Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
poszukuje chwytow do piosenek Czarne Suchary i Ballady o ubocznych skutkach alkoholizmu.... i jeszcze jedno... czy ktos rozgryzł Przyczynek do legendy o św. Jerzym... prosiłbym o wskazowki
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
"Czarne suchary":
Piszę do ciebie z dalekiej Północy a
Choć ciężko tutaj, ja nie tracę wiary A7
Znikąd nie mam teraz tu pomocy a
Więc przyślij chociaż czarnych mi sucharów E7 a
"Ballada o ubocznych skutkach alkoholizmu":
Siedziałem w barze jakiejś git organizacji A E7 A
I zamówiłem już na obiad dwa kotlety A7 D
Przysiadł się facet i już siedział do kolacji A
I zdążył ze mną zaprzyjaźnić się niestety E7 A
Serdecznie pozdrawiam (w jakim sensie "rozgryzł Przyczynek do legendy o Św. Jerzym"???)
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/nuty/przyczynek_do_legendy_o_sw._jerzym.png">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... jerzym.png</a><!-- m --> - strasznie ciężko poszukać ... Oprócz tego także śpiewnik: Jacek Kaczmarski "Wiosna" str. 123 (wyd.I Poligrafia "Bracia Szymańscy" 1998).
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
Cytat:strasznie ciężko poszukać ... Oprócz tego także śpiewnik: Jacek Kaczmarski "Wiosna" str. 123 (wyd.I Poligrafia "Bracia Szymańscy" 1998).
ja nie prosiłem o nuty ale o wskazowki... jak sie chce na kogos wyjechac to pierwsze przeczytaj dokladnie
z poważaniem Mat
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Reputacja:
1
Skoro na początku piszesz, że szukasz chwytów, a potem o rozgryzieniu Przyczynku to domyślnie przyjąłem, że chodzi o rozgryzanie akordów

. Bo granie to są dwie metody rozgryzania, albo posłychać nagrania z samą gitarą i spróbowaćto zagrać, albo spróbować wymyślić własny sposób grania.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
1
No niby tak ,ale dto dlatego że nie próbowałem grać "Przyczynka ..." i nie mogę służyć radami co do tajników gry Mistrza. Ale nie widzę przeszkód by nie grać troche inaczej (zachowując melodię oczywiście), Mistrz często modyfikował sposób gry swoich piosenek, czasem dlatego że zapomniał jak kiedyś to grał (w przypadku dawno nie granych utwórów), a często żeby poprawić technikę gry i utrudnić naśladownictwo
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "