Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
palę sporty
może jestem naiwny albo zgorzkniały ale nawet nie chcę słyszeć o mundialu, znaczy mistrzostwach świata w piłce nożnej
może kiedyś łatwiej przychodziło mi się jarać tym wszystkim, bo nie docierały do mnie sprawy poza murawą
a poza murawą toczą się tak absurdalne wojny finansowe z tak absurdalnymi wielkościami stawek, że ja mówię przepraszam, ale się śpieszę; idę do domu
tylko dzieciaki mogą się tym jarać jeszcze
bo dzieciaki zawsze są niewinne

ja se wolę popatrzeć jak grają w piłkę u mnie w parku w zawodach międzyszkolnych, gdzie
stawką jest honor
a reklamą tanie korkotrampki kupione od chińczyków na bazarze
Odpowiedz
Czy ten temat został założony w Karczmie czy baaardzo szybko przeniesiony? Smile
Odpowiedz
Chyba autor tematu tak sobie go od razu założył Smile . Ja tam się spierać nie zamierzam. Tak myśli i już Wink .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Chyba autor tematu tak sobie go od razu założył .
Prowokator awantur sie znalazł ^^
lodbrok napisał(a):Ja tam się spierać nie zamierzam. Tak myśli i już .
Ja tym bardziej, bo w ogóle nigdy się nie interesował piłka nożną Smile a jak jest tam wyżej to każdy wie Smile

Pozdrawiam
Agatka Wink
Odpowiedz
A ja się zgadzam. Znów będzie 24/7 o piłce nożnej. We wszystkich wiadomościach, faktach, informacjach, kurierach, sportach, pogodach - jak to w jednym kawale było: aż strach lodówkę otwierać Wink oglądnąć jeden, dwa, trzy mecze można. Ze znajomymi usiaść i obejrzeć, ale to będzie trwało wieki i znów nic w telewizji nie będzie szło oglądać :'
Odpowiedz
Myślę, że trampowi chodzilo raczej o coś innego. On raczej protestuje przeciwko temu targowisku próżności jakie przy okazji takiej imprezy zawsze trwa a to co naprawdę istotne, czyli piłka nożna, schodzi na dalszy plan... Są ludzie którzy kochają ten sport tak samo jak niektórzy twórczość Jacka Kaczmarskiego. Niestety media, FIFA i światowe koncerny jak zwykle chcą przede wszystkim zarobić i dlatego czasami nie wszystko wygląda tak jak powinno.
Odpowiedz
otóż to Lodbrok

ja ten temat założyłem ot tak, po tym jak rzuciłem okiem na onet, wiedząc, że i tak przeczytam same absurdy, ale czasem rzucam

witka

jestem tu nowy
ale mam poparcie Yoza :glupek:
Odpowiedz
tramp, ale długo nie bedziesz miał, jeżeli nie napiszesz gdzieś posta poza hydeparkiem Wink
Odpowiedz
:(
Odpowiedz
to napisz posta poza HP to będziesz miał też nasze Wink
Odpowiedz
nie napiszę :wstyd:
Odpowiedz
tramp napisał(a):nie napiszę :wstyd:
Napisz, bo Ci konto poleci Sad
Odpowiedz
napisałem :(
pod pręgierzem :(
Odpowiedz
tramp napisał(a):napisałem Sad
pod pręgierzem Sad
Ale teraz już będziesz miał spokój :pociesza:
Odpowiedz
he he

ale mówiłaś Ann, że tu u Wasz taki zamęt, a tu porządek większy niż u mojej sąsiadki
powinienem w szkicowniku taki zaprowadzić
Odpowiedz
A wracajac do tematu to mnie tez drazni ten co-4-letni zbiorowy amok. Zawsze mam nadzieje ze wlasciwa druzyna zostanie jak najszybciej wyeliminowana i ze w ten sposob troche sie uspokoi.

Mam wlasna definicje sportu – uwazam ze mozna uzywac tego slowa tylko wtedy gdy sie opisuje sport uprawiany samemu i na wlasny uzytek : np jakies tam bieganie czy lazenie po gorach i wszelkiego rodzaju nikogo nie interesujace (poza zainteresowanym) bicie swoich wlasnych rekordow.
Natomiast imprezy typu Mundial czy Igrzyska zaliczam do dzialalnosci rozrywkowej, tak jak np wystepy cyrku.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
Kto nigdy nie grał w piłkę (czy szerzej patrząc, nie uprawiał wyczynowo jakiejś dyscypliny sportu), temu trudno jest zrozumieć emocje jakie towarzyszą bezpośredniemu lub pośredniemu uczestnictwu w takich wydarzeniach. Wszystko polega na tym, żeby umiejętnie odcedzić ten cały marketigowy i medialny syf a skupić się na samych emocjach i grze jako takiej. No i wtedy to naprawdę ma smak Smile .
Odpowiedz
obaj macie rację
tylko ja ... ja i inni ... inni i ja ... inni
Odpowiedz
tramp napisał(a):obaj macie rację
masz rację
Odpowiedz
tramp napisał(a):ale mówiłaś Ann, że tu u Wasz taki zamęt, a tu porządek większy niż u mojej sąsiadki
trafiłeś na dobry moment :rotfl:
Odpowiedz
MJ napisał(a):
tramp napisał(a):obaj macie rację
masz rację
i Ty masz rację
jest nas czterech zatem
załóżmy partię "Mamy rację"
tylko ja ... ja i inni ... inni i ja ... inni
Odpowiedz
to i ja się do niej zaliczę Wink
Odpowiedz