Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
No właśnie.... Do kogo, jak nie do Was, mam się zwrócić z prośbą?
Poszukuję nagrania "Dezyderaty" z repertuaru Piwnicy Pod Baranami, ale...
Ale nie tej wersji koncertowej, której pełno w sieci - tej z długimi oklaskami na końcu. Ja szukam nagrania, które pamiętam z emisji w "Zapraszamy do Trójki" sprzed...ho, ho, ho - sam nie pamiętam ilu lat; może piętnastu, może dwudziestu...
W zasadzie zaśpiewane było podobnie: taki sam chór kobiecych głosów, tekst oczywiście dokładnie ten sam (różni się od pełnej wersji tekstowej!), ale aranżacja była (o ile mnie pamięć nie myli) nieco inna - solowe skrzypce były chyba wydobyte bardziej na plan pierwszy.
Krótko: jeśli ktoś z Was ma inne, niż krążące teraz po Sieci (sprawdziłem eMule i nieliczne z czynnych linków www do tej empetrójki), wykonanie tej pieśni, to proszę o kontakt.
Dziękuję
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
MacB napisał(a):No właśnie.... Do kogo, jak nie do Was, mam się zwrócić z prośbą? No właśnie... coś będę na pewno miał, ale poszukam dopiero za 2 tygodnie (jutro jadę na żagle). W ostateczności wezmę to nagranie "krążące" i domiksuję skrzypce na pierwszym planie
Pozdrawiam
Dauri
P.S. W przyszłości pisz lepiej tak:
"No właśnie.... Do kogo, jak nie do Ciebie, [you], mam się zwrócić z prośbą?"
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Proszę, proszę... moderacja zaczyna zabawę znacznikami.
Kto by pomyślał )
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Maćku - rozsyłam wici. Namierzanie rozpoczęte (niezależnie od znacznika)
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
dauri napisał(a):P.S. W przyszłości pisz lepiej tak:
"No właśnie.... Do kogo, jak nie do Ciebie, Brzeginka, mam się zwrócić z prośbą?" zaraz zaraz.... a co ja mam do tego?? chyba nie rozumiem....
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Maćku - mam wersję (oprócz tej z długimi oklaskami), którą zapowiada Skrzynecki, mówi o podarkach za wielkie pieniądze.
Interesuje Cię?
Reputacja:
0
Jak możesz, to podeślij.
Liczba postów: 190
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
No cóż, poszukam "Dezyderaty". Nie wiem, czy znajdę akurat tą.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
MacB napisał(a):Ale nie tej wersji koncertowej, której pełno w sieci - tej z długimi oklaskami na końcu. Tego z TRóJKI nie znam, ale to z oklaskami z teatru STU jest fantastyczne
Swoją drogą, możnaby otworzyć osobny "piwniczny" dział na forum.
Temat jest ogromny, a i Jacek także był z Piwnicą w jakimś stopniu związany.
Reputacja:
0
Trójka wtedy nadawała jakieś "piwniczne" wykonanie - to nie było nagranie "trójkowe". Dawno to było, ale mam wrażenie, że mogła to być nawet rejestracja studyjna....albo z jakiegoś kameralnego występu.
Pamiętam jeszcze, że ludzie po emisji prosili o powtórki i puszczali "Dezyderatę" kilka razy w ciągu krótkiego czasu.
Właśnie sobie uświadomiłem, że to już siedemnaście lat od zmiany ustroju, a tamto było na pewno za komuny.
Reputacja:
1
Eee, za komuny w Trójce, to ja tylko Obławę pamiętam
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 135
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
dauri napisał(a):W przyszłości pisz lepiej tak:
"No właśnie.... Do kogo, jak nie do Ciebie, Maraz, mam się zwrócić z prośbą?" Nowhere Woman napisał(a):moderacja zaczyna zabawę znacznikami Hmmmm..... Jak to działa?
No ale czuje się zobligowany więc rozpoczynam poszukiwanie
pzdrwm
Maraz
"...Gdyby piosenek słuchał świat to pewnie by się zmienił,
a mędrcy mądrzy, że aż strach milczeli zawstydzeni..."
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Tak offtopowo mówiąc wpisujesz między tymi nawiasami [] you.
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, możnaby otworzyć osobny "piwniczny" dział na forum. Taki temat to proszę w uwagach o forum Ale jeśli będzie wiecej głosów "za" to przemyślimy
Reputacja:
0
ann napisał(a):Ale jeśli będzie wiecej głosów "za" to przemyślimy A można być "przeciw"?
Jest już takie forum w Sieci, na którym jego Patron zajmuje miejsce marginalne, gdzie dyskutuje się o mnóstwie postaci, owszem - często związanych, ale jednak tylko związanych z osobą Patrona. A chce się tam dyskutować na wiele więcej tematów.
Tu masz przykład*
Czy tą drogą chcesz, droga Ann, podążać?
Niech mój offtopic nie stanie się zalążkiem zmian. Przecież zawsze o Piwnicy możemy sobie porozmawiać w Hyde Parku - nie musi to być miejsce wyłącznie kłótni
--------------
*pozwoliłem sobie na link ufając, że nie wprowadzono tu retorsyjnych przepisów w regulaminie (a przeczesywać paragrafów mi się teraz nie chce)
[ Dodano: 6 Sierpień 2006, 11:37 ]
Wracając do tematu "nie na temat" chciałbym podziękować za odzew, choć tamtego nagrania nadal nie mam.
W korespondencji prywatnej z ofiarodawcą innej wersji " Dezyderaty" już o tym wspomniałem, ale chciałbym się tym podzielić również z pozostałymi.
W załączniku mały plik muzyczny, w którym zestawiłem dwa fragmenty (jeden może nawet bardziej "na temat" ).
Pytanie do muzyków: jak się nazywa takie coś?
Reputacja:
1
Ja+Dezyderata ))
A tak serio, to nie spotkałem się z jakimś fachowym określeniem, takiego rozwiązania muzycznego. Ot, po prostu się gra oktawami po gamie, albo chromatycznie, czyli co pół tonu w górę bądź w dół.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Jest już takie forum w Sieci, na którym jego Patron zajmuje miejsce marginalne, gdzie dyskutuje się o mnóstwie postaci, owszem - często związanych, ale jednak tylko związanych z osobą Patrona. A chce się tam dyskutować na wiele więcej tematów.
Tu masz przykład*
Czy tą drogą chcesz, droga Ann, podążać? Bez przesady Macku
Po prostu chciałam powiedzieć, że jeśli rzeczywiście potrzebujecie jakiegoś nowego działu to jesteśmy otwarci na (rozsądne) propozycje
Reputacja:
0
ann napisał(a):jesteśmy otwarci na (rozsądne) propozycje A w to z kolei ja nie wątpię
|