Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Szymon napisał(a):W Trąbęczce Brassensa (a przynajmniej w tłumaczeniu Młynarskiego - znam to z wykonania Machalicy) można znaleźć zgrabne uzasadnienie takiej postawy. Wolę wersję "ZR", tam też jest zgrabne uzasadnienie  A "Trabeczkę" w wersji Młynarskiego rewelacyjnie zaaranżował i wykonuje "nasz" "Kwartet Pro Forma"  )) POLECAM!
Szymon napisał(a):O ile sobie przypominam, już kiedyś coś pisaliśmy na ten temat na priv, Co prawda dotyczyło to czegoś innego, ale już fakty skojarzyłem, a wyobraźnia resztę dopisała  ))
Szymon napisał(a):A zatem wybacz, Przemku, proszę Wybaczam  ))
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 18:57 ]
a tak przy okazji, to chyba tytuł wątku powinien byc jednak "Radosnej wrzawy żywych requiem", bo teraz, to chyba niezbyt sensownie jest ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
No to można się urwać ze szkoły,w samochodzie (dla osiemnastolatków),w parku/lesie/na łące - o ile nie zimno. Można też wcześniej pójść na studia i wyjechać z domu 
No ok - rozumiem to co piszesz Szymonie,ale chyba nie sugerujesz,że poszliście do kina WŁAŚNIE w takim celu i to była z organizowana akcja?
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A "Trabeczkę" w wersji Młynarskiego rewelacyjnie zaaranżował i wykonuje "nasz" "Kwartet Pro Forma" Racja, dzięki, że mi przypomniałeś. Czy Poznaniacy nie wykonywali tego czasem w Krakowie, w marcu ubiegłego roku?
Przemek napisał(a):Co prawda dotyczyło to czegoś innego, ale już fakty skojarzyłem, a wyobraźnia resztę dopisała Wiem, wiem - miało być: na podobny temat, oczywiście. A swoją drogą, nie zdawałem sobie sprawy, że tego typu historie ze mną związane oddziaływują tak bardzo na Twoją wyobraźnię
Przemek napisał(a):Wybaczam Dziękuję!
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 19:07 ]
Alek napisał(a):No to można się urwać ze szkoły,w samochodzie (dla osiemnastolatków),w parku/lesie/na łące - o ile nie zimno. Można też wcześniej pójść na studia i wyjechać z domu No tak, ale na przykład z Krakowa raczej mało kto wyjeżdża na studia, a posiadanie samochodu czy też mieszkania też nie jest udziałem każdego. Lato też przecież nie trwa przez cały rok
Alek napisał(a):No ok - rozumiem to co piszesz Szymonie Cieszę się
Alek napisał(a):ale chyba nie sugerujesz,że poszliście do kina WŁAŚNIE w takim celu i to była zorganizowana akcja? Sugeruję żebyśmy już może przestali drążyć ten temat, bo to niekoniecznie musi interesować pozostałych Forumowiczów
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 19:11 ]
A tak nawiasem mówiąc to wciąż nie chce mi się wierzyć, Alku, że nawet kiedy miałeś piętnaście lat, to chodziłeś z dziewczyną do kina głównie po to, żeby obejrzeć film.
Pozdrawiam raz jeszcze!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
1
Szymon napisał(a):A swoją drogą, nie zdawałem sobie sprawy, że tego typu historie ze mną związane oddziaływują tak bardzo na Twoją wyobraźnię Tu nie chodzi o Twoją osobę, dla mnie mogłby, to byc dowolny anonimowy pan iks, chodzi o samą historyjkę
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):dla mnie mogłby, to byc dowolny anonimowy pan iks, chodzi o samą historyjkę
Piwko dla Ciebie, Przemku w takim razie. Z sokiem oczywiście
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Alek napisał(a):No to można się urwać ze szkoły,w samochodzie (dla osiemnastolatków),w parku/lesie/na łące - o ile nie zimno. Można też wcześniej pójść na studia i wyjechać z domu No tak, ale na przykład z Krakowa raczej mało kto wyjeżdża na studia, a posiadanie samochodu czy też mieszkania też nie jest udziałem każdego. Lato też przecież nie trwa przez cały rok  Podczas porannych mszy zwykle nie ma ludzi na tzw. chórze. W Krakowie jest wiele kościołów. I nie trzeba płacić za bilet.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
patrycja napisał(a):Podczas porannych mszy zwykle nie ma ludzi na tzw. chórze. W Krakowie jest wiele kościołów. I nie trzeba płacić za bilet Wierzę Ci, ale przyznam, że to już jednak jest nieco perwersyjne. Za chwilę zresztą pewnie Alek z Markiem Ci napiszą, że nie mogą sobie tego wyobrazić, a Przemek poprosi o szczegółową relację
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Wyobrazić to ja sobie to mogę. Zamykam oczy, a już z czoła spływają ławice obrazów. Natomiast uważam, że utrata dziewictwa w kinie, w dodatku przez jakieś 14-15 latki, to jest sytuacja jednak rzadka, wręcz wyjątkowa. Być może czasy się zmieniły, przed wojną było inaczej. ale i teraz zdarza mi się co jakiś czas pójść do kina i jakoś nie zaobserwowałem tego zjawiska. No, ale zapewne w Krakowie jest inaczej, południowy temperament, szkoda gadać.
