Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dwie uwagi
Za pozwoleniem AA, chciałbym zadać pytanie czy można coś zrobić z edycją cytatów?
Przed chwilką, w odpowiedzi na inny temat tego działu, zacytowałem ann.
Więcej było przy tym ctrl-C, ctrl-V i ctrl-X, niż słów w cytacie Big Grin
A i tak nie przywróciłem oryginalnego znacznika przy jednym wyrazie.
Pytanie konkretnie brzmi: czy jest możliwość, aby cytaty już domyślnie zawierały inne cytaty w cytowanym fragmencie i czy możliwe jest zachowywanie oryginalnych znaczników [u], [i] itp?

A sprawa druga - banalna: czy w profilach użytkowników można dołożyć Skype?
Znajdzie się słowo na każde słowo
MacB napisał(a):Pytanie konkretnie brzmi: czy jest możliwość, aby cytaty już domyślnie zawierały inne cytaty w cytowanym fragmencie i czy możliwe jest zachowywanie oryginalnych znaczników [u], [i] itp?
Nie, bo cytujesz to co się wyświetla a nie kod html.
MacB napisał(a):A sprawa druga - banalna: czy w profilach użytkowników można dołożyć Skype?
Można, ale czy jest sens? Za dużo chyba chętnych do tego nie ma, nawet na tlen jest mało.
Rozumiem. Dziękuję.

Ad 1. Czyli pozostaje własna staranność, albo tradycyjna pomoc ann w "poprawianiu cytatów" Wink

Ad 2. A co Ci szkodzi? Może chętni się znajdą? Wink
MacB napisał(a):Pytanie konkretnie brzmi: czy jest możliwość, aby cytaty już domyślnie zawierały inne cytaty w cytowanym fragmencie i czy możliwe jest zachowywanie oryginalnych znaczników [u], [i] itp?
Oczywiście, że jest :]
Cytuj używając przycisku z napisem "Cytuj" - w tej wersji cytowania przenoszone są wszystkie znaczniki.
IMHO wygodniej jest "wyciąć" zbędne fragmenty z już zacytowanego tekstu niż kopiować każdy kawałek oddzielnie dSmile

Jeśli chcesz jednocześnie odpowiadać na kilka postów, to w tej metodzie jest to trochę trudniejsze, ale:
1) jeśli klikniesz na "cytuj" prawym przyciskiem myszy i otworzysz sobie "tworzenie wiadomości" w nowym oknie - będziesz miał łatwy dostęp do całości tematu (w oknie "starym")
2) możesz też oczywiście otworzyć kilka "tworzeń wiadomości" w kilku oknach a poprawnie zacytowane fragmenty (ze wszystkimi znacznikami) po prostu wkleić do jednej wiadomości, zamykając później pozostałe "tworzenia"

Z opisu może się to wydawać żmudne, ale w praktyce jest całkiem efektywne (ja np. zwykle tak robię :] )

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
To ktoś używa przycisku cytuj? Wink
Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a. Chyba byłoby więcej chętnych Smile

Pozdrawiam.
Raistlinn napisał(a):Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a.
no coś Ty. tutaj chyba jest sporo lajkoników, którzy nie używają jabbera - ja jestem jednym z nich Wink
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Artur napisał(a):To ktoś używa przycisku cytuj? Wink
Ja używam (praktycznie zawsze) - choćby po to, by emotów nie przepisywać ręcznie Wink

Pozdrawiam
Zeratul
Może ankieta? Odnośnie tego Skype...
ja napisał(a):no coś Ty. tutaj chyba jest sporo lajkoników, którzy nie używają jabbera - ja jestem jednym z nich Wink
Myślę, że ilość osób nieużywających skype'a jest porównywalna. Ale może wyprowadzicie mnie z błędu Smile)
Ja używam cytuj. Smile
Raistlin napisał(a):Myślę, że ilość osób nieużywających skype'a jest porównywalna. Ale może wyprowadzicie mnie z błędu
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.jabberpl.org/Wprowadzenie/KtoJabberuje?v=1agh">http://www.jabberpl.org/Wprowadzenie/Kt ... uje?v=1agh</a><!-- m -->
Cytat:Według ostatnich statystyk, liczba użytkowników Jabbera w Polsce wynosi ok. 100 tyś., z czego większość to użytkownicy komunikatora Spik.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Skype">http://pl.wikipedia.org/wiki/Skype</a><!-- m -->
Cytat:Ma ponad 100 milionów użytkowników na całym świecie i 3 miliony w Polsce (dane na sierpień 2006).
Zeratul napisał(a):ytuj używając przycisku z napisem "Cytuj"
Szczerze mówiąc nigdy tego nie robiłem. Ale przetestuję "Twoją" metodę. Dzięki.
No dobra. Statystyki mówią same za siebie, co nie oznacza jednak, że wśród użytkowników forum proporcje są podobne. Może ankietę?
Raistlin napisał(a):Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a.
a co to za wynalazek ten jabber???
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):
Raistlin napisał(a):Jeśli chodzi o komunikatory w profilu, to lepiej dodać np. Jabbera niż Skype'a.
a co to za wynalazek ten jabber???
Kolejny komunikator Tongue
(protokół właściwie :] )

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):Kolejny komunikator Tongue
taaa jasne... :'
Zeratul napisał(a):(protokół właściwie :] )
no.
śni inny byt jurajski gad
partycja napisał(a):
Zeratul napisał(a):Kolejny komunikator Tongue
taaa jasne... :'
opis oficjalnej strony dziabera (np. na googlach) napisał(a):Jabber
Uniwersalny i otwarty komunikator internetowy dostępny dla większości systemów operacyjnych.
Tongue
partycja napisał(a):
Zeratul napisał(a):(protokół właściwie :] )
no.
Celowo tak napisałem - dla mnie nie ma to żadnego znaczenia praktycznego - ot kolejny bezużyteczny dla mnie protokół/program :] (już gg to zło konieczne Tongue )

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):bezużyteczny
masz minusa.
śni inny byt jurajski gad
Zeratul napisał(a):już gg to zło konieczne
Porównywanie gg do jabbera ma taki sam sens jak, za przeproszeniem, gówna do pomarańczy.
partycja napisał(a):masz minusa.
Nawet dwa.
Raistlin napisał(a):Porównywanie gg do jabbera ma taki sam sens jak, za przeproszeniem, gówna do pomarańczy.
Znaczy GG to Gówniane Gówno, a jabber to pomarańcza?
Nie wyznaję się na tym, ale jabber to jest Spik?
Nie. Spik oparty jest na protokole Jabbera.
Raistlin napisał(a):Nie. Spik oparty jest na protokole Jabbera.
A Spik jest dobry czy też gówniany?
Raistlin napisał(a):
Zeratul napisał(a):już gg to zło konieczne
Porównywanie gg do jabbera ma taki sam sens jak, za przeproszeniem, gówna do pomarańczy.
partycja napisał(a):masz minusa.
Nawet dwa.
Chyba się rozpłaczę :rotfl:
Albo napiszę własny komunikator i będę uparcie twierdził, że on jest najlepszy Tongue

Pozdrawiam
Zeratul
Simon napisał(a):A Spik jest dobry czy też gówniany?
Nie wiem, nie sprawdzałem.