01-30-2007, 09:36 PM
zamocik_23 napisał(a):[Zysman - Jasieński - przyp. moje] Po drugie jakby nie zmienił nazwiska miałby bardziej przechlapane niż ma teraz...(Dwudziestolecia chyba jeszcze nie było.)
Służalcy i Unia II
|
zamocik_23 napisał(a):[Zysman - Jasieński - przyp. moje] Po drugie jakby nie zmienił nazwiska miałby bardziej przechlapane niż ma teraz...(Dwudziestolecia chyba jeszcze nie było.)
Krasny napisał(a):No...Bardzo mądrze mówisz ![]()
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
01-30-2007, 09:37 PM
Przepraszam, ale kto ma przechlapane? Bo pogubiłem się.
01-30-2007, 09:38 PM
Krasny napisał(a):Przepraszam, ale kto ma przechlapane? Bo pogubiłem się.Chodzi o jakieś zmienianie nazwisk- Filip to zaraz wyjaśni... ![]()
01-30-2007, 09:39 PM
zamocik_23 napisał(a):No, czyli abp Lefebvre słusznie sprzeciwia się szeroko, jak również i wąsko, a nawet pośrednio, rozumianemu ekumenizmowi.Krasny napisał(a):No bo spójrz co się dzieje z kobietą w takim islamie...Tam to w ogóle jest strasznie...
A strażak także był Sam
01-30-2007, 09:40 PM
Wybacz Piotrusiu, ale co to ma do rzeczy?
01-30-2007, 09:40 PM
Cytowałaś moją wypowiedź o Żydzie i komuniście Zysmanie, który przyjął nazwisko polskiej szlachty.
01-30-2007, 09:42 PM
Filip P. napisał(a):Cytowałaś moją wypowiedź o Żydzie i komuniście Zysmanie, który przyjął nazwisko polskiej szlachty.Ale co to ma do 20-lecia, bo nie bardzo rozumiem... Mi chodziło o jakąś dziwną fobię na dźwięk żydowskiego nazwiska.
01-30-2007, 09:44 PM
zamocik_23 napisał(a):też jestem przecież PolkąUdowodnij! W profilu można zamieścić przecież swoje zdjęcie. zamocik_23 napisał(a):Czy Moc, może mieć narodowość, wyznanie, kolor skóry...?Dlaczego nie? W końcu człowiek stworzył Boga na własny obraz i podobieństwo.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
01-30-2007, 09:46 PM
Szymon napisał(a):Udowodnij! W profilu można zamieścić przecież swoje zdjęcie.Jak mam udowodnić, że jestem Polką? Przekserować paszport? Szymon napisał(a):Dlaczego nie? W końcu człowiek stworzył Boga na własny obraz i podobieństwo.Wiesz? Ja to zrozumiałam trochę inaczej- Bóg stworzył człowieka... Człowiek jedynie doszedł do tego, że został stworzony- resztę dopisał sobie sam ![]()
01-30-2007, 09:47 PM
zamocik_23 napisał(a):Ale co to ma do 20-lecia, bo nie bardzo rozumiem... Chodzi o to że wtedy najwięcej się żydostwa pleniło. Nawet w PAL-u!
01-30-2007, 09:49 PM
Krasny napisał(a):Chodzi o to że wtedy najwięcej się żydostwa pleniło.No- wg niektórych to teraz się pleni... Tylko może nie w realu, ale tak bardziej wirtualnie ![]()
01-30-2007, 09:50 PM
Teraz się też pleni ale mniej. Wtedy się więcej pleniło. A PAL to oczywiście "Parnas Aszkenazyjczyków Literatury".
01-30-2007, 09:52 PM
Krasny napisał(a):A PAL to oczywiście "Parnas Aszkenazyjczyków Literatury".Nic o tym nie wiem... Możesz to wyjaśnić? Pytam tak z czystej ciekawości, bo nie chcę się w coś wpakować ![]()
01-30-2007, 09:57 PM
zamocik_23 napisał(a):I to dało Ci podstawę do nazwania mnie "nowoczesną pensjonarką"?No przepraszam, Gombrowicz był Polakiem... *** Dwudziestolecie to tylko przykład, wszkak już Słowacki pisał o duchach izraelskich... A poza tym samych Żydów bym scierpiał, ale jeśli tworzą oni esbecką agenturę, to poprostu wysiada mi cierpliwość.
