Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
gredler napisał(a):A czy jest możliwe szczere formułowanie swoich myśli w ramach pierwszej opcji? Zalezy jak się dane wypowiedzi odbiera, albo jak się chce odbierać.
Cytat:a zacząć pisać sensowne posty na temat, podsyłać ciekawe linki itp.
Tu jest także bezsens, ponieważ udzielam się w tematach tzw.merytorycznych, że o linkach nie wspomnę. Więc określenie "zaczął" jest bzdurą. Radzę się zastanowić nad sformułowaniem zdania, zanim się je wyśle.
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zalezy jak się dane wypowiedzi odbiera, albo jak się chce odbierać. Zależy, jak się dane wypowiedzi formułuje.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tu jest także bezsens, ponieważ udzielam się w tematach tzw.merytorycznych, że o linkach nie wspomnę. Masz rację, że napisałeś dużo sensownych postów z fajnymi linkami. Dlatego właśnie o tym napisałem w tej opcji. Faktycznie, słowo "zacząć" sugeruje, że wcześniej tego nie robiłeś. Powinienem napisać "skupić się" albo "pisać więcej sensownych postów". Mam jednak nadzieję, że większość respondentów wie, o co chodzi i nie zmyliło ich to.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Radzę się zastanowić nad sformułowaniem zdania, zanim się je wyśle. I to jest właśnie klasyczny przykład podsrywania. Bo już raz napisałeś, że to jest bezsensu. Ja mógłbym Ci w odpowiedzi napisać, to samo, bo napisałeś "zalezy" zamiast "zależy". Ale nie zrobię tego, bo zrozumiałem o co Ci chodzi, a pisać takie uwagi, po to, żeby pisać, jest właśnie bez sensu.
[ Dodano: 04-12-2006, 01:01 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):także Czyli, że jest gdzieś jeszcze?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Bartek.K napisał(a):gredler napisał(a):Wiesz, Bartku, przemawia we mnie chamska ciekawość tych - jak na razie - ośmiu procent. Jestem na tym forum krótko ale stawiałbym na duet Mędrzycki i Nagórski, lub ewentualnie ktoś ot tak sobie jaja robi, albo... :niepewny:
PS. Przepraszam za błąd ortograficzny. Dlaczego mnie obrażasz, Bartku? Dlaczego insynuujesz, jak oddałem swój głos, podczas gdy ankieta nie jest jawna? Dlaczego, pytam się?
Oczywiście nie oczekuję odpowiedzi, bo ja ją znam, a Ty może się jej domyślasz - bo jesteś kretynem.
A głosu nie oddałem, bo brakuje mi tzw. "trzeciej opcji."
Pozdrawiam!
M. Przepraszam, ale czy taką obrazą dla ciebie jest występowanie w duecie z Kubą? Czy może obrazą jest to, że ( moim zdaniem niebezpodstawnie ) miałem czelność z góry przydzielić Cię do danej opcji. W każdym bądź razie na pewno musiała to być ogromna zniewaga w porównaniu do nazwania kogoś "kretynem". Przepraszam, ale na tym poziomie dyskutować nie zamierzam.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Bartek.K napisał(a):estem na tym forum krótko ...ale już staram się podlizać. Panie Kubo, gdybym chciał się podlizać napisałbym, zbiór epitetów pod Pana adresem, doprawiając zbiorem Pana cytatów, na potwierdzenie moich słów. Gdybym się podlizywał, napisałbym felieton w którym nawypisywałbym o Pana "aktywności" na forum wiele złego. Ale miast tego ograniczyłem, się do prostej oczywistości. Do konkluzji do której doszedł by każdy po przeczytaniu 2 czy 3 tematów z Pana udziałem. Bo prawda jest taka, nie jesteś Pan skomplikowany. Przynajmniej jako byt forumowy. A bruździsz Pan na forum. Bo już praktycznie zaczyna brakować tematów bez Pańskiego offtopa. Ale lepiej już skończę moje podlizywanie się. Bo w końcu jestem tylko kretynem obrażającym niewinnych ludzi na lewo i prawo.
