06-08-2005, 05:55 PM
fizol napisał(a):nam sie udalo udowodnic ze "potepienie rozkoszy" jest piesnia politycznaa po co się tak było męczyć?
"Potępienie rozkoszy" idealnie pasuje na hymn LPR-u

Kazik a JK
|
06-08-2005, 05:55 PM
fizol napisał(a):nam sie udalo udowodnic ze "potepienie rozkoszy" jest piesnia politycznaa po co się tak było męczyć? "Potępienie rozkoszy" idealnie pasuje na hymn LPR-u ![]()
06-08-2005, 09:41 PM
ann napisał(a):"Potępienie rozkoszy" idealnie pasuje na hymn LPR-uAż dziw ze Roman jeszcze nie nazwał tego "Pieśnią Prawomyślnej Polski" ![]() ![]()
06-09-2005, 07:56 AM
No cóż... Pewnie da się też udowodnić, że np. "Krzyk" jest erotyczno-perwersyjnym utworem na temat kobiety napastowanej... Ale ja chyba obecnie za trzeźwy jestem na takie wywody...
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
06-09-2005, 08:03 AM
Rzeczywiście wszystko da się udowodnić, a niektórzy nawet takie interpretacje w "Rejsowym stylu"
uskuteczniali pokazując, że wbrew wcześniejszym odczytaniom jest to piosenka pogodna i optymistyczna (np.: "Lekcja historii..." w Teatrze Rozrywki) Pozdrawiam T
06-09-2005, 12:50 PM
tamn napisał(a):A co do wypowiedzi Michała Gadzńskiego mam nadzieję, że uwaga o kryzysie wieku średniego, to była ironia?No a jak, starałem się spłodzić interpretację na miarę piosenki :wink:
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
06-09-2005, 01:01 PM
Ej, z tą piosenką nie jest chyba aż tak źle!!! :wink:
Pozdrawiam T
06-09-2005, 02:43 PM
no czy ja wiem, wydaje mi sie ze jest do d***
![]()
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
06-09-2005, 11:02 PM
fizol napisał(a):no czy ja wiem, wydaje mi sie ze jest do d***Jak widać nie tylko tobie... ![]()
06-17-2005, 08:14 AM
Jak dla mnie to jest czysta abstrakcja - żadnego sensu w tym nie znajduję :roll:
Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
06-17-2005, 02:41 PM
Zeratul napisał(a):żadnego sensu w tym nie znajdujęi chyba wogole nie warto szukac. czesto nawet jak teksty sa slabe/ nie podobaja mi sie to czytam je jeszcze kilka razy, bo moze cos przeoczylem...ale tu juz m isie nawet nie chcialo czytac...;/
06-19-2005, 10:04 PM
ja chciałbym zdecydowanie stanąć w obronie hymnu wieczoru kawalerskiego
przedewszystkim najpierw zobrazuję mój sentyment: piosenka poznana w okresie burzliwym i przepełnionym różnorakimi ekscesami alkoholowymi, dalej: te ekscesy zawsze odbywały się w starym sprawdzonym towarzystwie coś jakby ekipa JK choć młodsza i mniej doświadczona i teraz choć ekscesów dawno już nie było a z ludzmi kontaktu brak to jednak gdy słyszę tę piosenkę to aż za serducho ściska... Cytat:i popije stara wiara drugą trzecią czwartą noc...dowcip! kunsztowność fragmentu: Cytat:Czasem wymkniesz się z pieleszytoż on jest rewelacyjny... takie cztery wersy starczą za całą reszte piosenki jeśli się komuś nie podoba ale w tej pijackiej piosence jest taka tęsknota... coż z tego że człowieka który już nie jest w stanie... który już nie kontaktuje... Cytat:Baw się teraz ile wleziejak to było? carpe diem? chwytaj ten cholerny dzień!! musisz! bo jeśli nie to dupa zbita... i wreszcie coś o co Kaczmara nie podejrzewałem... znaczy podejrzewałem ale nie sądziłem że opisał to w piosence... Cytat:Będzie wora co niemiara
06-20-2005, 05:02 PM
fizol napisał(a):To akurat ja napisałem, fizolu. (tak dla porządku)Elrond napisał(a):żadnego sensu w tym nie znajduję ![]() A co do piosenek "pijackich" to może nie są beznadziejne, ale też szczególnie mnie nie zachwycają :| Może dlatego, że nie piję :?: :| Pozdrawiam Zeratul
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
06-20-2005, 05:05 PM
pozwoliłam sobie naprawić
![]()
06-20-2005, 06:11 PM
Zeratul napisał(a):a tak dl apozadku to nie ja napisalem z e to Krzysiek napisal, bo ja zawsze (tak i w tym przypadku) cytuje na szybkiego czyli bez autora wypowiedzi. tylko ktos mi to poprawia i potem jest na mnieElrond napisał(a):żadnego sensu w tym nie znajdujęTo akurat ja napisałem, fizolu. (tak dla porządku) ![]()
06-20-2005, 06:15 PM
to tak dla porzadku, fizol, zacznij cytować z autorami
06-20-2005, 09:35 PM
Ok, ale mi jakos dziwnie to forum wolno dziala i czsami nie chce mi sie po prostu czekac bo to dlugo sie wszytsko laduje. sorry za problem, ale raczej dalej bede tak cytowal (to tak dla porzadku
![]()
06-21-2005, 04:23 PM
A co za różnica w szybkości czy podasz autora czy nie? Raczej nie wielka, a komfort czytania spory.
06-21-2005, 06:17 PM
no ok, ale po prostu moja przegladarka nie wiem czemu strasznie dlugo laduje jak wybiore to "wlasciewe cytawanie" ale jesli chcecie
Artur napisał(a):A co za różnica w szybkości czy podasz autora czy nie? Raczej nie wielka, a komfort czytania spory.pozdrawiam ![]() fizol napisał(a):
07-01-2005, 11:31 AM
fizol napisał(a):Po pierwsze cały cytat jest z mojego posta - wewnętrzne "fizol napisał" jest błędne :twisted:fizol napisał(a):a tak dl apozadku to nie ja napisalem z e to Krzysiek napisal, bo ja zawsze (tak i w tym przypadku) cytuje na szybkiego czyli bez autora wypowiedzi. tylko ktos mi to poprawia i potem jest na mnieElrond napisał(a):żadnego sensu w tym nie znajdujęTo akurat ja napisałem, fizolu. (tak dla porządku) Po drugie - o jakiego Krzyśka Ci chodzi i co on ma do tego :o A na przyszłość, fizolu naucz się porządnie cytować ( :x ) - nawet jeżeli nie chcesz używać "właściwego cytowania" to wystarczy napisać <quote="nazwa_usera">cytowany tekst</quote> (zamiast "<" i ">" należy użyć odpowiednio "[" i "]") 8) Poćwicz trochę - na pewno się uda ![]() Pozdrawiam Zeratul
07-01-2005, 01:25 PM
Fizol, możesz uzyć opcji Cytowanie selektywne i wtedy na nic nie czekasz żeby się załadowało. U mnie co prawda trochę trzeba się nakombinować, ustawić kursor w oknie tekstowym, potem zaznaczyć tekst cytowany z forum i kilknąć cytowanie selektywne, ale to nie jest duże utrudnienie i na nic się nie czeka.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
07-01-2005, 04:01 PM
Zeratul napisał(a):wewnętrzne "fizol napisał" jest błędneJuż poprawione (w tym oryginalnym - bo Twój post po poprawieniu straciłby sens).
07-02-2005, 09:27 PM
A ja postaram się wrócić do właściwego tematu
![]() Nie wszyscy wiedzą, że płyta "Los się musi odmienić" jest wydaniem z muzyką FILMOWĄ - do filmu "Rozdroże Cafe", który wejdzie do kin jakoś w październiku. Niedawno Kazik wydał na swej stronie i forum Kultu "oświadczenie", że teksty z tej płyty nawiązują do postaci filmowych i nie wyrażają osobistych poglądów autora. A piosenka w/w jest jedną z bardziej mi się podobających na płycie, naprawdę, nie tyle połączenie z muzyką, co z głosem i intonacją Kazimierza wiele zmienia w odbiorze tej piosenki - przede wszystkim można się przekonać, że na pewno nie jest ona zupełnie "na poważnie" ![]() No, pozdrawiam!
07-02-2005, 09:43 PM
Juz sie musze wszytskim pochwalic ze zaczalem (przewaznie) cytowac z podaniem autora itd. I sorry za wszystkie niescislosci wynikle z tego powodu.
PS:Zeratul, chodzilo mi o Elronda ![]()
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b] |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|