Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Moim tematem jest przedstawić twórczość Kaczmarskiego oraz powiedzieć dlaczego nazywany jest bardem współczesności. Mój plan jest prosty, nakreślić sytuacje jaka miała miejsce w PRLu i o samym Kaczmarskim opowiedzieć. A moje pytanie jest o jakąś książkę biograficzną o Jacku a jak byście znali jeszcze jakąś dobrą o PRLu to by było w ogóle ekstra.
Liczba postów: 258
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/zyciorys/zyciorys.php">http://www.kaczmarski.art.pl/zyciorys/zyciorys.php</a><!-- m --> - może to choc w małym stponiu sie przyda
przegrzeb dobrze strone i forum i na pewno znajdziesz wiele ciekawych rzeczy
Problemem nie jest sam problem, ale twoje podejście do niego
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
A ja myślałem, że jak się wybiera jakiś temat to np. dlatego że się danym tematem dość mocno ineteresuje i mniej więcej wie z jakich źródeł będzie się informacje czerpać
Pozdrawiam
f.
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Poszukujesz dobrej ksiazki biograficznej Jacka Kaczmarskiego? -"Jacek Kaczmarski w swiecie tekstow" Krzysztofa Gajdy -jest to naprawde swietna ksiazka, ostrzegam tylko ,ze moga byc problemy ze znalezieniem jej. W ksiegarniach nigdzie jej juz nie ma, z tego co wiem jest jedynie na uniwersyteckich bibliotekach. Sama temat maturalny wzielam o Kaczmarskim i dlugo mi zajelo szukanie tej pozycji. w koncu znalazlam i jestem szczesliwa...Co do zarysu historycznego...polecam przede wszystkim "Komunizm w Polsce -zdrada, zbronia, zaklamanie i zniewolenie" wyd. Kluszczynski tu jest 6 autorow. Ksiazka swietna, ale gruba -ze znalezieniem nie ma wiekszych problemow, dosyc droga. Srednio kolo 70 zl.
Pozdrawiam
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Po czesci zawiera elementy biografii, ktorych z pewnoscia nie zaszkodzi znac :]
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Sorry że dopiero teraz pisze, mój temat: "Zaprezentuj poetycki dorobek polskiego barda współczesności - Jacka Kaczmarskiego oraz wyjaśnij dlaczego zasłużył on na miano barda".
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
A Twoim zdaniem zasłużył? Dlaczego?
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Kurczę, temat rodem z "Ferdydurki"...
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]