Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Pamiętaj, że to forum nie służy wymianie nagrań mp3 z programów i płyt Jacka, zwłaszcza tych wydanych w Polsce po 1989 roku. Dział muzyka służy do dyskutowania o muzyce w piosenkach Kaczmarskiego, możesz tu szukac pomocy w opanowaniu gry, rozpracowaniu akompaniamentu itp.
W temacie mp3 dopuszczalne (a nawet wskazane) jest jedynie rozpowszechnianie utworów, których nie znajdziemy w boxie "Syn marnotrawny" i w "Suplemencie" do tego boxu. Informowac można nie tylko o nieznanych nagraniach i koncertach, ale też o nagraniach z inna aranżacją muzyczną, ze zmianami w tekście i wszelkimi tego typu ciekawostkami. I powtórzę jeszcze raz, pod żadnym pozorem nie proście na forum o kopie nagrań z oficjalnych wydawnictw.
Pozdrawiam Przemek
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Dzisiaj usłyszałem w radiu "Żródło" w wykonaniu jakiejś rockowej kapeli - nie wiecie kto to mógł być???
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Może Habakuk?
Nic we mnie, prócz do świata żalu dziecięcego,
Tu nikt nie widzi, więc się wstydzić nie mam czego!
Reputacja:
0
Tak to właśnie to!!!!! Dzięki bardzo
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Jak coś ma gitary elektryczne w sobie to to rock albo metal, a jak jeszcze growl do tego to już szatańska muzyka, w której na każdym koncercie palony jest conajmniej jeden egzemplarz Pisma Świętego.
Nic we mnie, prócz do świata żalu dziecięcego,
Tu nikt nie widzi, więc się wstydzić nie mam czego!
Reputacja:
0
Przyjmuje krytyke z pochylona glowa - wiem ze to reggae ale sluchajc w radio glos pasowal mi do rocka - moj blad moja wina.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale szukam już od dłuższego czasu piosenki Pana Jacka pt. "Scheda po Tolkienie". Jestem gorącym fanem zarówno Pana Jacka jak i Pana Tolkiena więc jeżeli ktoś mógłby mi podać nazwę płyty na której jest ta piosenka albo jakiś link by choć parę razy wysłuchać tą piosenkę.
Pozdrawiam Adam.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Adam1993 napisał(a):...albo jakiś link by choć parę razy wysłuchać tą piosenkę...
Posłuchać możesz, jeśli Ci autor tego wątku zechce podesłać nagranie w jego wykonaniu (a fajnie mu to nawet wyszło

)
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Byłoby genialnie bo oprócz tekstu nie mogę znaleźć śladu nagrania.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
No to ślij PW do Przemka, na co czekasz?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
1
To ja spróbuję przez weekend coś wykombinować.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Czy to muzyka własna czy p. Jacek ją napisał? Czy poza tym nagraniem znajdzie się inne? Jestem obecnie na etapie uczenia się na pamięć więc przyda mi się kilka wersji. Jeśli istnieją i jeśliby można było prosić to proszę a jeśli nie ma to się zadowolę tą. Choć wykonanie Mateusza Nagórskiego bardziej mi się podobała. (A może to wokal mi się bardziej podobał?)
[color=#800000][i]Więc cóż jest piękno? Wód słoneczne bryzgi?
Diament w popiołach? Pamięć? Doskonałość?[/i][/color]
Reputacja:
1
Jacek nie napisał muzyki do tego wiersza. Powyższe to kompozycja Simona, a niebawem wrzucę swoją z 2002 roku chyba...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Niebawem minęło... dość dawno.
Mam pytanie - czy wersje instrumentalne (czyli sam podkład) są legalne w rozpowszechnianiu? A jeśli tak - czy wie ktoś gdzie mogę je znaleźć?
Reputacja:
1
Minęło... Proszę: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/user/PrzemekLipski#p/u/9/VYeiS39xJtk">http://www.youtube.com/user/PrzemekLips ... YeiS39xJtk</a><!-- m -->
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
No fajne

Usłyszałem to już w trzech wersjach

Są jeszcze jakieś inne?