Ankieta: Kiedy film z gdańskiego gimnazjum pojawi się na youtube?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Jutro
20.00%
3 20.00%
W ciągu tygodnia
46.67%
7 46.67%
Do końca stycznia
33.33%
5 33.33%
Razem 15 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radosna wrzawa żywych requiem
Szymon napisał(a):W Trąbęczce Brassensa (a przynajmniej w tłumaczeniu Młynarskiego - znam to z wykonania Machalicy) można znaleźć zgrabne uzasadnienie takiej postawy.
Wolę wersję "ZR", tam też jest zgrabne uzasadnienieSmile A "Trabeczkę" w wersji Młynarskiego rewelacyjnie zaaranżował i wykonuje "nasz" "Kwartet Pro Forma" Smile)) POLECAM!
Szymon napisał(a):O ile sobie przypominam, już kiedyś coś pisaliśmy na ten temat na priv,
Co prawda dotyczyło to czegoś innego, ale już fakty skojarzyłem, a wyobraźnia resztę dopisała Smile))
Szymon napisał(a):A zatem wybacz, Przemku, proszę
Wybaczam Smile))

[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 18:57 ]
a tak przy okazji, to chyba tytuł wątku powinien byc jednak "Radosnej wrzawy żywych requiem", bo teraz, to chyba niezbyt sensownie jest ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
No to można się urwać ze szkoły,w samochodzie (dla osiemnastolatków),w parku/lesie/na łące - o ile nie zimno. Można też wcześniej pójść na studia i wyjechać z domu Smile
No ok - rozumiem to co piszesz Szymonie,ale chyba nie sugerujesz,że poszliście do kina WŁAŚNIE w takim celu i to była zorganizowana akcja? Tongue
Przemek napisał(a):A "Trabeczkę" w wersji Młynarskiego rewelacyjnie zaaranżował i wykonuje "nasz" "Kwartet Pro Forma"
Racja, dzięki, że mi przypomniałeś. Czy Poznaniacy nie wykonywali tego czasem w Krakowie, w marcu ubiegłego roku?
Przemek napisał(a):Co prawda dotyczyło to czegoś innego, ale już fakty skojarzyłem, a wyobraźnia resztę dopisała
Wiem, wiem - miało być: na podobny temat, oczywiście. A swoją drogą, nie zdawałem sobie sprawy, że tego typu historie ze mną związane oddziaływują tak bardzo na Twoją wyobraźnię Smile
Przemek napisał(a):Wybaczam
Dziękuję!

[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 19:07 ]
Alek napisał(a):No to można się urwać ze szkoły,w samochodzie (dla osiemnastolatków),w parku/lesie/na łące - o ile nie zimno. Można też wcześniej pójść na studia i wyjechać z domu
No tak, ale na przykład z Krakowa raczej mało kto wyjeżdża na studia, a posiadanie samochodu czy też mieszkania też nie jest udziałem każdego. Lato też przecież nie trwa przez cały rok Wink
Alek napisał(a):No ok - rozumiem to co piszesz Szymonie
Cieszę się Smile
Alek napisał(a):ale chyba nie sugerujesz,że poszliście do kina WŁAŚNIE w takim celu i to była zorganizowana akcja?
Sugeruję żebyśmy już może przestali drążyć ten temat, bo to niekoniecznie musi interesować pozostałych Forumowiczów Wink

[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 19:11 ]
A tak nawiasem mówiąc to wciąż nie chce mi się wierzyć, Alku, że nawet kiedy miałeś piętnaście lat, to chodziłeś z dziewczyną do kina głównie po to, żeby obejrzeć film.

Pozdrawiam raz jeszcze!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Szymon napisał(a):A swoją drogą, nie zdawałem sobie sprawy, że tego typu historie ze mną związane oddziaływują tak bardzo na Twoją wyobraźnię
Tu nie chodzi o Twoją osobę, dla mnie mogłby, to byc dowolny anonimowy pan iks, chodzi o samą historyjkę Tongue
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):dla mnie mogłby, to byc dowolny anonimowy pan iks, chodzi o samą historyjkę

