Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gry RPG
Zbigniew napisał(a):Gracze - Szukamy nowego MG
MG(nawet kostką czasem rzuci) - Nie znaleźliście
Niezłe - chyba przetestuję Wink
W naszym niewielkim spisie ciekawszych tekstów z sesji widnieje m.in.:
MG - Kto mi schował mojego smoka??

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
MG(ja): To piwo jest trochę mało żółte.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Agatka napisał(a):To chyba tylko kuzynek, bo Pilipiuk napisał nieco więcej
Agatko, oczywiście , że chodziło mi o Kuzynki. A Pililiuka czytałam oczywiście dużo więcej. Smile
A wracając do tematu, yo dużo z tych RPG , co mówił Michalf jest mi znane teoretycznie.Tytuły te "latają" u mnie w domu. WFRP, Monastyr, Dzikie Pola, Legenda Pięciu Kręgów, 7th Sea, Zew Cthulhu i więcej nie pamiętam z podreczników jakie mają moje dzieci.
Ja gram i to sporo. Systemów są tysiące, a do tego, jeśli jakiś maniak RolePlay ma nieco oleju w głowie, to tworzy własny autorski, do tego dochodzą przenajrożniejsze mutacje i modyfikacje istniejących. Polska generalnie jest uboga, jesli idzie o ilość wydanych podręczników, lepiej poszukać wydawnictw anglojęzycznych.
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Czy ktoś wspomniał o Dzikich Polach? Najbardziej sarmackim rpg na świecie? Vivat! Pierwsza i druga edycja, vivat! A ma wyjsc wersja DE LUX w skore oprawianam, MOści Panowie sakiewki w dłoń i na Dzikie Pola goń!

Dzikopolowcy ruls Big Grin
Widziałem już tę wersję ( przy okazji spotkania z Autorami ) i naprawdę prezentuje się wspaniale. [Szyty podręcznik, kredowy papier, oprawiony w skórę i okucia na rogach )
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Tomasz Łomnicki napisał(a):Czy ktoś wspomniał o Dzikich Polach? Najbardziej sarmackim rpg na świecie?
No, to się pochwalę - a kto wypił morze wódki z głównym współtwórcą Dzikich Pol? Bo ja tak...
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości