04-17-2007, 10:36 PM
gredler napisał(a):Chyba byłem w tym czasie w garderobie.I dobrze Ci tak! Jeszcze by Ci jakieś kangury biegały i inne koale! :rotfl:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
IV edycja toruńskiego Koncertu Pamięci Jacka Kaczmarskiego
|
04-17-2007, 10:36 PM
gredler napisał(a):Chyba byłem w tym czasie w garderobie.I dobrze Ci tak! Jeszcze by Ci jakieś kangury biegały i inne koale! :rotfl:
04-18-2007, 08:43 AM
Mnie też podobało się wykonanie Grzechów. A że " pomyłka" była celowa, to chyba nikt nie miał wątpliwości. A narzekanie na brak fortepianu nic nie dadzą jak nie zmięknie Ci serce, Łukaszu.
Plus Leonardo i Mach
04-18-2007, 11:25 AM
Pietrucha napisał(a):Uwaga Uwaga Uwaga !! !!! Wklejam tu wypowiedź Pietruchy, bo tamten wątek dotyczy spotkania. Nagrania są naprawdę świetnej jakości! Okazuje się, że jednak moja gitara w miarę stroiła w pierwszej piosence; gorzej z wokalem :/ *. --------------------------------------------------- *nie piszę tego, żeby ktoś zaprzeczał!
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
04-18-2007, 11:29 AM
gredler napisał(a):gorzej z wokalemNie, no skąd! ps poważnie
04-18-2007, 11:32 AM
Kurka, czytaj przypisy :evil: !
po namyśle... No dobra, nie wystąpię o ostrzeżenie dla Ciebie. D z i ę k i . A tak na serio, to Pietrusze należą się wielkie dzięki za te nagrania. Tak sobie słucham i mam już inne odczucia co do poszczególnych wykonań niż za pierwszym razem. [ Dodano: 18-04-2007, 13:41 ] Podaję jeszcze raz link, bo ten cytowany nie chce działać: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lednica2000.diecezja.torun.pl/koncercik.htm">http://www.lednica2000.diecezja.torun.pl/koncercik.htm</a><!-- m --> .
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
04-18-2007, 12:34 PM
No jakoś jest bezbłędna...I po ich odsłuchaniu mam wielki respekt dla "Dzieci Hioba", jak przesłucham wszystkie dam jeszcze nowe opinie.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
04-18-2007, 12:38 PM
Tak, świetne wykonanie! Właśnie ta piosenka najbardziej mi się podobała. Świetna aranżacja.
04-18-2007, 02:51 PM
tak Dzieci Hioba całkiem niezłe! Przesłucham naszą Arkę heh no cóż teraz znam skalę problemu i nie wiem czy Siedem Grzechów było aż tak fatalne, bo link nie działa Wam działa?
tmach napisał(a):A narzekanie na brak fortepianu nic nie dadzą jak nie zmięknie Ci serce, Łukaszu A co serce ma z tym wpólnego?
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
04-18-2007, 02:52 PM
Bardzo mi się podobają Wykopaliska. W Powodzi Michał bardzo przyłożył się do wymowy, każde słowo zrozumiałby nawet ktoś słyszący to po raz pierwszy
04-18-2007, 03:03 PM
Tak, Wykopaliska są fajne, ale ja sie przyzwyczaiłam do wersji Paci i ją wolę.
04-18-2007, 03:20 PM
Siedem grzechów było świetne! I mój komp też nie chce 'współpracować".
Wyszło, jak wyszło! Jest super, jest super, więc o co Ci chodzi! Włącz stoicyzm!
04-18-2007, 04:32 PM
Łukasz napisał(a):Sam chwaliłeś się tym w Zeppelinie.tmach napisał(a):A narzekanie na brak fortepianu nic nie dadzą jak nie zmięknie Ci serce, ŁukaszuA co serce ma z tym wpólnego?
Plus Leonardo i Mach
04-18-2007, 04:57 PM
heh no cóż, grać musi umieć
04-18-2007, 06:41 PM
Łukasz napisał(a):nie wiem czy Siedem Grzechów było aż tak fatalne, bo link nie działa Wam działa?U mnie działa. Bardziej mi się podoba "Arka Noego".
04-18-2007, 06:58 PM
Mnie też się bardziej podoba Arka. Siedem grzechów zaśpiewaliśmy jakoś tak bez mocy. I takie w sumie nudne mi się wydaje. Pozatym kilka błędów. Ciekaw jestem jak brzmi Obława...
