Szanowna Admiralicjo!
Pomyślałem sobie, czy nie byłoby sensowną rzeczą zlikwidować poddziały "inpiracje historyczne, literackie itd." w dziale "Poezja" i wrzucić wszystko do tego jednego worka "varia". Argumenty "za" są takie:
1. Rozgraniczenia między jednym rodzajem inspiracji a drugim są często płynne.
2. Rozważania (jeżeli w ogóle się jakieś zdarzają) prowadzone w tym dziale nie dotyczą z reguły w żaden sposób idei dzięki której ten podział został przeprowadzony - i dzięki temu np. analiza jakiegoś konkretnego wątku z Rublowa ląduje w inspiracjach filmowych, mimo że filmu w żaden sposób nie dotyczy, a dotyczy raczej historii.
3. Powyższe trzy punkty stwierdzają sumarycznie że podział ten jest dość sztuczny sensowne więc byłoby rozważenie połączenia wszytskich działów w jeden. Rozwijając nawias z poprzedniego punktu - pisane jest tam na tyle mało rzeczy (z taką Karczmą to gdzież się Poezji równać, jak to w życiu) że nie spowoduje to zamieszania, a łatwiej się będzie połapać.
pozdrawiam!
[ Dodano: 16 Listopad 2006, 12:47 ]
Nie wspomnę już tego że często ciężko cokolwiek znaleźć kiedy np. tacy "Kuglarze" są w inspiracjach literackich:-)
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Odmawiamy, już tak kiedyś było i się nie sprawdzało.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):Nie wspomnę już tego że często ciężko cokolwiek znaleźć kiedy np. tacy "Kuglarze" są w inspiracjach literackich:-) Moderator powinien przenieść temat do właściwego działu i będzie po sprawie.
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Reputacja:
2
lodbrok napisał(a):Moderator powinien przenieść temat do właściwego działu i będzie po sprawie. Nie ma tam nikogo w tej chwili, nadal czeka na Ciebie
Reputacja:
0
Jak to mówią, nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki
Reputacja:
2
Z takim podejściem, to bym już do wielu sklepów nie wszedł . Zdecydowana większość ludzi na forum pewnie by się z tego ucieszyła.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):Nie wspomnę już tego że często ciężko cokolwiek znaleźć kiedy np. tacy "Kuglarze" są w inspiracjach literackich To takie sytuacje wystarczy nam zgłosić to przeniesiemy (czasem nam coś może umknąć)
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Lodbroku - byłeś dobrym moderatorem. Przez pewne sprawy zrezygnowałeś, ale ja również mam nadzieję, że wrócisz na to stanowisko
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Popieram Artura. To ja pojateżuję
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Art - zrób ankietę wśród forumowiczów.
Reputacja:
0
Dzięki za miłe słowa, ale to chyba nie jest najlepszy pomysł. Dla forum bedzie lepiej jak pozostanie jak jest. Dlaczego jednak moderatorem nie może zostać np. tmach lub Elessar? Zero kontrowersji, częsta obecność, same plusy osobowościowe. Polecam uwadze administracji Wasze kandydatury .
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
lodbrok napisał(a):Elessar Bo Elessar chyba jeszcze nie dojrzał do tej funkcji
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Nie patrzmy w metrykę. Patrzmy na to co kto sobą prezentuje
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Coraz częściej zauważam, że dojrzałość ma niewiele wspólnego z metryką...
Pzdr
Pe Ka - fizolof
Reputacja:
0
Lodbroku, dzięki za miłe słowa, ale jam ci niegodna. Zreszta Ty masz doświadczenie .
A argumentów za tym, żebyś był Ty jest dużo więcej.
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Zawsze mozecie zalozyc temat/akcje pt "Lassie wroc !" tak jak Krasnemu...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
ann napisał(a):tmach napisał(a):Popieram Artura. To ja pojateżuję A ja swojego jateża daję Kraśnemu
Kto jak kto, ale to Kraśny właśnie jest dostarczycielem co i rusz arcyciekawych tematów w tym dziale i wie chłop, co mówi (pisze).
Inspiracje jako podrozdział mogłyby zostać, ale wspólnie i w opozycji np. do Publicystyki. Tylko zastanawiam się, czy jest sens w ogóle rozbudowy działów/podrozdziałów/pod-pod....? Nie mnóżmy zbędnych bytów.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
Nie znaczy to, że sie wycofuję z tego, że Lodbrok nadawał by się najlepiej, ale jeśli , rzeczywiście, nie chce wrócić, to Krsny jest dobrym kandydatem. Może ankieta?
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Nie znaczy to... Chyba się nie dogadaliśmy. Wydawało mi się, że Artur krytycznie odniósł się do pomysłu Kraśnego (o reorganizacji działu "Poezja") i w tej kwestii ann jateżowała Arturowi (po Tobie), a ja Kraśnemu
W "sprawie lomborka", o ile zainteresowany nie zmieni swego twardego stanowiska, chętnie odpowiem w ankiecie, a dziś głośno mogę już oddać na Niego swój głos.
Reputacja:
0
Artur napisał(a):lodbrok napisał(a):Moderator powinien przenieść temat do właściwego działu i będzie po sprawie. Nie ma tam nikogo w tej chwili, nadal czeka na Ciebie Moje poparcie Artura dotyczyło tego. Grzech zaniechania cytowania się ujawnił.
Ale Krasny na moderatora, zwłaszcza działu poezja, to wydaje mi się też niegłupi pomysł.
Liczba postów: 748
Reputacja:
0
Kraśny na moderatora - jak najbardziej, ale czemu akurat działu poezja... Nie rozumiem.
Tzn. rozumiem myśl główną, ale się z nią nie zgadzam.
Bo i po co obsadzać w roli moderatorów osoby bezpośrednio związane z tematem - od moderatora wymaga się właściwie jedynie umiejętności rozpoznania off-topicu i pilnowania względnego porządku.
Przykładem takiego dość absurdalnego obsadzenia w tej roli było uczynienie Marcina Żmudy moderatorem działu Muzyka. Przecież on już wtedy prawie na forum nie zaglądał!
Kraśny na moderatora!
Ale w jakim dziale - można wylosować.
M.
Reputacja:
2
Pozwólcie, że współpracowników jednak będziemy dobierać sobie sami
Reputacja:
0
No tak. Chodziło mi jedynie o pokazanie pewnego, dość absurdalnego, przesądu.
Reputacja:
0
Faktycznie: Mateusz ma rację. Chyba, że mod ma być także konsultantem.
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Faktycznie: Mateusz ma rację. Chyba, że mod ma być także konsultantem. Jednak, jak pokazuje praktyka, konsultantem może być nawet osoba niekoniecznie zainteresowana fukcją.
Pozostając przy przykładzie działu Muzyka - ma on tylu konsultantów, że chyba etatów by nie starczyło... Co się chwali, bo właśnie na tym polega pożyteczna wymiana informacji.
M.
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
MateuszNagórski napisał(a):Pozostając przy przykładzie działu Muzyka - ma on tylu konsultantów, że chyba etatów by nie starczyło... Co się chwali, bo właśnie na tym polega pożyteczna wymiana informacji. Otóż to Moderator ma tam jedynie pilnowac by za bardzo w krzaki rozmowa nie schodziła, a nie udzielac porad muzycznych (no chyba ze uważa iż ma coś do powiedzenia), sami użytkownicy ostatnio bardzo aktywnie sobie pomagają i o to chodzi.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Jedna uwaga - ja wcale nie chcę być moderatorem
Reputacja:
0
Tak też myślałem!
Trzeba się znać.
M.
Reputacja:
0
Krasny, a kto się Ciebie o zdanie pyta? Jeśli ogół zażyczy sobie, to co?
|