Tak sobie przejrzałem ten wątek i zastanawiam się, czy byłoby wkraczaniem w sferę zbyt osobistą pytanie, czy byłeś kiedyś z Partycja w kinie?
Reputacja:
1
Jaśko napisał(a):Być może czasy się zmieniły, przed wojną było inaczej. ale i teraz zdarza mi się co jakiś czas pójść do kina i jakoś nie zaobserwowałem tego zjawiska. Ja też niestety, ale teraz idąc do kina na pewno będę się bacznie rozglądał dookoła, by nie stracic lepszego widowiska od filmu  ))
Jaśko napisał(a):Tak sobie przejrzałem ten wątek i zastanawiam się, czy byłoby wkraczaniem w sferę zbyt osobistą pytanie, czy byłeś kiedyś z Partycja w kinie? Myslę, że byłoby wkraczaniem, a każdy dżentelmen by w takiej systuacji zaprzeczył
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 20:19 ]
Szymon napisał(a):Przemek poprosi o szczegółową relację E tam, Przemek się wybierze do lokalnego kościoła zobaczyc, czy nie dało by się tej nowej wspaniałej świeckiej tradycji przeszczepic na choszczeński grunt (a raczej chór)  ) Jak się nie da, to poprosze o adresy fajnych kościołów w Krakowie  ))
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 20:20 ]
Szymon napisał(a):Piwko dla Ciebie, Przemku w takim razie. Z sokiem oczywiście Podwójnym  ))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Szymon napisał(a):Czy Poznaniacy nie wykonywali tego czasem w Krakowie, w marcu ubiegłego roku?
Wykonywali, ale akurat wszyscy wyszli z koncertu "bez większego pojęcia co się działo na scenie"
Jaśko napisał(a):Zamykam oczy, a już z czoła spływają ławice obrazów
Postukaj palcem w scianę. Z dębowego klocka wyskoczy
Kukułka.
[ Dodano: 23 Styczeń 2007, 21:10 ]
Szymon napisał(a):Wierzę Ci, ale przyznam, że to już jednak jest nieco perewersyjne Eeee?
Jeżeli pijesz do W.Sz.J.O. R. Żebrowskiego to chyba powinno być peregrynacyjne. Powtórz: peregrynacja ku antypodom miazmatycznej liryki.
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Podczas porannych mszy zwykle nie ma ludzi na tzw. chórze. W Krakowie jest wiele kościołów. I nie trzeba płacić za bilet Konkrety, Pat, konkrety  ) który to kościół ma taki ciekawy chór?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Konkrety, Pat, konkrety ) który to kościół ma taki ciekawy chór? Nie chcę być nietaktowny, ael skad to zainteresowanie  )
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Wiesz, ile bym dostała za takie zdjęcie :agent: ?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
W dzisiejszych czasach? Minimalnie dwa lata.
Jaśko - :piwko:
Nowhere Woman napisał(a):który to kościół ma taki ciekawy chór?
Chór kastratów.
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):Chór kastratów. to seks niezbyt ciekawy w takim razie
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Wiesz, ile bym dostała za takie zdjęcie :agent: ? Myślę, ze więcej niż Alek myśli
Przemek napisał(a):to seks niezbyt ciekawy w takim azie  ojj... czepiasz się
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
to już rozumiem jakie witraże oglądał Jacek w kosciołach   
ech wiedziałem że coś tracę tak rzadko w nich bywając
pozdrawiam
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
k. napisał(a):to już rozumiem jakie witraże oglądał Jacek w kosciołach
Piwko! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Reputacja:
1
a ja sprawdziłem chór w Choszcznie - nie da się wejśc, bo zamykaja cwaniaki... :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Winda
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,