Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renowacja pomnika
Eryk napisał(a):sorry za off top
Przecież już od kilku(nastu) ładnych stron ten temat to jest jeden wielki OFF-TOP :rotfl:
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):Przecież już od kilku(nastu) ładnych stron ten temat to jest jeden wielki OFF-TOP
Chyba jakiś zły okres przechodzi to forum - każdy nowozałożony temat, nie ważne o czym zaczyna przechodzić w kilka razy większy off-top. Niedobrze, niedobrze. Sad

BŁAZEN
Oto masz mój kapturek.
BŁAZEN
Ot byś wziął, bracie, mój kapturek: nie masz nic lepszego do zrobienia.
BŁAZEN
Ta noc wykieruje nas wszystkich na błaznów i na wariatów.

Dobrej nocy wszystkim Smile
Odpowiedz
Słuchajcie, przepraszam, jeśli to się już gdzieś pojawiło, ale ja to przeczytałem dopiero dzisiaj, a w tym wątku tego nie ma.

Fundacja JK :

" Szanowni Państwo!

W związku z pojawiającymi się pytaniami miłośników twórczości Jacka Kaczmarskiego, dotyczącymi stanu Jego nagrobka, pragniemy poinformować, że wspólnie z Rodzicami Jacka Kaczmarskiego opracowano projekt renowacji grobu.

Postaramy się, aby prace te odbyły się wiosną br. Ich zakres został już wstępnie omówiony z Zarządem Cmentarza oraz z firmą kamieniarską, która podjęła się ich wykonania. Jednocześnie oświadczamy, że Fundacja - odnosząc się z szacunkiem do wszelkich inicjatyw wsparcia renowacji nagrobka - w chwili obecnej nie prowadzi na ten cel żadnej zbiórki pieniężnej i postara się uzyskać potrzebne środki z innych źródeł."

Pzdr
tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Odpowiedz
Zgodnie z powyższą informacją wykonane zostały prace na nagrobku. Połówki kamienia nacięto tak, że powstały pionowe wgłębienia - najgłębsze u góry, spłycające się ku dołowi. Wygląda to moim zdaniem dobrze.
Odpowiedz
Cieszę się, że prace już zostały skończone Smile wczoraj kiedy poszedłem na grób Jacka bardzo miło się zdiwiłem Smile Według mnie grób teraz wyglądaznacznie ładniej niż ze strunami Wink
Odpowiedz