Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wywiad w Vivie
Przemek napisał(a):A tym:
Dziękuję. Przy okazji zauważyłem, że Cavannę postawiłeś na swoim PUBLIC Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
ano, ale niewiem czy się tym chwalic w odpowiednim wątku :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
MacB napisał(a):Przy okazji zauważyłem, że Cavannę postawiłeś na swoim PUBLIC
W ramach ewangelizacji rozesłałem Cavannę do wszystkich znajomych. Smile

A sama publikacja - ciekawa, nie powiem. Z miłą chęcią sprywatyzuję egzemplarz Vivy.
Odpowiedz
Simon napisał(a):W ramach ewangelizacji rozesłałem Cavannę do wszystkich znajomych.
Słusznie czynisz Bracie Simonie.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Ciekawy wywiad. Przejmujący...

No i można przeczytać Patrycji odpowiedź na pytanie postawione przez forumowicza w tym wątku (który to wątek poszybował już zresztą w dalekie bardzo rejony...nieświętych pism Wink)
Odpowiedz
Luna napisał(a):No i można przeczytać Patrycji odpowiedź na pytanie postawione przez forumowicza w tym wątku (który to wątek poszybował już zresztą w dalekie bardzo rejony...nieświętych pism Wink)
Inna sprawa z tym, czy odpowiedź taka jest wyczerpująca i dokładna Wink
Odpowiedz
Raistlin napisał(a):Inna sprawa z tym, czy odpowiedź taka jest wyczerpująca i dokładna
Zapewne nie jest. Ale tamten wątek ma już ponad 30 stron, a też nie zawiera wyczerpującej i dokładnej odpowiedzi. Wink
Odpowiedz
Według mnie jedna z lepszych publikacji na temat Kaczmarskiego - i miło, że nawet w Vivie pamiętają o Nim... A wspomnienia Patrycji są naprawdę wzruszające...
Odpowiedz
Tomek_Ciesla napisał(a):i miło, że nawet w Vivie pamiętają o Nim...
Mysle ze w Vivie pamietaja, ale o tym by miec dobry temat na artykul (znane nazwisko etc)...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Chyba nic w tym złego... ?!
Swoją drogą, myślę że tematów z innymi, bardziej znanymi "nazwiskami", znalazłoby się wystarczająco dużo. Uważam, że to miło iż postanowili jednak poświęcić "Kaczmarskim" kilka stron.
I nie ma co analizować, dlaczego, po co, po czyjej znajomości itp, wązne że wogóe coś jest.
Odpowiedz
Powiem Wam, że strasznie przejmujący ten wywiad... Mój ojciec artystą nie jest, ale pod zaskakująco wieloma względami jest osobowością do Jacka podobną, poza tym moi rodzice też są rozwiedzeni - i w efekcie pod wieloma refleksjami PV mógłbym się podpisać, bo relacje z moim ojcem mam równie nieproste i pod wieloma względami wyglądają bardzo podobnie :/ Piękna rozmowa, choć musiała być dla niej trudna.
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba nic w tym złego... ?!
oczywiscie ze nie, stwierdzilem tylko fakt Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Dumna to jest, tyle że się z tym nie obnosi.
O to mi chodziło Smile
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat,
jest to piękny świat.
Odpowiedz
...............
Odpowiedz
a dla mnie był przeciętny, za dużo powiedziane intymnie ... dziwnie się czułem po przeczytaniu takich osobistych wyznań w czasopiśmie Viva. Cóż, takie czasy ... Smile
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Odpowiedz
A może ktoś podać dane bibliograficzne numeru, w którym był ten wywiad? Big Grin
Odpowiedz
Viva nr 10, 18.05.2006.
Odpowiedz
Dzięki Smile
Odpowiedz