Piwko dla Ciebie, Przemku w takim razie. Z sokiem oczywiście Smile
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Szymon napisał(a):
Alek napisał(a):No to można się urwać ze szkoły,w samochodzie (dla osiemnastolatków),w parku/lesie/na łące - o ile nie zimno. Można też wcześniej pójść na studia i wyjechać z domu
No tak, ale na przykład z Krakowa raczej mało kto wyjeżdża na studia, a posiadanie samochodu czy też mieszkania też nie jest udziałem każdego. Lato też przecież nie trwa przez cały rok Wink
Podczas porannych mszy zwykle nie ma ludzi na tzw. chórze. W Krakowie jest wiele kościołów. I nie trzeba płacić za bilet.
śni inny byt jurajski gad
patrycja napisał(a):Podczas porannych mszy zwykle nie ma ludzi na tzw. chórze. W Krakowie jest wiele kościołów. I nie trzeba płacić za bilet
Wierzę Ci, ale przyznam, że to już jednak jest nieco perwersyjne. Za chwilę zresztą pewnie Alek z Markiem Ci napiszą, że nie mogą sobie tego wyobrazić, a Przemek poprosi o szczegółową relację Wink
[b][i]
[/i][/b]
JK
Wyobrazić to ja sobie to mogę. Zamykam oczy, a już z czoła spływają ławice obrazów. Natomiast uważam, że utrata dziewictwa w kinie, w dodatku przez jakieś 14-15 latki, to jest sytuacja jednak rzadka, wręcz wyjątkowa. Być może czasy się zmieniły, przed wojną było inaczej. ale i teraz zdarza mi się co jakiś czas pójść do kina i jakoś nie zaobserwowałem tego zjawiska. No, ale zapewne w Krakowie jest inaczej, południowy temperament, szkoda gadać.

Tak sobie przejrzałem ten wątek i zastanawiam się, czy byłoby wkraczaniem w sferę zbyt osobistą pytanie, czy byłeś kiedyś z Partycja w kinie?
Jaśko napisał(a):Być może czasy się zmieniły, przed wojną było inaczej. ale i teraz zdarza mi się co jakiś czas pójść do kina i jakoś nie zaobserwowałem tego zjawiska.
Ja też niestety, ale teraz idąc do kina na pewno będę się bacznie rozglądał dookoła, by nie stracic lepszego widowiska od filmu Smile))
Jaśko napisał(a):Tak sobie przejrzałem ten wątek i zastanawiam się, czy byłoby wkraczaniem w sferę zbyt osobistą pytanie, czy byłeś kiedyś z Partycja w kinie?
Myslę, że byłoby wkraczaniem, a każdy dżentelmen by w takiej systuacji zaprzeczył Smile

[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 20:19 ]
Szymon napisał(a):Przemek poprosi o szczegółową relację
E tam, Przemek się wybierze do lokalnego kościoła zobaczyc, czy nie dało by się tej nowej wspaniałej świeckiej tradycji przeszczepic na choszczeński grunt (a raczej chór) Smile) Jak się nie da, to poprosze o adresy fajnych kościołów w Krakowie Smile))

[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 20:20 ]
Szymon napisał(a):Piwko dla Ciebie, Przemku w takim razie. Z sokiem oczywiście
Podwójnym Smile))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Szymon napisał(a):Czy Poznaniacy nie wykonywali tego czasem w Krakowie, w marcu ubiegłego roku?

Wykonywali, ale akurat wszyscy wyszli z koncertu "bez większego pojęcia co się działo na scenie" Wink
Jaśko napisał(a):Zamykam oczy, a już z czoła spływają ławice obrazów

Postukaj palcem w scianę. Z dębowego klocka wyskoczy
Kukułka.

[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 21:10 ]
Szymon napisał(a):Wierzę Ci, ale przyznam, że to już jednak jest nieco perewersyjne
Eeee?
Jeżeli pijesz do W.Sz.J.O. R. Żebrowskiego to chyba powinno być peregrynacyjne. Powtórz: peregrynacja ku antypodom miazmatycznej liryki. Smile
partycja napisał(a):Podczas porannych mszy zwykle nie ma ludzi na tzw. chórze. W Krakowie jest wiele kościołów. I nie trzeba płacić za bilet
Konkrety, Pat, konkrety Smile) który to kościół ma taki ciekawy chór?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Nowhere Woman napisał(a):Konkrety, Pat, konkrety Smile) który to kościół ma taki ciekawy chór?
Nie chcę być nietaktowny, ael skad to zainteresowanie Smile)
Wiesz, ile bym dostała za takie zdjęcie :agent: ?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
W dzisiejszych czasach? Minimalnie dwa lata.

Jaśko - :piwko:
Nowhere Woman napisał(a):który to kościół ma taki ciekawy chór?

Chór kastratów.
Krasny napisał(a):Chór kastratów.
to seks niezbyt ciekawy w takim razie Tongue
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Nowhere Woman napisał(a):Wiesz, ile bym dostała za takie zdjęcie :agent: ?
Myślę, ze więcej niż Alek myśli Wink
Przemek napisał(a):to seks niezbyt ciekawy w takim azie Tongue
ojj... czepiasz się Wink
to już rozumiem jakie witraże oglądał Jacek w kosciołach WinkSmileSmile
ech wiedziałem że coś tracę tak rzadko w nich bywając Wink
pozdrawiam
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
k. napisał(a):to już rozumiem jakie witraże oglądał Jacek w kosciołach

Piwko! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
a ja sprawdziłem chór w Choszcznie - nie da się wejśc, bo zamykaja cwaniaki... :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Winda
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości