Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trochę nie na temat ;)
No właśnie.... Do kogo, jak nie do Was, mam się zwrócić z prośbą?
Poszukuję nagrania "Dezyderaty" z repertuaru Piwnicy Pod Baranami, ale...
Ale nie tej wersji koncertowej, której pełno w sieci - tej z długimi oklaskami na końcu. Ja szukam nagrania, które pamiętam z emisji w "Zapraszamy do Trójki" sprzed...ho, ho, ho - sam nie pamiętam ilu lat; może piętnastu, może dwudziestu...
W zasadzie zaśpiewane było podobnie: taki sam chór kobiecych głosów, tekst oczywiście dokładnie ten sam (różni się od pełnej wersji tekstowej!), ale aranżacja była (o ile mnie pamięć nie myli) nieco inna - solowe skrzypce były chyba wydobyte bardziej na plan pierwszy.
Krótko: jeśli ktoś z Was ma inne, niż krążące teraz po Sieci (sprawdziłem eMule i nieliczne z czynnych linków www do tej empetrójki), wykonanie tej pieśni, to proszę o kontakt.
Dziękuję
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):No właśnie.... Do kogo, jak nie do Was, mam się zwrócić z prośbą?
No właśnie... coś będę na pewno miał, ale poszukam dopiero za 2 tygodnie (jutro jadę na żagle). W ostateczności wezmę to nagranie "krążące" i domiksuję skrzypce na pierwszym planie Wink

Pozdrawiam
Dauri

P.S. W przyszłości pisz lepiej tak:
"No właśnie.... Do kogo, jak nie do Ciebie, [you], mam się zwrócić z prośbą?"
Odpowiedz
Proszę, proszę... moderacja zaczyna zabawę znacznikami.
Kto by pomyślał Smile)
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Maćku - rozsyłam wici. Namierzanie rozpoczęte (niezależnie od znacznika) Smile
Odpowiedz
dauri napisał(a):P.S. W przyszłości pisz lepiej tak:
"No właśnie.... Do kogo, jak nie do Ciebie, Brzeginka, mam się zwrócić z prośbą?"
zaraz zaraz.... a co ja mam do tego?? chyba nie rozumiem....
Odpowiedz
Maćku - mam wersję (oprócz tej z długimi oklaskami), którą zapowiada Skrzynecki, mówi o podarkach za wielkie pieniądze.
Interesuje Cię?
Odpowiedz
Jak możesz, to podeślij.
Odpowiedz
No cóż, poszukam "Dezyderaty". Nie wiem, czy znajdę akurat tą.
Odpowiedz
MacB napisał(a):Ale nie tej wersji koncertowej, której pełno w sieci - tej z długimi oklaskami na końcu.
Tego z TRóJKI nie znam, ale to z oklaskami z teatru STU jest fantastyczne Smile
Swoją drogą, możnaby otworzyć osobny "piwniczny" dział na forum.
Temat jest ogromny, a i Jacek także był z Piwnicą w jakimś stopniu związany.
Odpowiedz
Trójka wtedy nadawała jakieś "piwniczne" wykonanie - to nie było nagranie "trójkowe". Dawno to było, ale mam wrażenie, że mogła to być nawet rejestracja studyjna....albo z jakiegoś kameralnego występu.
Pamiętam jeszcze, że ludzie po emisji prosili o powtórki i puszczali "Dezyderatę" kilka razy w ciągu krótkiego czasu.
Właśnie sobie uświadomiłem, że to już siedemnaście lat od zmiany ustroju, a tamto było na pewno za komuny.
Odpowiedz
Eee, za komuny w Trójce, to ja tylko Obławę pamiętam Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
dauri napisał(a):W przyszłości pisz lepiej tak:
"No właśnie.... Do kogo, jak nie do Ciebie, Maraz, mam się zwrócić z prośbą?"
Nowhere Woman napisał(a):moderacja zaczyna zabawę znacznikami
Hmmmm..... Jak to działa? Smile
No ale czuje się zobligowany więc rozpoczynam poszukiwanie Wink

pzdrwm

Maraz
"...Gdyby piosenek słuchał świat to pewnie by się zmienił,
a mędrcy mądrzy, że aż strach milczeli zawstydzeni..."
Odpowiedz
Tak offtopowo mówiąc wpisujesz między tymi nawiasami [] you. Smile
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, możnaby otworzyć osobny "piwniczny" dział na forum.
Taki temat to proszę w uwagach o forum Wink Ale jeśli będzie wiecej głosów "za" to przemyślimy Smile
Odpowiedz
ann napisał(a):Ale jeśli będzie wiecej głosów "za" to przemyślimy
A można być "przeciw"? Wink

Jest już takie forum w Sieci, na którym jego Patron zajmuje miejsce marginalne, gdzie dyskutuje się o mnóstwie postaci, owszem - często związanych, ale jednak tylko związanych z osobą Patrona. A chce się tam dyskutować na wiele więcej tematów.
Tu masz przykład*

Czy tą drogą chcesz, droga Ann, podążać?
Niech mój offtopic nie stanie się zalążkiem zmian. Przecież zawsze o Piwnicy możemy sobie porozmawiać w Hyde Parku - nie musi to być miejsce wyłącznie kłótni Wink

--------------
*pozwoliłem sobie na link ufając, że nie wprowadzono tu retorsyjnych przepisów w regulaminie (a przeczesywać paragrafów mi się teraz nie chce) Wink

[ Dodano: 6 Sierpień 2006, 11:37 ]
Wracając do tematu "nie na temat" chciałbym podziękować za odzew, choć tamtego nagrania nadal nie mam.
W korespondencji prywatnej z ofiarodawcą innej wersji "Dezyderaty" już o tym wspomniałem, ale chciałbym się tym podzielić również z pozostałymi.
W załączniku mały plik muzyczny, w którym zestawiłem dwa fragmenty (jeden może nawet bardziej "na temat" Wink ).
Pytanie do muzyków: jak się nazywa takie coś?
Odpowiedz
Ja+Dezyderata Wink))
A tak serio, to nie spotkałem się z jakimś fachowym określeniem, takiego rozwiązania muzycznego. Ot, po prostu się gra oktawami po gamie, albo chromatycznie, czyli co pół tonu w górę bądź w dół.
Odpowiedz
MacB napisał(a):Jest już takie forum w Sieci, na którym jego Patron zajmuje miejsce marginalne, gdzie dyskutuje się o mnóstwie postaci, owszem - często związanych, ale jednak tylko związanych z osobą Patrona. A chce się tam dyskutować na wiele więcej tematów.
Tu masz przykład*

Czy tą drogą chcesz, droga Ann, podążać?
Bez przesady Macku Big Grin
Po prostu chciałam powiedzieć, że jeśli rzeczywiście potrzebujecie jakiegoś nowego działu to jesteśmy otwarci na (rozsądne) propozycje Wink
Odpowiedz
ann napisał(a):jesteśmy otwarci na (rozsądne) propozycje
A w to z kolei ja nie wątpię Smile
Odpowiedz