Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek Kaczmarski - Dwie Skały - koncert
<!-- m --><a class="postlink" href="http://tnp.net.pl/tort.php?idt=44721">http://tnp.net.pl/tort.php?idt=44721</a><!-- m -->

Jacek Kaczmarski - Dwie Skały [tvrip] [sample incl] [2000] [divx] pl

Wykonawca - Jacek Kaczmarski
Gatunek - poezja śpiewana
Typ pliku - divx
Rozmiar - 99 MB
Czas trwania - 30min
Rozmiar obrazu- 352x272
Dźwięk - mp3 40 kb/s
Jakość - dobra

W samplu dźwięk rozmija się z obrazem ale w pliku nie ma tego problemu.

Koncert Jacka Kaczmarskiego promujący płytę ' Dwie skały'. Nagrany w roku 2000 dla tvp.
Utwory:
-wakacyjna przypowieść...,
-dwie skały,
-sąd nad Goyą,
-romantyczność...,
-czerwcowy wicher przy kominku,
-mój bóg,
-tren spadkobierców,
-Odyss.

Sam jeszcze tego nie widzialem, ale pomyslalem ze warto sie podzielic informacja o takiej pozycji (chyba ze wszyscy to widzieli tylko ja nie Wink ). Nie wiem jaka jest jakosc nagrania, ale chyba warto sie z tym zapoznac.

Jeszcze dodam ze trzeba sie zarejestrowac na stronie <!-- m --><a class="postlink" href="http://tnp.net.pl">http://tnp.net.pl</a><!-- m --> aby przegladac pozycje tam zamieszczone.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze nie zlamalem zadnych regul tego forum umieszczajac te informacje...
W swiecie baranow wolimy byc wilkami
Odpowiedz
Cytat:-Odyss.
Pietruch napisał(a):-mój bóg,

Tak tam było napisane?Smile

Jak oglądniesz to powiedz jaka jakość bo już widziałem, tyle że w dość kiepskiej..;/
Tutaj też rozdzielczość nienajwyższa...
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Tak, to co jest napisane czcionka pochyla jest cytatem z tego torrenta Smile Autor pisze dalej zeby napisac mu czy dobrze skompresowal, czyli wniosek ze jest to jakas nowa wersja (no ale niekoniecznie dobra :Smile )
Odpowiedz
Daj znac jak oglądniesz Smile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Sciagnalem, obejzalem Smile

Jesli chodzi o jakosc, bez rewelacji. Jednak na pelnym ekranie da sie ogladac. Dzwiek ocenilbym jako srednio-dobry. Nie ma zadnych "baboli" w nagraniu. Pochodzi ono z TVP Kultura, wiec mysle ze jesli ktos nie ma tego na vhs to warto miec te wersje.

Pozdrawiam
Odpowiedz
fizol napisał(a):Cytat:
-Odyss.

Pietruch napisał/a:
-mój bóg,

Tak tam było napisane?Smile

fizol napisał(a):rozdzielczość nienajwyższa

Cytat:Sciagnalem, obejzalem

ale się narobiło, dobrze, że to wszystko tylko przypadkowe literówki Wink
Odpowiedz
Ehh za duzo ostatnio pisze a za malo czytam :| Co to bedzie jak oddam pierwszy rozdzial pracy :niepewny:

Wracajac do tematu, jesli ktos ma problem z pobraniem tego nagrania, to piszcie, postaram sie pomoc.
Odpowiedz
"Sorry, limit uzytkowników został osiągnięty" no i pupa, nie mogę się zarejestrować. Jakieś pomysły?
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Tarko - niech Ci Pietruch podeśle sam plik *.torrent, a Ty go już u siebie otworzysz i ściągniesz.
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Odpowiedz
Tarko, wyslij mi PW z mailem a ja ci wysle torrenta. Chyba ze ktos by mi pozwolil zamiescic ten plik na tym forum :wstyd:
Odpowiedz
Pietruch napisał(a):Tarko, wyslij mi PW z mailem a ja ci wysle torrenta. Chyba ze ktos by mi pozwolil zamiescic ten plik na tym forum :wstyd:
Jeśli plik nie jest za duży to możesz mi go podesłać - dam linka.
W końcu to tylko nagranie z TV.

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Jeśli plik nie jest za duży to możesz mi go podesłać - dam linka.
W końcu to tylko nagranie z TV.

Pozdrawiam
Zeratul

Jest to 33KB, wiec wyslalem...
Odpowiedz
Pietruch napisał(a):Jest to 33KB, wiec wyslalem...
OK - <!-- m --><a class="postlink" href="http://zeratul.students.wmid.amu.edu.pl/dwie%20skaly.torrent">http://zeratul.students.wmid.amu.edu.pl ... ly.torrent</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Prośba - jeśli ktoś już to zassał, to niech zostawi seeda, bo idzie niemiłosiernie wolno Sad
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Odpowiedz
Mi się jakoś doczłapało, obejrzałem pierwszych kilkanaście minut.
Jakość jest ledwo akceptowalna. Jak na mój gust to można to było lepiej zripować przy wielkości pliku tego rzędu.

Seeduję Smile

Pozdrawiam,
Mateusz.
Odpowiedz
Raistlin napisał(a):Jakość jest ledwo akceptowalna. Jak na mój gust to można to było lepiej zripować przy wielkości pliku tego rzędu.
Hmm, chyba się już przyzwyczaiłem do gorszych jakościowo nagrań z neta Wink
Odpowiedz
Pietruch napisał(a):Hmm, chyba się już przyzwyczaiłem do gorszych jakościowo nagrań z neta Wink
Ba, napisałem przecież, że akceptowalna :] A ja się z kolei przyzwyczaiłem do nagrań z (lub może raczej ripowanych z) dvd.
Odpowiedz
Jakość nie jest taka najgorsza, nie ma co się załamywać. Gorsze jakościowo ściągało się filmy, które w opisie figurowały jako dvdrip Wink Najważniejsze, że dźwięk nie jest zakłocony.
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):OK - <!-- m --><a class="postlink" href="http://zeratul.students.w...20skaly.torrent">http://zeratul.students.w...20skaly.torrent</a><!-- m -->
Zeratulu - ściągnąłem Torrenta i wizja kończy się po minucie, tak, że zostaje sam napis: "piosenki Jacka Kaczmarskiego" Sad Z powyższych wypowiedzi wnioskuję, że innym chodzi dobrze... Nie wie ktoś może, co mam zrobić żeby mnie też działało? Proszę o pomoc, bo nie znam się na tym zupełnie (na dodatek w innym posiadanym przeze mnie koncercie JK występuje ten sam problem - po minucie - półtorej wizja siada a dźwięk leci sobie dalej..
Nawiasem mówiąc, nagranie bardzo mi się podoba (wykonawczo chyba lepsze niż na płycie, jak sądzicie?)
Pozdrawiam i proszę o pomoc (próbowałem w WMP i Winampie)
M
(właśnie dlatego nienawidzę tych cholernych komputerów: nie umiem się nimi posługiwać/nigdy nic nie działa)
Odpowiedz
Michal napisał(a):Proszę o pomoc, bo nie znam się na tym zupełnie (na dodatek w innym posiadanym przeze mnie koncercie JK występuje ten sam problem - po minucie - półtorej wizja siada a dźwięk leci sobie dalej..
Pocieszę Cię, że ja nie mam pojęcia o torrentach (w życiu tego nie używałem) :rotfl:
Natomiast Twoje problemy wskazują raczej na kłopoty z kodekami.
Polecam tu darmowy ffdshow - pakiet wielu kodeków możliwie mało zagracający system Wink

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz