08-31-2007, 12:53 AM
Elzbieta napisał(a):Faceci chyba wola 'zdobywac'Tak!!!
Dzięki, Thomasie.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Wszystko o Jacku
|
08-31-2007, 12:53 AM
Elzbieta napisał(a):Faceci chyba wola 'zdobywac'Tak!!! Dzięki, Thomasie.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
09-01-2007, 04:19 PM
Pare informacji -dla statystyki,jesli kogos interesuje:
Komietet ''Støt Solidarność" organizowal Koncerty Jacka Kaczmarskiego w Danii- 1982- listopad, w HelligÅndskirken 1983 - wrzesien, Medborgerhus, Valby 1986 - styczen, ostatni w Medborgerhus przy Aflefeldtsgade O tym pierwszym Jacek Kaczmarski opowiadal, ze przeniosl sie z gra na oltarz, ze wzgledu na zla akustyke ('Pozegnanie barda')
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
09-05-2007, 02:43 PM
Elzbieta napisał(a):Wiesz ja mysle, ze czasem jak sie patrzy za bardzo zakochanymi oczami na chlopaka, to go troche odstrasza. Faceci chyba wola 'zdobywac' niz byc' zdobywani' -jesli rozumiecie co mysle. Poza tym Oni byli strasznie mlodzi, moze za mlodzi na ten zwiazek- nie wiem. Moze jeszcze nie dojrzeli do niego.Oj, już nie przesadzajmy. Czasami wręcz trzeba pogapić się z zachwytem na swojego faceta żeby wiedział że jest najwspanialszy, najzdolniejszy i najpiękniejszy na świecie. Ojciec na pewno należał do tych co lubią być podziwiani, czczeni itp itd. Na szczęście ja z 'gapieniem' się nie mam problemów, jeśli facet zasłuży na spojrzenie kobiety, powinien je dostać. -PK [ Dodano: 5 Wrzesień 2007, 16:44 ] Poprawię: jeśli zasłużył na spojrzenie SWOJEJ kobiety...
"Chude Dziecko"
09-05-2007, 03:55 PM
berseis13 napisał(a):Czasami wręcz trzeba pogapić się z zachwytem na swojego faceta żeby wiedział że jest najwspanialszy, najzdolniejszy i najpiękniejszy na świecie.Doskonale Cie rozumiem w tym przypadku... :lol: NB: To troche offtopic ale zwroc uwage na fakt ze w Twoim podpisie pojawia sie skrot "-PK". Sadze ze - widzac ten skrot - czesc forumowiczow nie za bardzo wie z kim tak na prawde dyskutuje (zaznaczam ze nie chodzi mi o jakies ocenianie czy wydziwianie; w tym przypadku jestem absolutnym pragmatykiem, chodzi mi tylko i wylacznie o unikniecie ewentualnych nieporozumien i o nic wiecej). PZDR TN
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
09-05-2007, 04:18 PM
thomas.neverny napisał(a):Sadze ze - widzac ten skrot - czesc forumowiczow nie za bardzo wie z kim tak na prawde dyskutujeNo pewnie, może to być np. Patrycja Kosela ![]() [ Dodano: 5 Wrzesień 2007, 18:19 ] W sumie Piotr Kosela też, jeśli tekst nie określa jasno płci ![]()
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
09-06-2007, 07:08 AM
A wiec "= pkosela" :o ... OK, zaczynam lepiej rozumiec co sie dzieje na tym forum :wredny: .
Dzienx za wyjasnienie.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
09-06-2007, 07:54 AM
thomas.neverny napisał(a):zaczynam lepiej rozumiec co sie dzieje na tym forumNo skoro jez sie takie OT zrobilo to przypomne, ze jednym z moich pierwszych postow pkosele nazwalam madra ... mloda kobieta - nie przyszlo mi do glowy patrzec na plec uczestnikow. Ale pieknie potem przeprosilam. OKI -wrocmy do Jacka. Bede trzy dni w Lundzie z nadzieja na jakies zdjecia z miejsc, gdzie JK bywal, moze i dom, gdzie mieszkal - nie ode mnie zalezy, czy wlasciciel domu pozwoli fotografowac.
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
09-08-2007, 07:06 AM
Wracajac do zdjec Jacka z Seattle, udalo mi sie zrobic maly research. Dowiedzialem sie to i owo i zebralem troche informacji. Czyli mowiac krotko, odwalilem kawal dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty.
Stoiska na targu rybnym na Pike Place Market wygladaja dzis dokladnie tak samo. Ten pan ze zdjecia z krabami nazywa sie Sol Amon, ma 78 lat i od 51 lat zajmuje sie ta sama praca, czyli sprzedawaniem owocow morza. Potrawa, ktora Jacek zjada na innych zdjeciach w restauracji Elliot's Oyster House to "Oysters Rockefeller". Sklada sie ona z ostryg pieczonych ze swiezym szpinakiem, Pernod, bekonem i sosem hollandaise. Ta biala substancja, na ktorej wylozone sa ostrygi to grube ziarna soli morskiej. Stoliki i krzesla uzywane obecnie, choc bardzo podobne nie sa juz te same. Stolik stoi w srodkowej czesci restauracji tuz obok wejscia i stoiska osoby przydzielajacej miejsca gosciom i przyjmujacej rezerwacje. Pozdrawiam, J.
Przecież wrócę i ja...
09-08-2007, 07:36 AM
No to ja Ci funduje piwko pod te ostrygi
![]() Na zdrowie !
"Myślę, więc nie ma mnie
09-08-2007, 08:14 AM
Ja tez po piwku -zrobiles jakies zdjecia?
09-08-2007, 06:07 PM
Tak, zrobilem. Wysle je pewnie gdzies za tydzien, po powrocie.
J.
Przecież wrócę i ja...
09-08-2007, 07:17 PM
JacekP napisał(a):Tak, zrobilemCiesze sie ogromnie - ja postaram sie zrobic z Lund.
09-28-2007, 05:18 PM
No i bylam w Lund -znow i znow sladami Jacka.Odbierzcie mi piwo, bo bylam pod domem, w ktorym mieszkal i nie zrobilam zdjecia do galerii (miejsca zamieszkania JK). Zrobilam zdjecia w kosciele sw.Ducha w Kopenhadze - w tym, w ktorym, ze wzgledu na zla akustyke JK przeniosl sie z graniem na oltarz. Tyle, ze przeciez nie bedziemy gromadzic wszystkich miejsc gdzie gral...
10-09-2007, 12:59 PM
Pare osob poprosilo mnie przez e-mail o to zdjecie oltarza , na ktorym w Kopenhadze gral JK. Dajcie znac czy podac link na forum.
10-09-2007, 01:14 PM
Elzbieta napisał(a):Pare osob poprosilo mnie przez e-mail o to zdjecie oltarzaNie uważacie, że to już jest przesada? : ![]()
10-09-2007, 01:19 PM
Simon napisał(a):że to już jest przesadaTez tak uwazalam i nie podalam od razu. Swoje zdjecie wlozylam do Barda, przy stosownym komentarzu Jacka-jako ilustracje. Ale jesli ktos chce to jest mi wygodniej podac link niz wysylac do ludzi osobno.Stad moje pytanie.Chyba, ze wszyscy zainteresowani juz otrzymali kopie.
10-10-2007, 07:21 AM
Simon napisał(a):Nie uważacie, że to już jest przesada? :Jako, że mój poprzedni post został usunięty (słusznie!), tym razem uzupełnię Simonie, zgadzam się z Tobą, że to przesada. A w poście usuniętym który wyglądał tak: :gram: :poklon: Zawarłem tą myśl, jeno w obrazkach. :poklon: tym razem dla Administracji za tak szybką i precyzyjną operację!
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
10-10-2007, 09:24 AM
Elzbieta napisał(a):Pare osob poprosilo mnie przez e-mail o to zdjecie oltarza , na ktorym w Kopenhadze gral JK.Ja mogę mieć zdjęcie chodnika, po którym stąpał Mistrz. Jak ktoś byłby zainteresowany, to zapraszam na pw. ![]()
10-10-2007, 09:29 AM
Idąc za ciosem, może wrzucimy moje zdjęcie na stronę? Kaczmarski kilkakrotnie uścisnął mi dłoń.
10-10-2007, 09:33 AM
Ja moge - z takich ciekawszych - dorzucić zdjęcia kilku lad barowych, przy których "spożywane było coś".
10-10-2007, 10:26 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ja mogę mieć zdjęcie chodnika, po którym stąpał Mistrz. Jak ktoś byłby zainteresowany, to zapraszam na pw.Ja pięknie poproszę. gredler napisał(a):Idąc za ciosem, może wrzucimy moje zdjęcie na stronę? Kaczmarski kilkakrotnie uścisnął mi dłoń.Z wielką chęcią. Będę wdzięczny za podanie linka.
10-10-2007, 11:09 AM
Ja moge Wam odnalezc na pewnym forum pewien watek w ktorym ustalano jakie fajki palil pewien Mistrz...
![]()
"Myślę, więc nie ma mnie
10-10-2007, 11:15 AM
gredler napisał(a):może wrzucimy moje zdjęcie na stronę? Kaczmarski kilkakrotnie uścisnął mi dłoń.Twoje jak Twoje, ale Twojej dłoni... koniecznie! Mam nadzieję, że jej od tamtej pory nie myłeś? :rotfl:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
10-10-2007, 12:25 PM
Kto chcę zdjęcie pióra którym ojciec chyba nic nigdy nie napisał??
"Chude Dziecko"
10-10-2007, 03:05 PM
berseis13 napisał(a):Kto chcę zdjęcie pióra którym ojciec chyba nic nigdy nie napisał??Ja tam bym wolał fotkę miasta, w którym Mistrz nigdy sie nie pojawił. To byłoby dopiero coś!
10-10-2007, 03:58 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ja tam bym wolał fotkę miasta, w którym Mistrz nigdy sie nie pojawił. To byłoby dopiero coś!Mogę wrzucić fotkę, ale najpierw zagadka: To jest herb miasta, w którym na 99,99% Mistrz nigdy się nie pojawił. Zagadka brzmi oczywiście: co to za miasto? ![]() Podaję że na 99,99% bo 100% pewności nie mam - moze przejeżdzał kiedyś. Ale z całą pewnością koncertu tam nigdy nie zagrał ![]() Mała podpowiedź: W mieście tym znajduje się klasztor. Klasztor jest zajmowany przez żeński zakon o jednej z najsurowszych reguł zycia konsekrowanego. W Polsce są tylko dwa klasztory zajmowane przez ów zakon. Co to za miasto?
10-10-2007, 05:56 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Co to za miasto?Złoczew ( ?? )
10-10-2007, 09:10 PM
berseis13 napisał(a):Kto chcę zdjęcie pióra którym ojciec chyba nic nigdy nie napisał??co tam fotka - wystaw pióro na allegro! :rotfl:
10-10-2007, 09:27 PM
ann napisał(a):Złoczew ( )Tak jest! W Złoczewie JK nigdy nie grał ![]()
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b] |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|