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Liczba postów: 2,517
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Tak... Czytam wątek i jednak wydaje mi się, że jest bezcelowy...obym się myliła.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Liczba postów: 748
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Bartek.K napisał(a):Przepraszam, ale czy taką obrazą dla ciebie jest występowanie w duecie z Kubą? Czy może obrazą jest to, że ( moim zdaniem niebezpodstawnie ) miałem czelność z góry przydzielić Cię do danej opcji. W każdym bądź razie na pewno musiała to być ogromna zniewaga w porównaniu do nazwania kogoś "kretynem". Przepraszam, ale na tym poziomie dyskutować nie zamierzam. Nie jest obrazą ani występowanie w duecie z Kubą, ani obrazą dla mnie nie jest głupota ludzka, która lubi, ba! - uwielbia! - wyrokami miotać. IRYTUJE mnie jedynie, gdy po raz tysięczny podkreślam swoją forumową odrębność i po raz tysięczny nie przynosi to skutku.
Trochę jak w filmie "Raport mniejszości" ta sytuacja. Aresztowałeś mnie jedynie dlatego, że jesteś na forum ledwie parę miesięcy i niewiele z tego bałaganu rozumiesz.
Poza tym to jest taki zabawny paradoks - ja, jako cham, mam jeszcze jakieś poczucie sprawiedliwości społecznej, a Ty... Cóż. Przemyj oczka z krwi.
Pozdrawiam!
M.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):IRYTUJE mnie jedynie, gdy po raz tysięczny podkreślam swoją forumową odrębność i po raz tysięczny nie przynosi to skutku. Najwyraźniej jesteś nieprzekonywujący, Jarku_Potocki.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):MateuszNagórski napisał(a):IRYTUJE mnie jedynie, gdy po raz tysięczny podkreślam swoją forumową odrębność i po raz tysięczny nie przynosi to skutku. Najwyraźniej jesteś nieprzekonywujący, Jarku_Potocki. Nudnyś.
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Aresztowałeś mnie jedynie dlatego, że jesteś na forum ledwie parę miesięcy i niewiele z tego bałaganu rozumiesz. Bardzo... możliwe. Przepraszam za to uogólnienie. Było rzeczywiście nie w porządku.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Nudnyś. To prawda! Ciągłe wracanie do tego samego tematu jest niezwykle nudne! Uświadom to swojemu koledze - pewnemu forumowego artyście, którego dotyczy ta ankieta.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):MateuszNagórski napisał(a):Nudnyś. To prawda! Ciągłe wracanie do tego samego tematu jest niezwykle nudne! Uświadom to swojemu koledze - pewnemu forumowego artyście, którego dotyczy ta ankieta. Ale to Ty sprawiasz, że muszę wracać do tego samego tematu i przypominać Ci wciąż łagodnie, że nie jestem Kubą.
Wpisujesz się tym samym w popularny na forum nurt - kto nie z nami, przeciw nam musi być! Kto nie z nami, ten z Kubą! Kto z Kubą, ten przeciw nam!
Itp.
M.
Liczba postów: 3,635
Reputacja:
0
Kubo, z tymi merytorycznymi postami , w ostatnim czasie, u Ciebie to krucho. Powiem jak to wygląda z mojego punktu widzenia. Czytam np temat " Koncert w Przechowalni", a tam , po raz kolejny, widzę Twoje stanowisko w sprawie nazwiska Patrycji. Musze przebijać się przez to, bo nie wiem, czy ktoś tam przypadkiem nie napisał jeszcze o koncercie. W pewnym momencie zastanawiam się, czy masz nas za idiotów, że powtarzasz nam przy każdej możliwej okazji, że Twoim zdaniem Patrycja nie nazywa sie Kaczmarska? Zanim ktoś z moderatorów zlituje się i przeniesie do Hyde Parku, jestem zmuszona to czytać. A za jakie grzechy? Guzik mnie obchodzi o co masz żal do Patrycji, gówno mnie obchodzi o co czepiasz sie Konopa i vice versa. To są Wasze PRYWATNE sprawy. A jak chcesz to załatwiać publicznie, to załóż sobie temat w Karczmie i tam hulaj dusza. Pewne rzeczy można wybaczyć osobie , która ma naście lat, a nie facetom w Twiom wieku.
Pozdrawiam mając nadzieję, że wieźmiesz pod uwagę także moje stanowisko.
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Ale to przecież prawda. Pan Kuba pisze szczerze. Widocznie to w jego naturze, leży zazdrość, kompleksy, chęć dowartościowania się, chore ambicje, etc. Tylko takie widzę pobudki tej szczerości. No cóż, i nie uważam, żeby powinien przestać być szczery. Szanuję go właśnie za to, jednak traci trochę w oczach przez swoją... nieświadomość? głupotę? Ciągnie to tyle czasu, zamiast po prostu zamilknąć i zachować swoje... myśli dla siebie. Niestety, jest szczery i równie dobrze szczerość okazuje w tym, że o 4:00 w nocy umie napisać "zazrość nie wie co sen" czy odświerzyć wątek z przed paru miesięcy, żeby tylko i wyłącznie zwrócić uwagę na siebie/osobę krytykowaną. A może to chęć bycia w centrum uwagi?
Nie wiem, nie obchodzi mnie to. Dlatego od jakiegoś czasu nie wchodzę do karczmy.
Przepraszam z góry za błędy... usprawiedliwienie? Prawie tydzien nietrzeźwości...
Reputacja:
0
Bartek.K napisał(a):MateuszNagórski napisał(a):Aresztowałeś mnie jedynie dlatego, że jesteś na forum ledwie parę miesięcy i niewiele z tego bałaganu rozumiesz. Bardzo... możliwe. Przepraszam za to uogólnienie. Było rzeczywiście nie w porządku. Ależ nie szkodzi. Ostrzeżenie już dostałem za obrażenie Cię!
Chociaz tak mi się wydaje, że obrażanie ludzi to nie tylko wyzwiska, lecz również insynuacje itp. Wydaje mi się także, że za reakcję w afekcie nigdy nikt tu nie dostał ostrzeżenia, lecz jedynie był upominany.
Ale cóż... Taka forumowa sprawiedliwość. Artur pretekstu szukał, Artur pretekst dostał, Artur ostrzeżenie dał.
Pozdrawiam!
M.
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):tak mi się wydaje, że obrażanie ludzi to nie tylko wyzwiska, lecz również insynuacje itp. Otóż to!
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
gredler napisał(a):MateuszNagórski napisał(a):tak mi się wydaje, że obrażanie ludzi to nie tylko wyzwiska, lecz również insynuacje itp. Otóż to! Miło, że przyznajesz mi rację. Nie wiem, co prawda, jaki masz w tym wszystkim zamiar, ale rozumiem, że zgadzasz się, że powinno być (w utopijnie sprawiedliwym systemie) ostrzeżenie dla mnie i dla Bartka lub brak ostrzeżenia w ogóle.
Jeśli zaś się z tym nie zgadzasz i chodzi Ci o zupełnie inną sprawę, to po co ten wtręt z wykorzystaniem moich słów?
M.
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):ostrzeżenie dla mnie i dla Bartka Tego szczerze mówiąc, nie rozumiem. Chyba, że obraża Cię insynuacja, jakobyć głosował za tym, że Kuba powinien dalej "podsrywać na prawo i lewo". Jeśli tak, to chyba Cię zmartwię, bo wydaje mi się, że bardziej obraźliwe jest nazwanie kogoś kretynem niż insynucje kto jak głosował.
Natomiast mój wtręt dotyczył zupełnie innego wątku i jest skierowany przede wszystkim do Przemka.
Reputacja:
0
Gredlerze nie gadaj proszę, jakbyś się urodził wczoraj. Insynuacja Bartka nie polegała na przypisaniu mi głosu. Ona polegała na czymś zupełnie innym.
Jeśli tego nie pojmujesz, tłumaczyć nie będę. Zresztą my z Bartkiem chyba do porozumienia doszliśmy i nikt, jak mniemam, urazy nie chowa.
Reputacja:
0
Pewnie gdybym jeszcze raz przeczytał cały wątek, to bym zrozumiał. A tak - nie bardzo. Sam jednak przyznajesz, że to mało istotne, czy rozumiem, czy nie. Ja w każdym razie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem, które zacytowałem.
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Taka forumowa sprawiedliwość. Artur pretekstu szukał, Artur pretekst dostał, Artur ostrzeżenie dał. czyżbyś coś insynuował? :co?:
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Reputacja:
0
MateuszNagórski napisał(a):Zresztą my z Bartkiem chyba do porozumienia doszliśmy i nikt, jak mniemam, urazy nie chowa. Jak najbardziej.
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Moim zdaniem ta aknieta jest skrajnie tendencyjna, co wyklucza jej jakąkolwiek wartość merytoryczną, czy chodźby praktyczną
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Torrentius napisał(a):Moim zdaniem ta aknieta jest skrajnie tendencyjna, co wyklucza jej jakąkolwiek wartość merytoryczną, czy chodźby praktyczną Tym bardziej, dlaczego ów temat nie został jeszcze zamknięty? Zgodnie z zasasdami ??
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
bo ma rok? Ale skoro bawicie się ożywianie proszę bardzo.
zasada1
|