Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
gredler napisał(a):"Dom opieki" w jego wykonaniu faktycznie nie jest najwyższych lotów; chyba zbyt dramatycznie to śpiewa. On nie rozumie co śpiewa :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Simon napisał(a):Ta - na medycynę niech idzie! Ekhm... Jakaś aluzja,czy co? 
A co do Petrvsa - ja bym chciał umieć śpiewać i grać jak on,naprawdę. Inna sprawa,że nie śpiewa i nie gra aż tak jak mu się najwyraźniej wydaje...
Kochani!
Drzewiej zdarzyło się (u azurrich, posługując się będącą na czasie metaforyką piłkarską) że ktoś (bodajże Agatka?) poprosił administrację o nadanie mu Konopowej rangi warchoła. Paweł, mający wyłączność na tę rangę, zareagował szybko i odparował niedoszłej kandydatce: "Córciu! Spróbuj kiedyś tak zdestabilizować działenie tego forum żęby zostało zamknięte na kilka godzin. Wteyd pomyślimy o nadaniu ci rangi Warchoła".
W obecnej sytuacji osoba która była bezpośrednią przyczyną zamknięcia forum Petrvsa, ma chyba szansę uzyskać takową u neigo
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
k. napisał(a):ja co prawda nie jestem osoba szczegolnie uprawniona do prawienia moralow ale troche chyba przesadzacie, Petrus faktycznie zachowal sie w sposob malo powazny ale warto moze przypomniec ze i to forum miewalo problemy i sytuacje malo przyjemne zdarzaly sie takze tutaj.
atakowanie go w taki sposob (jak wyzej) tez szczegolnie zaszczytne nie jest (zwlaszcza w takim kontekscie) i nie wydaje mi sie zeby mialo do czegos prowadzic, szukanie wspolnego wroga trąci retoryka pisu. Zgadzam się. Ataki na wokalne umiejętności Petrvsa sa po prostu niesmaczne. Do tej pory jakoś nikt nie zwracał większej uwagi na jego nagrania...
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):(bodajże Agatka?) Nie. nie, nie! To nie byłam ja!  ja w ogóle takiej sytuacji nie pamietam
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Ok, przestańmy sie już pastwić.
Zainteresowanych merytoryczną stroną konfliktu informuję, że mam w wordzie zebrane posty (usunięte i nieusunięte). Kasowano w takim tempie, że pewnie i tak coś przepadło.
Jesli kogoś to będzie interesować - niech się zgłasza, najlepiej na GG.
Nie wiem czy Administracji to się spodoba (  ), ale myślę że mógłbyś TU wkleić ten wątek rozpoczęty przez Konopa ('nieładnie Petrvsie odmawiać prawa głosu'), bo jest ważny i merytoryczny zdaje się a został rychło usunięty. To tylko 9 postów chyba.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):Nie wiem czy Administracji to się spodoba ( ), ale myślę że mógłbyś TU wkleić ten wątek rozpoczęty przez Konopa ('nieładnie Petrvsie odmawiać prawa głosu'), bo jest ważny i merytoryczny zdaje się a został rychło usunięty. To tylko 9 postów chyba. Tu jest HP 
Inna sprawa, że nie widzę wielkiego sensu dyskutowania tutaj o forum Petrvsa bez ichniej GTW - po prostu dyskusja ta nie będzie miała żadnego wpływu na "pomarańczowe" forum.
Dla Petrvsa lepiej by było, żeby faktycznie nie pojawiał się na forum, bo komentarze na temat jego twórczości były niezbyt miłe (nie chciałbym używać mocniejszych słów).
Co innego konstruktywna krytyka do wiadomości zainteresowanego, a co innego nabijanie się - a przecież wystarczyłoby zwykłe "podobają mi się"/"nie podobają mi się" :/
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Patervs przeczytał to wszystko - ba, nawet po tym co tu przeczytał skasował ostrzeżenia jakie ostatnie dał, i obiecał że więcej tak nie będzie. I dodał, ze nie ma zamiaru wracać an to forum...
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):komentarze na temat jego twórczości były niezbyt miłe Poprostu prymitywne
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):On nie rozumie co śpiewa Patron jego strony czasami też. Nie przejmuj się
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Nie Filipie, prymitywnie to się zachował Petrvs. A skoro zaczał, to niech się nie dziwi, ani On ani nikt inny...
A co do oceny jego dokonań wokalnych, skoro zdecydował się jej upublicznic, to niestety musi się liczyc z publiczną oceną jego prób, nawet kpiącą. Zwłaszcza, gdy się jeszcze chwali, że szuka sponsora do wydania płyty...
Skoro zachował się jak gówniarz, to tak został oceniony i potraktowany. Mógł się inaczej zachowac, mógł po prostu przenieśc wątek OT do Hyde Parku, zamiast kasowac niewygodne posty i rozdzielac niesprawiedliwie ostrzeżenia. Nie zrobił tego zachowywał się arogancko i chamsko, trudno w tym momencie oczekiwac, że wszyscy będą siedziec cicho. Żeby chociaż w miarę szybko się opamiętał...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Nie Filipie, prymitywnie to się zachował Petrvs. A skoro zaczał, to niech się nie dziwi, ani On ani nikt inny... Chciałem tylko powiedzieć, że jedno nie wyklucza drugiego. Prymitywne zachowanie to jedno, prymitywne komentarze to drugie.
Przemek napisał(a):A co do oceny jego dokonań wokalnych, skoro zdecydował się jej upublicznic, to niestety musi się liczyc z publiczną oceną jego prób, nawet kpiącą. Zwłaszcza, gdy się jeszcze chwali, że szuka sponsora do wydania płyty... Oczywiście. Ale ocena może być mniej lub bardziej prymitywna. Może nawet w ogóle nie być prymitywna. Ta ocena wynikała z potrzeby dokopania komuś, niebyła zatem sprawiedliwa.
Mi się wykonania Petrvsa nie podobają, ale nie pisze na forum publicznym, że śpiewa jakby go wykastrowali, co ktoś zdawał się sygnalizować.
Przemek napisał(a):Skoro zachował się jak gówniarz, to tak został oceniony i potraktowany. Mógł się inaczej zachowac, mógł po prostu przenieśc wątek OT do Hyde Parku, zamiast kasowac niewygodne posty i rozdzielac niesprawiedliwie ostrzeżenia. Nie zrobił tego zachowywał się arogancko i chamsko, trudno w tym momencie oczekiwac, że wszyscy będą siedziec cicho. Żeby chociaż w miarę szybko się opamiętał... Zgadzam się.
Pozdrawiam
Filip
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Ciekawa jest teraz sytuacja na forum Gintrowskigo (Petrvsa?  ), mianowicie została mu zwrócona uwaga, że jego forum posiada wiele zbędnych w obecnej formie działów i że część można by spokojnie scalić/usunąć, etc. Dostajemy odpowiedź, że taki układ został ustalony i zostanie. Na prośbę Ann dowiadujemy się, że uzasadnienia nie będzie i kropka. A jedyne co się zmieni to być może kolorystyka forum :rotfl:
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
fizol, może nie potrafią uzasadnić?
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A co do oceny jego dokonań wokalnych, skoro zdecydował się jej upublicznic, to niestety musi się liczyc z publiczną oceną jego prób, nawet kpiącą. Amen.  )
Reputacja:
0
ann napisał(a):fizol, może nie potrafią uzasadnić? Moim zdanie admini, albo chociaż jeden z nich (oczywiście z pomarańczowego) ma jakąś manie, żeby to czym włada było jak najwieksze, niezależnie od tego ile sztucznych podziałów, nic zresztą nie wnoszących, wprowadzi. Przecież część działów została wyczerpana po 1 temacie, a część wogóle nie żyje. Po co je utrzymywać???
za Tobą ja,
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Po co je utrzymywać??? Bo tak zdecydował administrator :]
Reputacja:
0
ann napisał(a):Bo tak zdecydował administrator No cóż w przypadku tamtejszego duetu admińskiego to wszytsko wyjaśnia  Więcej głupich pytań nie mam
za Tobą ja,
Liczba postów: 180
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Pertvs jest bardzo wrogo nastawiony. Ja naprawdę, nie ze złej woli, uważam, że liczba działów jest za duża i niektóre sprawiają wrażenie stwarzanych "na siłę".
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat,
jest to piękny świat.
Reputacja:
0
Twoja uwaga była jak najbardziej celna, więc nie masz się czym przejmować. Co najwyzej P. że nie słucha mądrych rad
za Tobą ja,
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Forum PG jest bardzo ciekawe, ale tak szeroka tematyka bardziej pasowałaby do forum pt. Bardowie. To moje prywatne odczucie - odnoszę wrażenie, że w tym układzie (interesującym jako taki) postać i twórczość bohatera portalu trochę ginie.
Reputacja:
1
Nie ma się co dziwić - w końcu z całym szacunkiem, ale osoba PG, nie jest nawet w 1% tak bogata artystycznie(cóż prywatnie pewnie też...  ), więc trochę na siłe tworzy się poszczególne działy. No bo , jak już napisałem na "pomarańczowym", ilez można ględzić o kilku Psalmach, czy muzyce do Jesienina :/
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
mało, więc krótko forum pożyje - ale zauważcie, że Pervs mógłby stworzyć jeden dział "pozostali bardowie" i byłoby OK, ale on sie głupio upiera przy 25 działąch :/ przynajmniej po dysusji ze mna zgodzili się szate graficzną zmienić
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):ilez można ględzić o kilku Psalmach, czy muzyce do Jesienina Zachęcam Cię do dokładnego przeczytania tego, co na temat muzyki (i, oczywiście, tekstu) do " Jesienina..." napisał na tym forum Kraśny.