01-30-2007, 10:04 PM
Filip P. napisał(a):A poza tym samych Żydów bym scierpiał, ale jeśli tworzą oni esbecką agenturę, to poprostu wysiada mi cierpliwość.Ja nie chciałam o tym pisać, ale trudno- wszak to przeceiż Żydzi dostali najbardziej od historii- tyle lat nie mieli własnego kąta to się szwędali, nie mogąc sobie znależć żadnego miejsca- gdzie już przystnęli to zaczynały się nagonki... Potem lata II wojny światowej- tego nie trzeba komentować- dane mówią same za siebie. Potem lata powojenne i hasło "Polska dla Polaków"... Teraz wojny domowe na terenie Izraela i Palestyny... Nie sądzice, że Żydzi mają dość własnych problemów, żeby bawić się w sterowanie UE, tworzenie agentur i jeszcze maskowanie się, żeby ich nikt nie dorwał? Nie żyjemy w jakimś kopniętym reality-show tylko w Polsce. I choć różne rzeczy są tu możliwe (dopuszczając nawet krasnoludki w moim mieszkaniu : ![]()
01-30-2007, 10:07 PM
zamocik_23 napisał(a):Nie żyjemy w jakimś kopniętym reality-show tylko w Polsce.Bo to jest Polska. Nie elegancja-francja, joł...
śni inny byt jurajski gad
01-30-2007, 10:09 PM
partycja napisał(a):Bo to jest Polska. Nie elegancja-francja, joł...Ale mimo wszystko czasy "wielkiego brata" się skończyły. Przynajmniej teoretycznie ![]()
01-31-2007, 01:08 AM
Przestańcie dziewczyne podpuszczać.
Ale jeden szczegół przykuł mą uwagę w wikipedii: Krasny napisał(a):Baczyński to podobno Polak.. chociaż kto wie? Cytat:Był synem Stanisława Baczyńskiego działacza socjalistycznego, żołnierza Legionów Polskich, oficera WP, pisarza i krytyka literackiego oraz Stefanii Zieleńczyk, nauczycielki i autorki podręczników szkolnych, katoliczki pochodzącej z zasymilowanej rodziny żydowskiej.<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Kamil_Baczy%C5%84ski">http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_ ... y%C5%84ski</a><!-- m -->
01-31-2007, 07:22 AM
Jaśko napisał(a):Bo Żydów w Polsce naprawdę było kiedyś bardzo wielu... I to nie tylko w mieście, ale również nawsi. Fakt, że raczej nie zajmowali się uprawą ziemi, tylko handlem czynił z nich naprawdę bogatych ludzi... I za to byli obdarowywani taką niechęcią- oni umieli się bogacić (nawet zdzierając porażające kwoty od wierzycieli- co rzeczywiście było krótko mówiąc wredne). Ale faktem jest to, że żaden Żyd nie dobiłby drugiego Żyda- oni umieli sobie pomagać w potrzebie. Wiedzieli, że jeżeli nie przetrwają- tradycje i religia zginie nwraz z nimi. I podczas, gdy Polak wykańczał jeden drugiego zatargami i kłótniami, oni po cichu zacierali ręce licząc na zysk. I oto cała ich wina- umiejętność przystosowania do życai wśród innych, za co byli tak ściganiCytat:Był synem Stanisława Baczyńskiego działacza socjalistycznego, żołnierza Legionów Polskich, oficera WP, pisarza i krytyka literackiego oraz Stefanii Zieleńczyk, nauczycielki i autorki podręczników szkolnych, katoliczki pochodzącej z zasymilowanej rodziny żydowskiej
01-31-2007, 08:47 AM
zamocik_23 napisał(a):Ale faktem jest to, że żaden Żyd nie dobiłby drugiego Żyda- oni umieli sobie pomagać w potrzebie.A żydowska policja w Gettcie to taki wyjątek potwierdzający regułę :' [ Dodano: 31 Styczeń 2007, 09:49 ] zamocik_23 napisał(a):nawet zdzierając porażające kwoty od wierzycieliod wierzycieli czy dłużników? [ Dodano: 31 Styczeń 2007, 09:57 ] zamocik_23 napisał(a):Nie tyle chodzi o uszanowanie kobiety - co o to, że ojciec nie zawsze jest pewnyKrasny napisał(a):Ale tak czy siak, przecież jak ktoś jest ojcem Żyda, to też chyba jest podejrzany, nie?Ja się wiem jedynie o matce... Ojciec jest mniej ważny, jeśli chodzi o pochodzenie. To jedna z form uszanowania kobiety w judaiźmie. ![]() Żydzi szanują kobiety ale są też praktyczni.
01-31-2007, 10:02 AM
gratuluję moderatorom tego tematu-brawo!
10 stron pierdolenia i to tak konstruktywnego jak na temat, chylę czoła. po prostu więcej takich tematów :' :' trzymajcie się ciepło.
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
01-31-2007, 10:25 AM
k. napisał(a):gratuluję moderatorom tego tematu-brawo!Temat dobry jak każdy inny Chyba że nie jak każdy inny :niepewny:
01-31-2007, 10:26 AM
Jaśko napisał(a):Przestańcie dziewczyne podpuszczać.Dopiero teraz przebrnąłem przez tę "dyskusję". Zamociku, na moje to wygląda tak, że dałaś się wciągnąć trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków w jeden wielki żart. Na tyle, na ile znam chłopaków, wydaje się, że oni nie piszą tego wszystkiego poważnie. k. napisał(a):10 stron pierdolenia i to tak konstruktywnego jak na temat, chylę czoła.Przepraszam, ale to Kraśny zaczął temat swoim wierszykiem i "dyskusja" jednak tematu się trzyma. A ja i tak nie mogę w tym dziale nic zrobić, więc nie generalizuj z łaski swojej.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
01-31-2007, 10:50 AM
k. napisał(a):gratuluję moderatorom tego tematu-brawo!Właśnie! Ja napisałem olśniewający wiersz i o nim jest dyskusja. Ja się nie podoba proszę napisać własny i wywołać inną ![]() ![]() [ Dodano: 31 Styczeń 2007, 11:51 ] gredler napisał(a):trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków Dorzuć jeszcze jedno miasto i będzie stolik brydżowy ![]()
01-31-2007, 10:56 AM
:rotfl:
Jak się ocenia tematy? Chciałem to zrobić szczerze ubawiony, ale coś mi nie wyszło ![]() Za najlepsze zdanie w dyskusji zamocik_23 napisał(a):Czy ja rozmawiam z katolikami...?stawiam piwko! :rotfl:
Znajdzie się słowo na każde słowo
01-31-2007, 11:39 AM
gredler napisał(a):Zamociku, na moje to wygląda tak, że dałaś się wciągnąć trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków w jeden wielki żart. Na tyle, na ile znam chłopaków, wydaje się, że oni nie piszą tego wszystkiego poważnieWybiórczość Twojego poczucia humoru jest niezwykła, Przemku. k. napisał(a):10 stron pierdolenia i to tak konstruktywnego jak na temat, chylę czołaNa przyszłość zachowuj tego rodzaju uwagi dla siebie albo racz zamieszczać je na jakimś innym Forum. My tu kulturalnie dyskutujemy o wpływach, wadach i zaletach pewnej nacji, a Ty ni stąd ni zowąd wtrącasz się uwagą, która nie ma najmniejszego związku z tematem. Gratuluję moderatorom cierpliwości - brawo! Chylę czoła! Więcej takich użytkowników!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
01-31-2007, 12:55 PM
k., nie jestem na forum 24 godziny na dobę. Reaguję wtedy, kiedy zobaczę problem. Twój komentarz nie był potrzebny.
Zamociku, Filipe, Krasny, Szymonie - rozumiem, że dyskusja wyszła w prostej linii z wierszyka, ale mam wątpliwości, czy powinna się odbywać w tym dziale. Jeśli chcecie kontynuować, przeniosę Wam watek do Hyde Parku (nie do Karczmy ![]()
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
01-31-2007, 01:04 PM
michalf napisał(a):Zamociku, Filipe, Krasny, Szymonie - rozumiem, że dyskusja wyszła w prostej linii z wierszyka, ale mam wątpliwości, czy powinna się odbywać w tym dziale. Jeśli chcecie kontynuować, przeniosę Wam watek do Hyde Parku (nie do Karczmy ). Zgoda?Ale co w tej dyskusji jest niepoprawnego? gredler napisał(a):Zamociku, na moje to wygląda tak, że dałaś się wciągnąć trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków w jeden wielki żart.Co w tej dyskusji jest śmiesznego niby?
01-31-2007, 01:12 PM
Nie chodzi o niepoprawność tylko o wpasowanie w stylistykę działu. Temat już dawno przestał dotyczyć poezji czy też wiersza explicite i bardziej będzie pasował do Hyde Parku.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|