Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Za pozwoleniem AA, chciałbym zadać pytanie czy można coś zrobić z edycją cytatów?
Przed chwilką, w odpowiedzi na inny temat tego działu, zacytowałem ann.
Więcej było przy tym ctrl-C, ctrl-V i ctrl-X, niż słów w cytacie 
A i tak nie przywróciłem oryginalnego znacznika przy jednym wyrazie.
Pytanie konkretnie brzmi: czy jest możliwość, aby cytaty już domyślnie zawierały inne cytaty w cytowanym fragmencie i czy możliwe jest zachowywanie oryginalnych znaczników [u], [i] itp?
A sprawa druga - banalna: czy w profilach użytkowników można dołożyć Skype?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
MacB napisał(a):Pytanie konkretnie brzmi: czy jest możliwość, aby cytaty już domyślnie zawierały inne cytaty w cytowanym fragmencie i czy możliwe jest zachowywanie oryginalnych znaczników [u], [i] itp? Nie, bo cytujesz to co się wyświetla a nie kod html.
MacB napisał(a):A sprawa druga - banalna: czy w profilach użytkowników można dołożyć Skype? Można, ale czy jest sens? Za dużo chyba chętnych do tego nie ma, nawet na tlen jest mało.
Reputacja:
0
Rozumiem. Dziękuję.
Ad 1. Czyli pozostaje własna staranność, albo tradycyjna pomoc ann w "poprawianiu cytatów"
Ad 2. A co Ci szkodzi? Może chętni się znajdą?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Pytanie konkretnie brzmi: czy jest możliwość, aby cytaty już domyślnie zawierały inne cytaty w cytowanym fragmencie i czy możliwe jest zachowywanie oryginalnych znaczników [u], [i] itp? Oczywiście, że jest :]
Cytuj używając przycisku z napisem "Cytuj" - w tej wersji cytowania przenoszone są wszystkie znaczniki.
IMHO wygodniej jest "wyciąć" zbędne fragmenty z już zacytowanego tekstu niż kopiować każdy kawałek oddzielnie d
Jeśli chcesz jednocześnie odpowiadać na kilka postów, to w tej metodzie jest to trochę trudniejsze, ale:
1) jeśli klikniesz na "cytuj" prawym przyciskiem myszy i otworzysz sobie "tworzenie wiadomości" w nowym oknie - będziesz miał łatwy dostęp do całości tematu (w oknie "starym")
2) możesz też oczywiście otworzyć kilka "tworzeń wiadomości" w kilku oknach a poprawnie zacytowane fragmenty (ze wszystkimi znacznikami) po prostu wkleić do jednej wiadomości, zamykając później pozostałe "tworzenia"
Z opisu może się to wydawać żmudne, ale w praktyce jest całkiem efektywne (ja np. zwykle tak robię :] )
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
To ktoś używa przycisku cytuj?
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a. Chyba byłoby więcej chętnych
Pozdrawiam.
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
Raistlinn napisał(a):Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a. no coś Ty. tutaj chyba jest sporo lajkoników, którzy nie używają jabbera - ja jestem jednym z nich
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Reputacja:
0
Artur napisał(a):To ktoś używa przycisku cytuj?  Ja używam (praktycznie zawsze) - choćby po to, by emotów nie przepisywać ręcznie
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Może ankieta? Odnośnie tego Skype...
Reputacja:
0
ja napisał(a):no coś Ty. tutaj chyba jest sporo lajkoników, którzy nie używają jabbera - ja jestem jednym z nich  Myślę, że ilość osób nieużywających skype'a jest porównywalna. Ale może wyprowadzicie mnie z błędu  )
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Ja używam cytuj.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Raistlin napisał(a):Myślę, że ilość osób nieużywających skype'a jest porównywalna. Ale może wyprowadzicie mnie z błędu <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.jabberpl.org/Wprowadzenie/KtoJabberuje?v=1agh">http://www.jabberpl.org/Wprowadzenie/Kt ... uje?v=1agh</a><!-- m -->
Cytat:Według ostatnich statystyk, liczba użytkowników Jabbera w Polsce wynosi ok. 100 tyś., z czego większość to użytkownicy komunikatora Spik.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Skype">http://pl.wikipedia.org/wiki/Skype</a><!-- m -->
Cytat:Ma ponad 100 milionów użytkowników na całym świecie i 3 miliony w Polsce (dane na sierpień 2006).
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):ytuj używając przycisku z napisem "Cytuj" Szczerze mówiąc nigdy tego nie robiłem. Ale przetestuję "Twoją" metodę. Dzięki.
Reputacja:
0
No dobra. Statystyki mówią same za siebie, co nie oznacza jednak, że wśród użytkowników forum proporcje są podobne. Może ankietę?
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Raistlin napisał(a):Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a. a co to za wynalazek ten jabber???
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Raistlin napisał(a):Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a. a co to za wynalazek ten jabber??? Kolejny komunikator 
(protokół właściwie :] )
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Kolejny komunikator  taaa jasne... :'
Zeratul napisał(a):(protokół właściwie :] ) no.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Zeratul napisał(a):Kolejny komunikator  taaa jasne... :' opis oficjalnej strony dziabera (np. na googlach) napisał(a):Jabber
Uniwersalny i otwarty komunikator internetowy dostępny dla większości systemów operacyjnych.
partycja napisał(a):Zeratul napisał(a):(protokół właściwie :] ) no. Celowo tak napisałem - dla mnie nie ma to żadnego znaczenia praktycznego - ot kolejny bezużyteczny dla mnie protokół/program :] (już gg to zło konieczne  )
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):bezużyteczny masz minusa.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):już gg to zło konieczne Porównywanie gg do jabbera ma taki sam sens jak, za przeproszeniem, gówna do pomarańczy.
partycja napisał(a):masz minusa. Nawet dwa.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Raistlin napisał(a):Porównywanie gg do jabbera ma taki sam sens jak, za przeproszeniem, gówna do pomarańczy. Znaczy GG to Gówniane Gówno, a jabber to pomarańcza?
Nie wyznaję się na tym, ale jabber to jest Spik?
Reputacja:
0
Nie. Spik oparty jest na protokole Jabbera.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Raistlin napisał(a):Nie. Spik oparty jest na protokole Jabbera. A Spik jest dobry czy też gówniany?
Reputacja:
0
Raistlin napisał(a):Zeratul napisał(a):już gg to zło konieczne Porównywanie gg do jabbera ma taki sam sens jak, za przeproszeniem, gówna do pomarańczy.partycja napisał(a):masz minusa. Nawet dwa. Chyba się rozpłaczę :rotfl:
Albo napiszę własny komunikator i będę uparcie twierdził, że on jest najlepszy
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A Spik jest dobry czy też gówniany? Nie wiem, nie sprawdzałem.
|