Życzyłbym sobie tu (na niebieskim forum) więcej takiego "ględzenia" o twórczości JK. A może Ty byś coś poględził, dla odmiany - na temat... Jacka Kaczmarskiego, Kubo...co? 
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Życzyłbym sobie tu (na niebieskim forum) więcej takiego "ględzenia" o twórczości JK. Prawda. Ostatnio najżywsze dyskusje toczą się w HP.
Liczba postów: 935
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Karol napisał(a):Forum PG jest bardzo ciekawe, ale tak szeroka tematyka bardziej pasowałaby do forum pt. Bardowie. To moje prywatne odczucie - odnoszę wrażenie, że w tym układzie (interesującym jako taki) postać i twórczość bohatera portalu trochę ginie. Tomek_Ciesla napisał(a):mało, więc krótko forum pożyje Karol napisał(a):Ostatnio najżywsze dyskusje toczą się w HP. Wtrącę tu kilka swoich uwag. Żadną miarą nie zaliczam się do środowiska kaczmarofilskiego, zwłaszcza takiego, jakie zdefiniował tu Kuba Mędrzycki. Nie udzielam się na liście, mało piszę na forum, nie dostałem jeszcze hasła na ***  i nie brałem udziału w żadnym spotkaniu.
Natomiast bywam na różnych forach - na jednych aktywniej, na innych mniej. I widzę, że między życiem forum jako takiego a bogactwem dorobku artysty nie ma takiej korelacji, jakiej można by się spodziewać. Istnieją fora, na których prawie nie ma żadnej postaci Hyde Parku, i istnieją takie, których Hyde Park jest wręcz sercem. Wynika to z tego, że ludzie piszący na jakiś ograniczony temat (choćby tak obszerny jak życie i twórczość Jacka Kaczmarskiego) w końcu się nużą. Takie fora czasem ożywają, gdy pojawia się nowa płyta, po czym znowu wpadają w letarg. Na większości jednak forów znajduje się grupa osób, która wokół tej wirtualnej znajomości chce tworzyć jakąś wspólnotę. Jeżeli istnieją jakieś wolne podfora, to zaczynają w nich pisać, czego słuchają, na kogo głosują, co oglądają itd. Jeżeli działy fristajlowe nie istnieją, to off-topują. Życie takich forów wykracza poza internet (są np. organizowane mecze zwolenników płyt  ), a ludzie wymieniają się ideami zupełnie niezwiązanymi z główną tematyką forum.
Dlatego też wcale mnie nie dziwi, że forum Przemysława Gintrowskiego może funkcjonować mimo mniejszego dorobku niż Jacka Kaczmarskiego. Nie dziwi mnie też, że ludzie tam piszą o rzeczach nijak niezwiązanych z Przemysławem Gintrowskim.
(Choć akcja ze zwalczaniem linkowania do forum JK wygląda z mojego punktu widzenia dziwacznie.)
A strażak także był Sam
Reputacja:
1
MacB napisał(a):Zachęcam Cię do dokładnego przeczytania tego, co na temat muzyki (i, oczywiście, tekstu) do "Jesienina..." napisał na tym forum Kraśny. Miałem na myśli odnoszenie się do twórczości patrona "pomarańczowego" forum. Z tego co wiem, to Gintrowski jest autorem... muzyki do Jesienina
Zgadzam się z przedmócami którzy uznali za niesmaczne powyższe wyśmiewanie się z osiągnięć artystycznych Petrvsa. Oczywiście, jeżeli ktoś upublicznia swoje utwory, to musi się liczyć z negatywną krytyką, również graniczącą z szyderstwem. Jednakże w obecnej sytuacji nie była to żadna ocena, ale pretkst do kolejnego przywalenie P.K.M. i to z punkt z założenia bardzo czuły. Ja również kompletnie nie rozumiem jego zachowania w wiadomej sprawie, ale to nie jest powód żeby od razu walić poniżej pasa, żeby tylko zaszkodzić i wyszydzić
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):Ja również kompletnie nie rozumiem jego zachowania w wiadomej sprawie, ale to nie jest powód żeby od razu walić poniżej pasa, żeby tylko zaszkodzić i wyszydzić Pomimo, że napisałem już w tej kwestii, to mam okazję i tym razem zgodzić się z przedmówcą!
|