Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
o forum
Przeceiz dobrze robi... Zacyznam nie kapować... ;/
Najpierw nasienie
kiełkuje, rośnie, pnie się do góry
----------
A gdy wychyli pierwsze listki z cienia - radość
Nie bardzo rozumiem... czytam-"nowe tematy na forum" np. koncert Jacka w TV Puls, a potem, że ten temat nie istnieje... ??? Mozna coś wyjaśnic na ten temat?
Tłumaczyliśmy to już.
Chwilowo nie wszystkie tematy, które pokazują się w "nowych tematach" są dostępne. Wiąże się to z przygotowywaną niespodzianką Wink
To kiedy ta niespodzianka wreszcie się pojawi? :?: Nie mogę się już doczekać! Smile
Do Października napewno Smile Niewiele już zostało do zrobienia patrząc na to co już jest zrobione
No właśnie.. Jeśli niedostępne są niektóre tematy tzw. nowe, to po co je zaznaczać??? Bywa, że w jednym tygodniu pojawia się temat na stronie głównej (nieaktywny), w następnym już nie ma. To tak jak w starym dowcipie: Jutro rzucą do sklepu kozaki. następnego dnia: kozaków nie będzie, bedzie salceson. Trochę zmodyfikowałem, ale sens ten sam. Nie róbcie zapowiedzi, które nie wiadomo kiedy się pokażą.
My wiemy kiedy się pokażą Wink
A na powaznie, nie da się tego tak weliminować, chyba, żebym wywalił cały skrypt, a nie widze powodu by to robić, bo zostało już tylko ciut ciut do zrobienia. Smile
Arturze jesteś wielkim człowiekiem.Zalogowało mnie.
Ja nie mam pretensji do skryptów i innych czarodziejskich systemów. Ale to troche niepoważne, kiedy tzw. "Nowe tematy" figurują pod nagłówkiem o tej samej treści. Niech to będą tematy zapowiadane. Wychodzi na to, że jeśli A&A wiedzą o nowych tematach - znaczy, że są one przez nich inspirowane. dla mnie nowy temat to ten, który właśnie pojawił się na forum, a nie ten, który pojawi sie za nie wiadomo ile. Nie wiadomo dla forumowiczów oczywiście. A osobiście piję do tematu Plakat, na temat którego sporo "pyskowałem" w poprzednim forum. W zeszłym tygodniu był w zapowiedziach, w tym nagle znikł, jakby z niego zrezygnowano.
Nie znikł, pokazywane jest tylko 5 najnowszych. Tłumacze jeszcze raz, skrypt pokazuje nowe tematy, ale nie rozróżnia czy są one już widoczne dla użytkowników czy nie. Jak Ania skończy przepisywanie stargo forum to już wszysko już będzie dobrze, nowości będą odrazu dostępne.

Sławomir:
Czas blokowania konta po 3 krotnym złym wpisaniu hasła to 15 minut. Przypomnienie hasła to nie wysłanie Twojego starego a wygenerowanie nowego i przysłanie na e-mail. Generowane jest nowe z tego powodu, że hasła są "kodowane" i nie ma możliwości ich odkodowania. Po zakodowaniu jest to ciąg zdaje się 25 liczb.
Blokada na 15 minut jest zabezpieczniem przed próbami włamań, dłuzej się szuka hasła, jak co 3 tzreba czekać 15 minut Wink Zresztą to się przydało już raz jak 14 sierpnia próbowano się włamać na moje konto.
Wszystko się zgadza.Tylko ten łobuz najpierw mnie wylogował.Potem nie reagował na moje hasło.A potem na hasło przez siebie generowane.Mimo prób wielokrotnych.
Jak mówił Pawlak "zbiesił się".

A swoją drogą po kiego włamywać się na czyjeś konto to w życiu nie zrozumiem.
Ale już jest dobrze Smile Zmień tylko to co Ci ustawiłem, bo jest troszkę łatwe Wink

No wiesz... jakby na moje badź Ann się włamał to dużo by mógł zrobić, włącznie ze skasowaniem forum i strony itd...
Czy można by prosić o jakieś namiary na te modyfikacje, które dodają paski HP, MP itd. oraz ikonki systemu i przeglądarki? Bo rozumiem, że jest to wzięte przez Ciebie/Was z jakiegoś publicznie dostępnego źródła, a nie pisane samodzielnie.

Z góry dziękuję za pomoc.
To będzie problem... całe forum jest zmodyfikowane przez Przemo. Obecnie jest w nim ponad 200 modyfikacji, w panelu admina mamy 4 razy więcej opcji niż w zwykłym phpbb. Link do modyfikacji masz w stopce. I jedna uwaga - fora orginalne i to nie zawsze są kompatybilne - style nie pasują, trzeba je robić od nowa, bo standardowo jest zaledwie sześć.
Dzięki Smile
No tak, szukałem w paru miejscach zanim się spytałem, ale oczywiście nie spojrzałem nawet na stopkę...
Iwa napisał(a):Czy dałoby się ustawić szerokość postów na taką jak monitor? Nie trzebaby wtedy ruszać sówakiem na boki i ułatwiło by to czytanie.

Artur napisał(a):a jakie rozdzielczości używasz? U mnie nic nie trzeba przesuwać.

Problem z przesuwaniem występuje np. gdy ktoś wstawi do posta duży obrazek (vide temat Poezja/Obrazy). Tam nawet ja przy 1024*768 musiałem używać suwaka.
Nie wiem czy da się coś z tym zrobić.
Może przekonać userów do nie zamieszczania obrazków tej wielkości?
Z drugiej strony szkoda, bo te obrazy są całkiem fajne Big Grin
Więc pozostawiam problem przenikliwości adminów 8)

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Zeby się jeszcze trochę poczepiać Tongue - w kategorii "Uwagi o forum" są dwa tematy: "Załączniki" - można by je chyba jakoś scalić :?:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):Problem z przesuwaniem występuje np. gdy ktoś wstawi do posta duży obrazek (vide temat Poezja/Obrazy)

Ja tam nic nie muszę przesuwać :]
już dawno nic nie muszę pzresować - 1280*1024 Wink

A generalnie, można ustawić stała szerokość forum, ale wtedy musielibyśmy ją dostosować do 800*600 a to tym z wyższą mogło by się nie spodobać.