Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krzyk
Tak mnie natchnął wpis Gredlera (o pierwszym wydaniu "Live") by zadać to pytanie. Nie bardzo wiedziałem, gdzie to umieścić (proszę więc AA o ewentualne przeniesienie, jeśli znajdą lepsze miejsce).
Rzecz dotyczy płyty (winylowej!) z tytułu wątku. Oficjalna wersja głosi, że cały nakład poszedł na przemiał. Z tym słowem "cały" mam kłopot. Znana jest historia pewnej monety, której cały nakład został przetopiony, a dziś jedyny znany jej egzemplarz uważany jest za najdroższą monetę świata Big Grin. Zastanawiam się więc głośno, czy możliwe jest ocalenie choć kilku egzemplarzy z tamtego pogromu... Czy ktoś z Was może coś słyszał na ten temat? Jakieś plotki? Jakieś sugestie?
Byłbym wdzięczny za głosy.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):Oficjalna wersja głosi, że cały nakład poszedł na przemiał. Z tym słowem "cały" mam kłopot.
Cały chyba nie, skoro sam Jacek mówił, że część nakładu została wyniesiona i rozprowadzana z wizerunkiem Eleni na okładce Wink
Odpowiedz
Zmusiłeś mnie Maćku do wejścia na strych, żeby wyciągnąć płytę.Ale , niestety, ja mam to późniejsze wydanie. Co do Twojego pytania, to Polacy umieją sobie radzić.
Odpowiedz
Miałem już "Chicago Live" w okładce Jane Fondy, ale za taki "Krzyk" w okładce Eleni oddałbym wiele, a za tamten "Krzyk" w okładce oryginalnej, to...ho, ho, ho Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz