Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rangi !!!
Aby uprzedzić wszystkie pytania - podaję spis rang, jakie można osiągnąc na forum :wink:

Przedszkolak - 0 - 20 postów
Głupi Jasio - 20 - 50 postów
Prosty człowiek - 50 - 100 postów
Sowizdrzał - 100 - 200 postów
Sarmata - 200 - 500 postów
Kalif - 500 - 1000 postów
Tytan - powyżej 1000 postów

Oprócz tego dostępne są rangi specjalne:

Kaczmarolog - dla wybitnych znawców twórczości i życia JK
Artysta - dla osób piszących, malujących, śpiewających oraz komponujących, a których twórczość pozostaje pod wyraźnym
(:!Smile wplywem twórczości JK.

Wszelkie wnioski o przyznanie rangi specjalnej oraz o ewentualne utworzenie nowych rang proszę składać do mnie ( :wink: ).

ps. rangi moderator i administrator z oczywistych względów pomijam :wink:
Ann, Arysta czy artysta, pytam tak na wszelki wypadek :wink:
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
lodbrok napisał(a):Ann, Arysta czy artysta, pytam tak na wszelki wypadek :wink:

Aryjczyk Wink
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Cytat:Arysta czy artysta

Oczywiście, że artysta Smile
Już poprawione nawet - taka mała literówka Wink
A czy można być i jednym i drugim? Bo ja jestem zdecydowanie pod wpływem twórczości JK, piszę wiersze i piosenki i bardzo często on jest dla mnie inspiracją, śpiewam i jego utwory a dodatkowo znam bardzo dobrze jego twórczość, życiorys itp. Dlatego składam wniosek o jedno i drugie. Big Grin Może jakoś przyzwyczaję się do tego forum, na starym forum trochę mnie poniosło i napisałem że to mi się nie podoba, ale teraz myślę że trochę przesadziłem. Jest ok! Tęsknię tylko do mojego fajnego obrazka za starego forum... Cry Pozdrovka!
Heh ...przez te "ranagi" czy jak im tam może pojawic się cała masa nonsensownych postów ...w celu nabicia statystyk :?
Kiedyś byłem [size=134][color=red][b]TJD[/b][/color][/size]
TJD - rangi są standardem na kazdym forum - nie widzę powodu by odstępować od tej "tradycji" Wink

Petrvs - to wniosek do mnie na priv proszę; ale musi być dobrze uzasadniony. Rozpatrzony zostanie dziś (jeśli dojdzie) albo za dwa tygodnie Big Grin
Ale musisz sobie jeden tytuł wybrać 8) Dwóch nie można...
Confusedpoko: ok -niech będą już te rangi. Sam z chęcią zostanę Głupim Jasiem Tongue

Zaimponowała mi Twoja szybkość odpowiedzi na mojego posta. Dzięki! Mam jeszcze jedno pytanie. Otóż 9 lipca przyszła do mnie taki mail od admina:

"Gratulacje,

Zostałeś przyjęty do grupy "Artysta" na Jacek Kaczmarski.
Zostało to przeprowadzone przez moderatora grupy lub admnistratora strony, skontaktuj się z nimi aby zdobyć więcej informacji.

Możesz zobaczyć informację o Twojej grupie tutaj: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/groupcp.php?g=9">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/groupcp.php?g=9</a><!-- m -->
"

Może mi sie teraz admin wytłumaczyć jak to się stało ...ja przecież tylko przedszkolak jestem Tongue . Inna sprawa, że ten błąd został już naprawiony, ale ...tu sie dziwne rzeczy dzieją.
Kiedyś byłem [size=134][color=red][b]TJD[/b][/color][/size]
No - na Głupiego Jasia to musisz jeszcze popracować Wink
A co do tego maila - na początku faktycznie dziwne rzeczy się działy Wink Po prostu - testowaliśmy z Arturem różne funkcje, więc mogły tego typu błędy występować Smile

Za wszystkie błędy i niedogoności przepraszamy :roll:
A co z rangami ze "starego" forum. Mnie osobiscie troszkę złości perspektywa ponownego zdobywania już zdobytej "godności", na którą dosyć długo musiałem czekać Sad
Yet we lost though, again...
NIedawno dolaczylem do tego forum i nie rozumiem jeszcze wszystkich celow tego forum i jego mechanizmow, ale chcialem wam cos powiedziec: pomysl z tymi wszystkimi rangami jest kompletnie poroniony. Uzasadnienie: moge wysylac posty o tresci np. aha, ok, fajnie itp. Pozatym dlaczego wytlumaczcie mi one istnieja, mam czuc sie wazny jesli bede mial wyzsza od kogos range, ze niby wtedy wiecej wiem jestem lepszy?
A ta ranga specjalna Kaczmarolog czy jakos tam, to juz najglupszy pomysl z mozliwych. Kto ma to oceniac czy znam jego biografie i po co? Nie wyglupiajcie sie! Nie mozna prowadzic dyskusji bez tego?
Czy nie nazbyt powaznie do tego tematu podchodzisz? Rangi, emotikony i inne może z pozoru nieważne ozdobniki tworzą pewien sympatyczny klimat. Zapewniam Cię, że niezwykle rzadko pojawiaja się na forum osoby, które "na siłę" starają się nabijać sobie liczniki nic nie wnoszącymi postami. Zresztą od tego są admini by takie praktyki piętnować i na nie w odpowiedni sposób reagować. Jeśli chodzi o jakiekolwiek "oceny" to się nie obawiaj. Życzliwośc panująca na forum wyklucza możliwość piętnowania tego, że ktoś czegoś nie wie. Wręcz przeciwnie, czyjś niski rang może być sygnałem (choć oczywiście tego nie oznacza), że dana osoba jest nowa i należy jej pomóc a nie ją dołować.
Na koniec mojego wymądrzania się proponuję byś nastawił się pozytywnie i nie zakładał z góry, że jakieś rozwiązania są bezsensowne. Nie ma co prawda gospodarzy ale w swoim imieniu serdecznie Cie witam na forum i pozdrawiamSmile
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
dzieki
choc dalej uwazam ze te rangi sa niepotrzebne a emotikony zalatuja tandeta ale to jest oczywiscie moja prywatna opinia
rowniez pozdrawiam
Ha! Na początku emotikony i te rangi trochę denerwują, ale po pewnym czasie nabierają sensu. Oczywiście jeśli ktoś ma coś do powiedzenia. Po rangach poznaję, czy ktoś jest już stałym bywalcem, czy dopiero wchodzi. To, co uchodzi płazem początkujacemu, powinno być surowo karane u wyjadaczy. Ot, kwestia obycia na forum. Szkoda jednak, że - przynajmniej na razie - przepadł mi dorobek z popraedniego forum. Chciałoby się przypomnieć sobie i stare tematy i poszczególne wątki w dyskusjach. Dla "starych" byłoby też lepiej, bo uważne przejrzenie dawnego forum powstrzymywałoby niektórych od replayów. Emotikony? Nieinwazyjnie urozmaicają stronę - robi się weselej. Co do nabijania postów - przeglądając stare forun mocno wstecz miałem okazję przekonać się, jak to nasi kochani administratorzy nabijali sobie konto wysyłając obficie buźki. Było tego, było.
Na razie tylki kwaśne piwo dla administratorów za to, że nijak nie mogę się zalogować. Pozdrawiam. :help:
jesli ktos wysyłą cos takiego jak "aha" "fajnie" "ok" tpo dostanie range specjalna "spamer", "zakała", "fleja" itp. i po kłopocie :wink: nie będzie awansował
zaś co do emoikonek to wole te które sa w phpBB standardowo, ewentualnie te z gg
to po kolei Wink

1. Piotruba - a zarejestrowałes się?
2. Posty typu "aha" będą usuwane, a ich autorzy będą "specjalnie oznaczani" Wink
3. Jkub - tamto forum działało troszkę na innych zasadach. Tu zaczynamy od nowa Smile
4. Tomek - na rangi nie musisz zwracać uwagi Wink A co do Kaczmarologa - znaczenie tej rangi się wyjaśni Smile
literówki też poprawiacie? hehe
tak... Twoje szczególnie Tongue
LOL i co skoro się nie potwierdzę to mnie wywalicie może? grrr
Ty na razie nie masz co się potwierdzać Tongue na szczęście Tongue

btw - chyba Ci się tematy pomyliły Tongue
ann napisał(a):znaczenie tej rangi się wyjaśni Smile

jak sie zbychu zarejestruje to mu dajcie ta range z miejsca Wink
Armagedda, dziękuję Ci za uznanie – choć obawiam się, że w ten sposób chciałeś sobie okrutnie zażartować z mojego ogólnego niedouczenia, które staram się ukrywać jak mogę, ale co człowiek może ukryc wsród znawców JK? (Tu uśmiechnięta buźka z przymruzonym oczkiem i zdjętym beretem machająca wesolo czym sie da.)
zbych napisał(a):Armagedda, dziękuję Ci za uznanie – choć obawiam się, że w ten sposób chciałeś sobie okrutnie zażartować z mojego ogólnego niedouczenia, które staram się ukrywać jak mogę, ale co człowiek może ukryc wsród znawców JK? (Tu uśmiechnięta buźka z przymruzonym oczkiem i zdjętym beretem machająca wesolo czym sie da.)

taaa, oczywiscie chcialem tez pokazac to, ze w zadnym poscie nie masz racji i ogolnie nie wiesz co mowisz oraz podkrelslam twoja ogolna niekompetencje i moja awersje do ciebie spowodowana tym, ze nie jestes zarejestrowanym, pelnoprawnym uzytkownikiem, w zwiazku z czym moge czuc sie lepszy od ciebie.

a tak na serio to :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:
jak to mi się tematy pomyliły? gdzie niby?
Yoz :x
Cytat:Yoz :x
A ja myślałem że admini przykład powinni dawać... A to trochę spamem zalatuje Confusedpoko:
kazahd napisał(a):
Cytat:Yoz :x
A ja myślałem że admini przykład powinni dawać... A to trochę spamem zalatuje Confusedpoko:

za to lubie to forum. admini sa na luzie i ogolnie masakre mozna odwalac Big Grin
Nio też prawda Smile
Najpierw nasienie
kiełkuje, rośnie, pnie się do góry
----------
A gdy wychyli pierwsze listki z cienia - radość
No my aniołki jesteśmy :roll: Tylko czasem trzeba poudawać ostrych Wink
To znaczy ze te egekuzje boga ducha winnych (nie)użytkowników tego forum to nie wy :wink:
Najpierw nasienie
kiełkuje, rośnie, pnie się do góry
----------
A gdy wychyli pierwsze listki z cienia - radość