Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Ładne.
A czemu pan melorecytuje w "Odmiennych wiarą...": W świetle tych gwiazd co wędrowcom się marzą miast, jak stoi w oryginale:
...co wędrowcom się jarzą?
Oczywiście to pytanie retoryczne.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
To pokazuje jak "pan" doskonale rozumie, to co recytuje...
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A czemu pan melorecytuje w "Odmiennych wiarą...": W świetle tych gwiazd co wędrowcom się marzą miast, jak stoi w oryginale:
...co wędrowcom się jarzą? Dla autora postu to oczywiste, ale pozwolę sobie dodać, że powyższy cytat pochodzi z koncertu "My też... Szukamy Stajenki".
Pozwolę sobie też na osobistą uwagę: jakoś tak już jest, że jak mamy coś dopowiedzenia, to jest to zazwyczaj opinia negatywna. Widać to na Forum, ale to chyba nasza narodowa cecha... A może nie tylko my tak mamy?
Pozdrawiam,
B.
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Ale jeśli było po prostu dobrze i nie było lepiej niż np przeciętnie (nie oceniam, bo nie słuchałem) to mówi się co się nie podobało. No chyba, że nie można?
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Elessar,
wszystko można. Ja tylko zauważam zjawisko. Nie tylko na tym Forum, ale powszechnie.
A wnioski należy wyciągnąć z każdej opinii, dlatego każda jest cenna.
Ale to chyba już off-topic
Pozdrawiam,
B.
Reputacja:
0
Bywacz napisał(a):jakoś tak już jest, że jak mamy coś dopowiedzenia, to jest to zazwyczaj opinia negatywna. Zaraz, zaraz... Przeca napisałem:
$imon napisał(a):Ładne To jest opinia negatywna?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Bywacz napisał(a):Dla autora postu to oczywiste, ale pozwolę sobie dodać, że powyższy cytat pochodzi z koncertu "My też... Szukamy Stajenki". Pozwoliłem sobie przenieść ten fragment dyskusji do właściwego tematu :]
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Zaraz, zaraz... Przeca napisałem:$imon napisał(a):Ładne To jest opinia negatywna? Zwracam honor. Przeoczyłem. I cieszę się, że się podoba.
Co nie zmienia mojego twierdzenia dotyczącego otaczającego nas ogółu
Zeratul, dzięki za przeniesienie.
Pozdrawiam,
B.
Reputacja:
0
Bywaczu - byłeś wśród wykonawców?
Reputacja:
0
Żałuję, ale nie.
Swego czasu dokonałem wyboru i zawodowo robię dzisiaj co innego.
Ale pozwalam sobie prowadzić drugie życie, w którym zajmuję się organizacją koncertów, impresariatem, promocją młodych artystów etc.
Zaczęło się od Pana Zbyszka Ł. który scedował na mnie wszystkie przyjemności związane z administracją i organizacją jego koncertów
Ale nie poprzestaję na tym i np. koncepcja i scenariusz "Tu Radio Wolna Europa" wyszły spod mojej ręki.
Pozdrawiam,
B.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Cytat:Ale nie poprzestaję na tym i np. koncepcja i scenariusz "Tu Radio Wolna Europa" wyszły spod mojej ręki.
Nie widziałem, więc nie doszukuj się proszę złośliwości w pytaniu: zadowolony jesteś z efektu?
I drugie pytanie:
Cytat:13 grudnia 2006 - Premiera programu "Tu Radio Wolna Europa"
czyli będą kolejne koncerty. Kiedy i gdzie?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
I tak i nie.
Wydaje mi się, że koncepcja jest ciekawa i się sprawdziła. Wiele osób po koncercie podkreślało aspekt edukacyjny (co mnie trochę zaskoczyło - nie patrzyłem na ten program w ten sposób). Kilka piosenek wyszło bardzo dobrze (Wolność, Prosty Człowiek, Dydaktyka, Czerwony Autobus, I tak warto żyć) kilka słabiej.
Sporo przyjemności odebrało nienajlepsze nagłośnienie. No i brakowało elementu wizualnego. W planie miałem wyświetlanie przeróżnych rzeczy na ekranie, ale nie pozwoliły ograniczenia techniczne.
Generalnie uważam, że warto ten program kontynuować, eliminując oczywiście niedociągnięcia.
Nie mam na razie żadnych konkretnych terminów koncertów. Jest przełom roku, wszyscy raczej myślą o zabawie, niż o tym jak podzielić budżet Ale mam nadzieję, że będziemy mogli zagrać ten program w 2007. I to nie raz.
Pozdrawiam,
B.
Reputacja:
0
Bywacz napisał(a):aspekt edukacyjny (co mnie trochę zaskoczyło Mam wrażenie, że sporo dzisiejszych nastolatków wie sporo na temat "tamtych czasów" właśnie za sprawą podobnych przekazów. Zawsze to łatwiej przyswoić sobie wiedzę historyczną na podstawie np. piosenek niż podręczników. Byle nie robić kolejnej "akademii ku czci", bo to (przynajmniej mi) nie najlepiej się kojarzy...
Bywacz napisał(a):Ale mam nadzieję, że będziemy mogli zagrać ten program w 2007. I to nie raz. No to tego właśnie życzę (byle nie dopiero w grudniu ), mając nadzieję na informacje o koncertach na forum
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):sporo dzisiejszych nastolatków wie sporo na temat "tamtych czasów" właśnie za sprawą podobnych przekazów Jak najbardziej.
Zabierałem młodzież na koncerty Jacka swojego czasu - późniejsze zajęcia szkolne wyglądały ZUPEŁNIE inaczej, niż gdyby "zadać" jej (młodzieży) suchy tekst.
Apropos - ostatnio dostaliśmy propozycję zagrania w... szkołach.
Na razie nie jestem jeszcze przekonany do tego pomysłu. :niepewny:
Reputacja:
0
O wszystkich naszych koncertach, w których pojawiają się piosenki Jacka bedę informował na forum, natomiast na jeśli ktoś jest zainteresowany innymi naszymi projektami, zapraszam na stronę Agencji
Dziękuję i pozdrawiam,
B.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Apropos - ostatnio dostaliśmy propozycję zagrania w... szkołach.
Na razie nie jestem jeszcze przekonany do tego pomysłu. Majac w pamieci niedawny koncert w warszawskim "Staszicu", balbym sie.
O warunki techniczne, nie o odbior.
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):O warunki techniczne, nie o odbior. Ja dokładnie odwrotnie.
Znając rzeczywistość szkolną "od kuchni" nie jestem przekonany co do sensu "klasowych spędów". :'
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Tak przy okazji-J.S.Overli z Lapinskim koncertowali w szkolach w calej Norwegii. Overli najpierw tlumaczyl troche -potem grali (co prawda nieco inne tu tradycje). Czyzby odbior przez polska mlodziez byl gorszy? Macie jakies doswiadczenia ? Tz mysle, ze gdyby nie zrobic obowiazkowego spedu, akademii ku czci -jak pkosela poprzednio zauwazyl, to powinno byc niezle.Chyba warto sprobowac, tyle, ze to nie ja mam grac, wiec latwo mi radzic....
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Macie jakies doswiadczenia ? No, mam mam. Dlatego właśnie moje wątpliwości.
Liczba postów: 935
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Na wypadek, gdyby ktoś się wybierał na imprezę ogłoszoną tutaj, to wszystko wskazuje na to, że jest to omyłkowe powtórzenie informacji o koncercie, którego dotyczy wątek niniejszy.
A strażak także był Sam
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Link faktycznie prowadzi do strony o koncercie z 2006 r. ...
Pozdrawiam
Z.
Reputacja:
0
W styczniu prawdopodobnie Stajenka zawita do Bielska.
Czekam teraz tylko na ruszenie spraw organizacyjnych do przodu.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Heheh... dostaliśmy info na mejla to wpisalśmy... :/
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
A kiedy w styczniu, Elessar?
'ta konspiracja wyobraźni'
Reputacja:
0
Konkretnie jeszcze terminu nie ma, ale raczej druga połowa stycznia i w weekend.
Jeśli dojdzie do skutku, jestem w trakcie załatwiania.
|