Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Służalcy i Unia II
..........
Odpowiedz
Czy pisałeś go na koncercie w pażdzierniku ?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
...............
Odpowiedz
Nie no.. Kolejny antysemita się rodzi Wink I dlaczego zajeżdża tak dekadentyzmem na początku? :Smile (żart Wink ) Po pierwsze to nikt tak Polski nie rozwala jak sami Polacy, po drugie jeszcze jakoś to państwo się trzyma- więc podsumowując- jest dobrze Wink Po trzecie- miałeś kiedyś w łapkach jakąś gazetkę polonii zza oceanu? Tam to byś się naczytał :rotfl:
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Powinieneś jeszcze dodać coś o FIFA i UEFA.. Big Grin
Nie ma złych wierszy. Są wiersze o niczym.
Odpowiedz
Warsztatowo świetny Smile
Byłby hitem w Radyju (a jakie tantiemy byś miał Wink )

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Nie no.. Kolejny antysemita się rodzi Wink
Krasnego można podejrzewać o wiele rzeczy, ale antysemityzm?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Będzie Polska zbawiona i na wieki trwała
Gdy wytępi Masona, Żyda i pedała!
tmach napisał(a):Krasnego można podejrzewać o wiele rzeczy, ale antysemityzm?
Ależ wybaczcie... Przecież to aż promienieje sympatiom to Żydów i Masonów... :Smile

[ Dodano: 26 Styczeń 2007, 23:06 ]
Ale żeby nie było- tekst mi się podoba... Tylko motywy nie bardzoSmile
Odpowiedz
Wyczuwam delikatną inspirację twórczością lc Smile)
Odpowiedz
Delikatną...

Smile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Ta... i lekka ironię, choć być może zbyt lekką.
Odpowiedz
Tak naprawdę ironia zawarta w wierszyku Kraśnego raczej do lekkich nie należy.

Ale widocznie nawet "ciężkiej" ironii nie można dostrzec, jeśli się nie dysponuje dostatecznie lekkim, lotnym umysłem.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Szymon napisał(a):do lekkich nie należy
Ja to wiem,Ty to wiesz,Marek też wie,jak większość z nas - bo wiadomo,mówiąc kolokwialnie,że Kraśny ciągnie łacha.
Ale jakby jakaś słuchaczka RM zadzwoniła na antenę i wydeklamowała ten hmm wiersz,to niekoniecznie wszystkie lekkie i lotne umysły połapałyby się,że jest to ironia...
Odpowiedz
Czy nie uważacie, że ciąg dalszy "dyskusji" przeniesiony do HP jest nie tylko nawiązaniem do treści Big Grin wiersza, ale jest jego wręcz kontynuacją?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):ale jest jego wręcz kontynuacją?
być może, ale jakże żenującą
Odpowiedz
Pils napisał(a):być może, ale jakże żenującą
Niewątpliwie! Tylko obawiam się, że trochę co innego niż Ty postrzegam jako żenujące w tej kontynuacji.

Chyba, że Ty też nie dostrzegłeś tego czego nie dostrzegła i chyba już nie dostrzeże Użytkowniczka zamocik_23. Jeśli tak - to szczerze współczuję.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Szymon napisał(a):szczerze współczuję.
Jakie to smutne... Ja też współczuję...
Odpowiedz
.............
Odpowiedz
Szymon napisał(a):obawiam się, że trochę co innego niż Ty postrzegam jako żenujące w tej kontynuacji.
piwa... już nie mogę... dać... :drunk:
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Chciałbym ostatecznie wyjaśnić sprawę tematu Służalcy i Unia II i III.

Wszystkie zarzuty pod adresem CZWOROKĄTA Kraków - Pruszków - Przemyśl - Wołomin, o ile nie są tłumaczone brakiem wrażliwości na humor o tematyce żydowskiej, wydają mi się pozbawione racji.
Absurdem jest zarzucanie nam antysemityzmu na podstawie całego tego tematu, dlaczego?
Ponieważ:
1. Jak zauważył słusznie Przemek: Bez sensu, jak można było przez 16 stron nie zauważyc, że ten wątek to rodzaj pastiszu na antysemitów, a nie autentyczny antysemityzm

Jest to tak oczywiste, ze trudno mi to wyjaśniać: Czy Jacek Kaczmarski mógł być antysemitą? Czy, gdy maniluowaliśmy treścią Oddziału chorych na raka nie przyszło wam do głowy, że to zabawa? Że nie warto się obrażać i zadzierając noska wynosić ponad bandę gówniarzy?

2. Sugerowanie, że Żydzi żądzą światem jest chyba najłagodniejszym przejawem antysemityzmu. Nie pojawiły się w wiadomym temacie hasła nawołujące do mordowania Żydów. Takie hasła da się znaleźć na stronach z tak zwanym dobrym humorem.

Oburzanie się na słowa o Światowym Spisku Żydofinansiery, jest dla mnie raczej wskazówką tego, że na coś się grono oburzonych musiało w tym wątku oburzyć, a więc padło na antysemityzm, bo on był pozornie najbardziej eksponowany.

Bardzo rozśmieszyły mnie dwie nastepujace wypowiedzi:
Kuba Mędrzycki napisał(a):Po co Ty w ogóle karmisz pieniacza, awanturnika i impertynenta?
W ten sposób dostarczasz mu tylko amunicji.
gosiafar napisał(a):Kubo! Ty na różne sprawy w pewnej chwili spojrzałeś z dystansem i wyciągnąłeś wnioski.
I bardzo Cię za to cenię i szanuję. Może niektórym innym użytkownikom też to będzie dane?
Patrzcie i podziwiajcie zawrotną grę losu!

Wystarczy, że Kuba Mędrzycki zaatakuje Szymona Samo Zło i zaraz staje się ceniony i szanowany! Ja wnoszę o skasowanie mu ostrzeżeń!
Kiedy już w wieku 30 lat dorosnę i na pewne sprawy spojrze z dystansem, to też będę ganiał gównażerię po forum! A co mi się będą w moim karczemnym dziale panoszyć?

A potem jednym wpisem kupię sobie szacunek i uznanie! I może nawet się w duchu zaśmieje, że tylko żartowałem i ktoś się nabrał Smile

o możliwości potencje o uśmiechy fortuny!

Sprawa ewentualnych ostrzeżeń, przenoszenia do karczmy i antysemityzmu:

Sam wiersz pod tytułem "Służalcy i Unia II" jest antysemicki! Dziwie się, że gdy się pojawił nie został odrazu usunięty, albo przeniesiony.
W całym wątku niecenzuralnie nie wypowiedziała się żadna z czterech osób, które brały bezpośredni udział w dyskusji.

Wulgarnie wyrazili się jedynie użytkownicy k. i Pils.

Pokazuje to jeszcze raz dobitnie, że był to czysty i delikatny dowcip - pozbawiony nienawiści do nacji żydowkiej i do siebie nawzajem.

Pozdrawiam wszystkich Godnych i tych czterech, a raczej trzech Niegodnych.
Odpowiedz
............
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Wystarczy, że Kuba Mędrzycki zaatakuje Szymona Samo Zło i zaraz staje się ceniony i szanowany! Ja wnoszę o skasowanie mu ostrzeżeń!
Filipie! Czegoś nie zrozumiałeś: moja wypowiedź nie dotyczyła ataku na Szymona a tematu "Re-integracja" i wypowiedzi Jakuba w tej materii. Nie popieram żadnych ataków na kogokolwiek. Nawet dyskutować można bez okazywania sobie wrogości mimo różnicy zdań.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
nędza zabawy polegała zdaje sie na tym ze jeden z jej uczestnikow nie czytal gry-i nie wiem czy to rzeczywiscie w tym kontekscie bylo zabawne, moim zdaniem jednak nie. ale ok pewnie rzeczywiscie forum jest swietnym miejscem do takich akcji.
pozdrawiam serdecznie
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
Moim zdaniem nedza polega na tym ze w ramach tej gry w cymbergaja przy okazji dokopano pewnej uzytkowniczce ktora nic nikomu nie zawinila. I w ten sposob - w ramach ogolnej radochy - przeploszono nie jakiegos trolla ale osobe ktora sie przyczyniala dla sprawy strony JK.
I mam wrazenie ze wiekszosc osob wlasciwie tego nie zauwazyla. Jak z Ikarem. Przypomnial mi sie user Zbych ktory poprawial ogolny poziom intelektualny na tym Forum i ktory zostal tutaj utrącany przez Szymona.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
Jak napisałam wcześniej, szkoda, ze skończyła sie ta dyskusja odejściem Elżbiety. Ale moim zdaniem " do tanga trzeba dwojga". Zamocik też jest częściowo winna. Żeby nie być gołosłowną
tmach 26 stycznia napisał(a):Krasnego można podejrzewać o wiele rzeczy, ale antysemityzm?
szymon 27 stycznia napisał(a):Tak naprawdę ironia zawarta w wierszyku Kraśnego raczej do lekkich nie należy.
Alek 27 stycznia napisał(a):Ja to wiem,Ty to wiesz,Marek też wie,jak większość z nas - bo wiadomo,mówiąc kolokwialnie,że Kraśny ciągnie łacha.
Czy po takich kilku tekstach wdawalibyscie sie w dyskusje na temat antysemityzmu? Czy ciągnelibyście ja przez następne kilkanaście stron? Czy dyskutowalibyscie po poście Marka, żeby sobie chłopcy odpuscili? Wina chłopaków jest większa, to nie podlega dyskusji, ale czy mamy nie dostrzegać " zasług" Zamocik, tylko dlatego, że była po drugiej stronie?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Hej- żeby nie bylo... Ja też przyznałam, że się zagalopowałam i przeprosiłam. Nie wiem, jaki jest sens wracania do tego po raz setny... :'
Odpowiedz
Tak jest ! Nic sie nie stalo, zmienmy temat... :/
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości