Z innego tematu:
Cytat:ja gram to tak:
E|-----------------------------------------------------------------------------------|
H|-----------------------------------------------------------------------------------|
G|----2----0----2-------2----0----2-------2----3----5----3----2----0----2-------|
D|----2----0----2-------2----0----2-------2----3----5----3----2----0----2-------|
A|------------------0-----------------0--------------------------0-------------0---|
E|-----------------------------------------------------------------------------------|
ale coś mi nie pasuje 
Mógłby mi ktoś napisać jak to powinno lepiej być??
Na słuch i zdrowy rozsądek ten przedostatni bas jest zbędny:
H|-----------------------------------------------------------------------------------|
G|----2----0----2-------2----0----2-------2----3----5----3----2----0----2------|
D|----2----0----2-------2----0----2-------2----3----5----3----2----0----2------|
A|------------------0-----------------0-----------------------------------------0---|
E|------------------------------------------------------------------------------------|
Ja mam natomiast pytanie - co się dzieje bodajże przy "Inni odeszli..."? (nie jestem pewien, nie mam nagrania przy sobie - w każdym razie chodzi o moment, w którym gitara gra wyraźnie wyżej)
Domyślam się, że dzieje się to samo co w tabie, tylko wyżej. Utknąłem z gitarą na końcu świata (ale Internet tam mają) i nie umiem z pamięci wymyślić od którego progu są te wyższe partie - obecnie skłaniam się ku 7... Czy może ktoś mnie zweryfikować?