04-18-2007, 07:03 PM
Łukasz napisał(a):Siedem grzechów zaśpiewaliśmy jakoś tak bez mocy.Na pewno jest to bardzo poprawnie wykonany utwór. Moim zdaniem trochę sztucznie brzmi takie przedłużanie sylab. I ja bym to zagrał trochę szybciej.
04-18-2007, 07:24 PM
No popracujemy nad tym utworkiem...
04-18-2007, 08:35 PM
u mnie linki z polskimi znakami nie działają pod Operą, pod Firefoxem jest wszystko w porządku
04-19-2007, 11:15 AM
Artur napisał(a):W Powodzi Michał bardzo przyłożył się do wymowy, każde słowo zrozumiałby nawet ktoś słyszący to po raz pierwszyDzięki, starałem się, bo akurat dykcja należy do moich problemów. Jeszcze żebym zaśpiewał bez fałszów. Aranżacja "Dzieci Hioba" bardzo mi się podobała, chyba najlepsze z wykonań kaczki(dzikiej)-patogena. Co oczywiście nie znaczy, że posotałe nie były dobre. No i jestem pod nieustającym wrażeniem głosu Pauliny.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
04-19-2007, 01:46 PM
michalf napisał(a):No i jestem pod nieustającym wrażeniem głosu Pauliny.Ja też. Ja chcę takie góry ! Chociaz słyszałam, że wszystkie alty to leniwe soprany ... Ale chyba nie w moim przypadku, po prostu taka niska jestem stworzona
04-19-2007, 04:13 PM
Ale Twój głos też na mnie wrażenie robi
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
04-19-2007, 04:54 PM
Potwierdzam, bardzo dobrze wypadłaś na koncercie.
04-20-2007, 06:47 PM
Po przesłuchaniu nagrań z II części nowa rewelacja: Czołg ! Brawo Sławek !
04-20-2007, 06:58 PM
Słuchałem tych nagrań i jestem pod ogólnym wrażeniem poziomu koncertu Gratuluję wszystkim wykonawcom Najbardziej podobały mi się utwory:
Wygnanie z Raju Przechadzka z Orfeuszem Powódź Dzieci Hioba Lalka Czołg Źródło Obława (kolejność utworów jak w czasie koncertu, nie faworyzuję nikogo ). Mam nadzieję, że na kolejną taką imprezę uda mi się przyjechać posłuchać osobiście
"In the city od blinding lights..."
-------------------------- http://www.triadapoetica.art.pl http://www.gentlemanschoice.pl http://www.krest.pl
04-21-2007, 06:14 PM
Ściągnąłem pierwszą część koncertu, jestem pod wrażeniem, już ogarnęła mnie nostalgia, a to było raptem tydzień temu
Masm nadzieję, że na zapowiedzianym piątkowym spotkaniu Pietrucha rozprowadzi wszystkie nagrania ludziom, którzy się na nim pojawią
[i]"Szczera i prawdziwa miłość między ludźmi dojrzałymi, bez względu na to, do jakiej płci należą i czy działa duchowo, czy cieleśnie zawsze okazuje się korzystną i twórczą."[/i]L. Hirschfield
04-23-2007, 08:54 AM
Pozwalam sobie wrzucić nagrania od Pietruchy tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/stanislaw_jesiak/public/nagrania_od_Pietruchy/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... Pietruchy/</a><!-- m --> (tzn. za jakieś 30 min. będą) na jakiś czas - żeby wszyscy zainteresowani mogli się z nimi zapoznać. Mam nadzieję, że jest to zgodne z intencjami "dystrybutora" :niepewny: Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
04-23-2007, 08:58 AM
a nie mozna tego dać na stałe na normalny FTP do "imprez"?
04-23-2007, 09:09 AM
Jaśko napisał(a):a nie mozna tego dać na stałe na normalny FTP do "imprez"?Pewnie można, ale nie czuję się władny do zarządzania ftp-em Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
04-23-2007, 09:17 AM
no do zarzadzania rzecz jasna nie ) . chodzi mi jednak tylko o wgranie tego materiału do stosownego katalogu dla potomności.
04-23-2007, 10:34 AM
No to dobry pomysł, ja nie mam dostępu do FTP, może ktoś to zrobi?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|