Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Służalcy i Unia II
zamocik_23 napisał(a):[Zysman - Jasieński - przyp. moje] Po drugie jakby nie zmienił nazwiska miałby bardziej przechlapane niż ma teraz...
(Dwudziestolecia chyba jeszcze nie było.)
Odpowiedz
Krasny napisał(a):No...
Bardzo mądrze mówisz Wink
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Przepraszam, ale kto ma przechlapane? Bo pogubiłem się.
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Przepraszam, ale kto ma przechlapane? Bo pogubiłem się.
Chodzi o jakieś zmienianie nazwisk- Filip to zaraz wyjaśni... Wink
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):
Krasny napisał(a):No bo spójrz co się dzieje z kobietą w takim islamie...
Tam to w ogóle jest strasznie...
No, czyli abp Lefebvre słusznie sprzeciwia się szeroko, jak również i wąsko, a nawet pośrednio, rozumianemu ekumenizmowi.
A strażak także był Sam
Odpowiedz
Wybacz Piotrusiu, ale co to ma do rzeczy?
Odpowiedz
Cytowałaś moją wypowiedź o Żydzie i komuniście Zysmanie, który przyjął nazwisko polskiej szlachty.
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Cytowałaś moją wypowiedź o Żydzie i komuniście Zysmanie, który przyjął nazwisko polskiej szlachty.
Ale co to ma do 20-lecia, bo nie bardzo rozumiem... Mi chodziło o jakąś dziwną fobię na dźwięk żydowskiego nazwiska.
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):też jestem przecież Polką
Udowodnij! W profilu można zamieścić przecież swoje zdjęcie.
zamocik_23 napisał(a):Czy Moc, może mieć narodowość, wyznanie, kolor skóry...?
Dlaczego nie? W końcu człowiek stworzył Boga na własny obraz i podobieństwo.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Szymon napisał(a):Udowodnij! W profilu można zamieścić przecież swoje zdjęcie.
Jak mam udowodnić, że jestem Polką? Przekserować paszport?
Szymon napisał(a):Dlaczego nie? W końcu człowiek stworzył Boga na własny obraz i podobieństwo.
Wiesz? Ja to zrozumiałam trochę inaczej- Bóg stworzył człowieka... Człowiek jedynie doszedł do tego, że został stworzony- resztę dopisał sobie sam Wink
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Ale co to ma do 20-lecia, bo nie bardzo rozumiem...

Chodzi o to że wtedy najwięcej się żydostwa pleniło. Nawet w PAL-u!
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Chodzi o to że wtedy najwięcej się żydostwa pleniło.
No- wg niektórych to teraz się pleni... Tylko może nie w realu, ale tak bardziej wirtualnie Big Grin
Odpowiedz
Teraz się też pleni ale mniej. Wtedy się więcej pleniło. A PAL to oczywiście "Parnas Aszkenazyjczyków Literatury".
Odpowiedz
Krasny napisał(a):A PAL to oczywiście "Parnas Aszkenazyjczyków Literatury".
Nic o tym nie wiem... Możesz to wyjaśnić? Pytam tak z czystej ciekawości, bo nie chcę się w coś wpakować Wink
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):I to dało Ci podstawę do nazwania mnie "nowoczesną pensjonarką"?
No przepraszam, Gombrowicz był Polakiem...

Dwudziestolecie to tylko przykład, wszkak już Słowacki pisał o duchach izraelskich...

A poza tym samych Żydów bym scierpiał, ale jeśli tworzą oni esbecką agenturę, to poprostu wysiada mi cierpliwość.
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):A poza tym samych Żydów bym scierpiał, ale jeśli tworzą oni esbecką agenturę, to poprostu wysiada mi cierpliwość.
Ja nie chciałam o tym pisać, ale trudno- wszak to przeceiż Żydzi dostali najbardziej od historii- tyle lat nie mieli własnego kąta to się szwędali, nie mogąc sobie znależć żadnego miejsca- gdzie już przystnęli to zaczynały się nagonki... Potem lata II wojny światowej- tego nie trzeba komentować- dane mówią same za siebie. Potem lata powojenne i hasło "Polska dla Polaków"... Teraz wojny domowe na terenie Izraela i Palestyny... Nie sądzice, że Żydzi mają dość własnych problemów, żeby bawić się w sterowanie UE, tworzenie agentur i jeszcze maskowanie się, żeby ich nikt nie dorwał?
Nie żyjemy w jakimś kopniętym reality-show tylko w Polsce. I choć różne rzeczy są tu możliwe (dopuszczając nawet krasnoludki w moim mieszkaniu :Smile ) to w to akurat nie chce mi się wierzyć...
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Nie żyjemy w jakimś kopniętym reality-show tylko w Polsce.
Bo to jest Polska. Nie elegancja-francja, joł...
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
partycja napisał(a):Bo to jest Polska. Nie elegancja-francja, joł...
Ale mimo wszystko czasy "wielkiego brata" się skończyły. Przynajmniej teoretycznie Wink A suzkanie nowych wspólnych wrogów to już jest porażka na całej linii frontu...
Odpowiedz
Przestańcie dziewczyne podpuszczać.

Ale jeden szczegół przykuł mą uwagę w wikipedii:
Krasny napisał(a):Baczyński to podobno Polak.. chociaż kto wie?
Cytat:Był synem Stanisława Baczyńskiego działacza socjalistycznego, żołnierza Legionów Polskich, oficera WP, pisarza i krytyka literackiego oraz Stefanii Zieleńczyk, nauczycielki i autorki podręczników szkolnych, katoliczki pochodzącej z zasymilowanej rodziny żydowskiej.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Kamil_Baczy%C5%84ski">http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_ ... y%C5%84ski</a><!-- m -->
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):
Cytat:Był synem Stanisława Baczyńskiego działacza socjalistycznego, żołnierza Legionów Polskich, oficera WP, pisarza i krytyka literackiego oraz Stefanii Zieleńczyk, nauczycielki i autorki podręczników szkolnych, katoliczki pochodzącej z zasymilowanej rodziny żydowskiej
Bo Żydów w Polsce naprawdę było kiedyś bardzo wielu... I to nie tylko w mieście, ale również nawsi. Fakt, że raczej nie zajmowali się uprawą ziemi, tylko handlem czynił z nich naprawdę bogatych ludzi... I za to byli obdarowywani taką niechęcią- oni umieli się bogacić (nawet zdzierając porażające kwoty od wierzycieli- co rzeczywiście było krótko mówiąc wredne). Ale faktem jest to, że żaden Żyd nie dobiłby drugiego Żyda- oni umieli sobie pomagać w potrzebie. Wiedzieli, że jeżeli nie przetrwają- tradycje i religia zginie nwraz z nimi. I podczas, gdy Polak wykańczał jeden drugiego zatargami i kłótniami, oni po cichu zacierali ręce licząc na zysk. I oto cała ich wina- umiejętność przystosowania do życai wśród innych, za co byli tak ścigani
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Ale faktem jest to, że żaden Żyd nie dobiłby drugiego Żyda- oni umieli sobie pomagać w potrzebie.
A żydowska policja w Gettcie to taki wyjątek potwierdzający regułę :'

[ Dodano: 31 Styczeń 2007, 09:49 ]
zamocik_23 napisał(a):nawet zdzierając porażające kwoty od wierzycieli
od wierzycieli czy dłużników?

[ Dodano: 31 Styczeń 2007, 09:57 ]
zamocik_23 napisał(a):
Krasny napisał(a):Ale tak czy siak, przecież jak ktoś jest ojcem Żyda, to też chyba jest podejrzany, nie?
Ja się wiem jedynie o matce... Ojciec jest mniej ważny, jeśli chodzi o pochodzenie. To jedna z form uszanowania kobiety w judaiźmie.
Nie tyle chodzi o uszanowanie kobiety - co o to, że ojciec nie zawsze jest pewny Big Grin a matka i owszem (chociaż i z tym różnie bywa, bo dzieci potrafią podmienić).
Żydzi szanują kobiety ale są też praktyczni.
Odpowiedz
gratuluję moderatorom tego tematu-brawo!
10 stron pierdolenia i to tak konstruktywnego jak na temat, chylę czoła.
po prostu więcej takich tematów :' :'
trzymajcie się ciepło.
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
k. napisał(a):gratuluję moderatorom tego tematu-brawo!
Temat dobry jak każdy inny
Chyba że nie jak każdy inny :niepewny:
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Przestańcie dziewczyne podpuszczać.
Dopiero teraz przebrnąłem przez tę "dyskusję". Zamociku, na moje to wygląda tak, że dałaś się wciągnąć trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków w jeden wielki żart. Na tyle, na ile znam chłopaków, wydaje się, że oni nie piszą tego wszystkiego poważnie.
k. napisał(a):10 stron pierdolenia i to tak konstruktywnego jak na temat, chylę czoła.
Przepraszam, ale to Kraśny zaczął temat swoim wierszykiem i "dyskusja" jednak tematu się trzyma. A ja i tak nie mogę w tym dziale nic zrobić, więc nie generalizuj z łaski swojej.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
k. napisał(a):gratuluję moderatorom tego tematu-brawo!
Właśnie! Ja napisałem olśniewający wiersz i o nim jest dyskusja. Ja się nie podoba proszę napisać własny i wywołać inną Wink A za słowo "pierdolenie" dostajesz ostrzeżenie Smile

[ Dodano: 31 Styczeń 2007, 11:51 ]
gredler napisał(a):trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków

Dorzuć jeszcze jedno miasto i będzie stolik brydżowyWink
Odpowiedz
:rotfl:
Jak się ocenia tematy? Chciałem to zrobić szczerze ubawiony, ale coś mi nie wyszło Sad
Za najlepsze zdanie w dyskusji
zamocik_23 napisał(a):Czy ja rozmawiam z katolikami...?
stawiam piwko! :rotfl:
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
gredler napisał(a):Zamociku, na moje to wygląda tak, że dałaś się wciągnąć trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków w jeden wielki żart. Na tyle, na ile znam chłopaków, wydaje się, że oni nie piszą tego wszystkiego poważnie
Wybiórczość Twojego poczucia humoru jest niezwykła, Przemku.
k. napisał(a):10 stron pierdolenia i to tak konstruktywnego jak na temat, chylę czoła
Na przyszłość zachowuj tego rodzaju uwagi dla siebie albo racz zamieszczać je na jakimś innym Forum. My tu kulturalnie dyskutujemy o wpływach, wadach i zaletach pewnej nacji, a Ty ni stąd ni zowąd wtrącasz się uwagą, która nie ma najmniejszego związku z tematem.
Gratuluję moderatorom cierpliwości - brawo! Chylę czoła! Więcej takich użytkowników!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
k., nie jestem na forum 24 godziny na dobę. Reaguję wtedy, kiedy zobaczę problem. Twój komentarz nie był potrzebny.

Zamociku, Filipe, Krasny, Szymonie - rozumiem, że dyskusja wyszła w prostej linii z wierszyka, ale mam wątpliwości, czy powinna się odbywać w tym dziale. Jeśli chcecie kontynuować, przeniosę Wam watek do Hyde Parku (nie do Karczmy Wink ). Zgoda?
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
michalf napisał(a):Zamociku, Filipe, Krasny, Szymonie - rozumiem, że dyskusja wyszła w prostej linii z wierszyka, ale mam wątpliwości, czy powinna się odbywać w tym dziale. Jeśli chcecie kontynuować, przeniosę Wam watek do Hyde Parku (nie do Karczmy ). Zgoda?
Ale co w tej dyskusji jest niepoprawnego?
gredler napisał(a):Zamociku, na moje to wygląda tak, że dałaś się wciągnąć trójkątowi Warszawa-Wołomin-Kraków w jeden wielki żart.
Co w tej dyskusji jest śmiesznego niby?
Odpowiedz
Nie chodzi o niepoprawność tylko o wpasowanie w stylistykę działu. Temat już dawno przestał dotyczyć poezji czy też wiersza explicite i bardziej będzie pasował do Hyde Parku.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz