Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A co z nim nie tak było ?? Chodzi zapewne o to, że Paweł spoglądał niekiedy do tekstu...
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):A co z nim nie tak było ?? No mógł się przynajmniej ze dwóch tekstów nauczyć. W końcu Dwie Skały to to nie były.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Elessar napisał(a):Chodzi zapewne o to, że Paweł spoglądał niekiedy do tekstu... A coś w tym złego? Przecież w obecności tych tekstów na pulpicie nie chodzi o to, że wykonawca ich nie umie, tylko o to, by czuć się pewniej na scenie. W razie czego można po porstu zajrzeć i przypomnieć sobie jakichś fragment. Te teksty po porstu pozwalają czuć się spokojniej.
To był koncert a nie expose premiera
Reputacja:
1
Gdyby to były Twoje teksty, to rzeczywiście nic złego. Wszak Jacek zawsze miał teksty przed sobą, no ale to był Jacek.
A jeśli się odtwarza czyjąś pracę, szacunek należy się w doskonałej znajomosci tekstów takich jak choćby Zbroja czy Epitafium dla WW, że o Naszej Klasie nie wspomnę.
Komu jak komu, ale tak doświadczonemu artyście chyba nie trzeba takich oczywistości tłumaczyć.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
A na załączonym zdjęciu z Antraktu, grasz swój utwór, czy skomponowany przez kogoś? Bo mnie się zdaje, ze skomponowany przez kogoś.
A w tej teczce czerwonej, leżącej na instrumencie, to sa zaproszenia,. czy teksty i nuty?
----------
Niezorientowanym chciałem tylko wyjaśnić, że Kuba, to ten pan za instrumentem kalwiszowym, a nie ten z gitarą
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):A coś w tym złego? Wiesz - można konkurować we wszystkim, np. kto ile razy zerknie na kartkę...  Ten, który mniej albo wcale - ten "lepszy"!
Reputacja:
1
Po pierwsze jak wiesz ja tu nie śpiewam, po drugie gram z panią Wojnowską "Źródło" w tonacji a-moll, którą dostałem do ręki na 3 minuty przed nagraniem. Tobie teksty utworów, które śpiewałeś w Kołobrzegu, dostarczono zdaje się dużo wcześniej.
Słaby przykład... :/
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Po pierwsze jak wiesz ja tu nie śpiewam, po drugie gram z panią Wojnowską "Źródło" w tonacji a-moll, którą dostałem do ręki na 3 minuty przed nagraniem. Na 3 minuty! O ej! A w tej tecze za pewne są same utwory JK w zmienionych tonacjach  Wszystko na 3 minuty przed koncertem. No dobrze, ale niech bedzie, że Pani Wojnowska zrobiła ci taki numer, że zmieniła tonacje.
I co z tego, ze nie śpiewasz? Ale grasz! Grasz cudzą piosenkę, której należy się szacunek! Gdyby to była Twoja piosenka - to co innego. Ale utowrowi JK należy się święty szacunek wyrażający się w wykuciu się akompaniamentu na blachę!
A co w takim razie dzieje się na tym zdjęciu? Tu chyba są wykonawcy, z którymi grasz od dawna, nie?
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Pawle !
Przecież nie od dziś wiadomo, że z Kubą nie warto polemizować. Jeszcze sobie może tenże pomyśleć, że tłumacząc się, bierzesz pod uwagę, że może "mieć rację", chociaż wiemy wszyscy, że najzwyczajniej w świecie się do Ciebie przypieprza, najpewniej z zazdrości. Odpuść sobie wszelką wymianę zdań z Kubą, przynajmniej w tych wątkach, w których nietrudno zauważyć co się święci. Żal klawiatury i przede wszystkim, Twojego czasu.
Pozdrawiam serdecznie !
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
1
A nie zwróciłeś uwagi, że główny wykonawca piosenek Jacka Kaczmarskiego czyli Mateusz Nagórski jakoś nie ma pulpitu z tekstami ??? Chyba on tu jest najistotniejszy, nieprawdaż?? Jeśli uważasz mnie za frontmana, to może być mi tylko miło...
Swoją drogą, na pulpicie miałem wtedy spis utworów i funkcje do Boscha i Ślepców, których przygotowaliśmy ze Staszkiem Zygmuntem na krótko przed programem 
Chyba nie sądzisz, że takie oczywistości jak Rozbte Oddziały czy Naszą Klasę, śmiałbym zagrać z kartki
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 00:37 ]
Szymon napisał(a):chociaż wiemy wszyscy, że najzwyczajniej w świecie się do Ciebie przypieprza, najpewniej z zazdrości Z zazdrości o co? Możesz rozjaśnić??
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Moim zdaniem to nie grzech gdy ktoś ma przed sobą teksty.Może i należy się szacunek ale trzebna też wziąć pod uwagę że artyscie mogą sie pomylić czasem fragmnety przeciez to nie maszyna która ma pamietac 450 utworów o każdej porze.A gdyby się pomylił to by było gadanie że nie umie na pamięć i trzeba było chociaż teksty przygotować.Poza tym nie ubliżając Witkowi Łuczyńskiemu przecież on też miał pulipit,miał teksty i nie raz jakoś w nie spoglądał a jakoś nie wspominasz o tym Kuba że Witek to też roibł tylko akurat jakoś dziwnie się składa że Konopacki grał z tekstu a inni już nie.I może mi wmówisz że to nie jest atak na osobę PK? Przecież Pro Forma też miała pulpity z nutami bądź tekstami a też w mońcu musieli wiedzieć jakie piosenki zagrają.I o nich też jakoś nic nie wspomniałeś.Kuba Sienkiewicz to samo.Więc jakoś twoje argumnety do mnie nie przemawiają do końca :/
pozdrawiam
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 00:49 ]
Właśnie przeczytałem wypowiedź Piotra Lembicza,że Sienkiewicz nie korzystał z tekstów ale przecież je miał- przecież jak wcześniej wspomniał Paweł Konopacki są też potrzebne dla pewności,a nuż po drodze ktoś zapomni jakiegoś chwytu albo fragmentu.
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
1
A czy Piotr Fronczewski grając króla Edypa nosi kartkę ze swoimi kwestiami po scenie ??
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
A na załaczonym do ninijeszego posta zdjęciu jest Mateusz i Kuba? Bo mnie się zdaje, że to oni. Chociaż do końca pewny nie jestem - wszak Mateusz i Kuba nie korzystają z tekstów
Reputacja:
1
Toż to był pulpit zostawiony po Tobie, Pawle !!! Pianina także dosiadłem jako drugi muzyk 
Nie pamiętasz już kto występował przed nami ???
Reputacja:
0
Na niniejszym zdjęciu pewnie też ja zostawiłem pulpit Mateuszowi. 
A te kartki, co je Mateusz przekłada, to pewnie notatki z bilogii  (vide drugi załacznik)
Reputacja:
1
A tych fotek to nie bardzo kojarzę :/
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 01:26 ]
Inna sprawa, że to nie wzywany przez Ciebie Mateusz grał największe hity Jacka Kaczmarskiego.
Szukaj dalej :rotfl:
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):A tych fotek to nie bardzo kojarzę :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Proponuję założyć wątek: "najbardziej absurdalna i jednocześnie najzabawniejsza argumentacja w historii Forum" i zamieścić tamże powyższą wypowiedź Kuby, koniecznie złotą (  ) czcionką. Właściwie to może i zbyt pochopnie zacząłem Cię nawoływać, Pawle, do zaprzestania kontynuowania tej dyskusji. Gdybyś mnie "posłuchał" stracilibyśmy niechybnie przedni ubaw
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):A tych fotek to nie bardzo kojarzę No, najwyraźniej nie kojarzysz, co nie zmienia faktu, że na tych zdjęciach jest Mateusz, kartki, Ty, kartki....
Jakbyś kojarzył, pewnie byś nie pisał pierdół o karygodnym śpiewaniu z kwitów.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Inna sprawa, że to nie wzywany przez Ciebie Mateusz grał największe hity Jacka Kaczmarskiego. Acha, czyli hitów nie można, a nie-hity można śpiewać z kartek. No to popełniliście wykroczenie, bo na tym koncercie, z którego pochodzą ostatnie zdjęcia, Mateusz śpiewał także "hity".
A jak chcesz, to jeszcze mogę Ci wkleić Leszka Czajkowskiego spiewającego piosenki JK - oczywiscie z kartek
Reputacja:
1
Szymon napisał(a):Proponuję założyć wątek: "najbardziej absurdalna i jednocześnie najzabawniejsza argumentacja w historii Forum" i zamieścić tamże powyższą wypowiedź Kuby, koniecznie złotą ( ) czcionką I po raz kolejny proszę o argumentację.
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 01:33 ]
Już w którymś wątku prosiłem także o argumentację dotyczącą doświadczenia scenicznego między mna a artystą PK.
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 01:35 ]
Wpędzacie się w ślepą uliczkę, koledzy!
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wpędzacie się w ślepą uliczkę, koledzy!
:rotfl: Dobre! :rotfl:
A żeby ci smutno nie było, to jeszcze jeden załącznik
Reputacja:
1
Nie miałeś już co wyciągnąć i dałeś coś zupełnie od czapy, tak?
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 01:46 ]
A tak swoją drogą, masz na swoim artystycznym koncie jakikolwiek spektakl choćby taki jaki pokazujesz na foto??
Poza wszystkim jako ciekawostka: jego konsultantem(tego spektaklu) był niejaki Zbigniew Łapiński. To info oczywiście dla bigrafów...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie miałeś co wyciągnąć i dałeś coś zupełnie od czapy, tak? Dałem koncert piosenek JK, na którym wykonawcy - w tym także Twój przyjaciel Leszek C - grają, o zgrozo, piosenki JK z kartek.
Kuba Mędrzycki napisał(a):tak swoją drogą, masz na swoim artystycznym koncie jakikolwiek spektakl choćby taki jaki pokazujesz na foto?? Uchowaj Boże!
----------
W załączniku zdjęcie z przemyskiego koncertu - okrojonej wersji spektaklu. Pragnąłbym zwrócić uwagę, na stojące przed artystami pulpity a na tych pulpitach...Ach cóż jest na pulpitach? Białe? Formatu A4? Pewnie to bilety kolejowe!
Reputacja:
1
Toż ja Ci nie wyrzucam, że w Przemyślu grałeś z kartek!!!
Poza tym ja nie odpowiadam za poczynania frontmanów. Nie bardzo rozumiem, dlaczego do mnie z tym pijesz
Ja nigdy nie gram z kartek JK.
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 02:00 ]
Nie czepiam się przecież Tomka, no stari!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ja nigdy nie gram z kartek JK. Ja też nie! Ja gram ze swoich!
No, to chyba zakończyliśmy temat
Reputacja:
1
Nie ma to jak wyrwać czyjąś wypowidź z kontekstu...
Paweł złapany za rękę i tak będzie twierdził, że to nie jego ręka!!! (cytat z innego forum)
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):A jeśli się odtwarza czyjąś pracę, szacunek należy się w doskonałej znajomosci tekstów takich jak choćby Zbroja czy Epitafium dla WW, że o Naszej Klasie nie wspomnę.
Komu jak komu, ale tak doświadczonemu artyście chyba nie trzeba takich oczywistości tłumaczyć. To tak tytułem podsumowania i przypomnienia - żeby komuś się nie zapomniało, czemu te załączniki służyły
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Ja też nie! Ja gram ze swoich! Przynajmniej potwierdziłeś swój znikomy szacunek dla twórczości Mistrza.
[ Dodano: 12 Sierpień 2006, 02:09 ]
Paweł Konopacki napisał(a):To tak tytułem podsumowania i przypomnienia - żeby komuś się nie zapomniało, czemu te załączniki służyły  To wszystko było odnośnie koncertu największych hitów Jacka Kaczmarskiego. Gdzie jak widać, pan Konopacki nie jest w stanie zapamiętać choćby tak znanego tekstu jak NASZA KLASA czy ZBROJA.
Ale i tak go bardzo lubię !!! Pawła oczywiście
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Reputacja:
1
Zbigniew napisał(a):Żenada... To że lubię Pawła? To przecież sam smak !!!
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Gwoli ścisłości, odniosłem się do całokształtu dyskusji... zwieńczonej Twoją pointą:
Kuba Mędrzecki napisał(a):Przynajmniej potwierdziłeś swój znikomy szacunek dla twórczości Mistrza.
|