Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez żalu...
MacB napisał(a):A jak myślisz?
Dlatego pytam bo jak dla mnie niestety jest bezsensowne aby ludzie którzy nie wiedzą o sprawie, mieli się wstawić za KN'em, dlatego że wyświadczył im jakąś przysługę.
Olaff22 napisał(a):Natomiast nijak nie mogę sobie wytłumaczyć, czemu pozostali uczestnicy MILCZĄ.
Morda w kubeł! Cisza zapadła. Teraz co?
Teraz już KN jest bezwzględnie beee, tak?
Bo co mają powiedziec niewtajemniczeni?? Że KN jest ważną częścią tego forum i jego wiedza i informacje których może udzielić są nie do przecenienia?? A czy to nie jest prawie że oczywiste??

Rozumiem, że możnaby się wstawić za kimś jeśli zostałby usunięty z forum, ale nie jeśli sam odszedł.
Olaff22 napisał(a):Tacy jesteście pewni, ze nie ma absolutnie nic na obronę KN?!
A skąd mamy to wiedzieć?! (bo chodzi Ci zapewne o agrumenty w tej sprawie o której nie wszyscy wiedzą. Mamy na poczekaniu coś wymyśli?
Olaff22 napisał(a):Już Wam KN nie jest potrzebny, tak?
Jak dla mnie jest potrzebny i to jak najbardziej.

Pozdrawiam
f.
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
fizol napisał(a):Rozumiem, że możnaby się wstawić za kimś jeśli zostałby usunięty z forum, ale nie jeśli sam odszedł.
No więc właśnie - także nie rozumiem czego oczekujesz od Użytkowników Forum, Pawle.

Pozdrawiam !
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Szymon napisał(a):No więc właśnie - także nie rozumiem czego oczekujesz od Użytkowników Forum, Pawle.
Bo przecież nie chodzi Ci o wystosowanie błagalnej petycji o powrót, wiec Pawle, powiedz o co?
za Tobą ja,
Odpowiedz
Pawełku!
Jak piszesz o 'włażeniu w dupę Nowakowi' to domyślam się że i do mnie pijesz, więc ja Ci mogę odpowiedzieć. Otóż nie wypowaidam się w tej sprawie ponieważ jej za cholerę nie rozumiem. Nie śledziłem forum kiedy to wybuchło, później starałem się dojść co się dokładnie stało, ale dla osoby postronnej jest to właściwie niemożliwe. Nie chcę się więc wypowiadać w sprawie którą rozumiem wielce fragmentarycznie. Wątek 'bez żalu' rozpoczyna się od masy przytoczonych przez Anię cytatów, które to cytaty są wytrząśnięte nie wiadomo skąd. Nie wiem, nie rozumiem, więc co mam publicznie głosować żeby powielać któryś stereotyp. O czym się nie da mówić, o tym powinno się myśleć.

Innymi słowy, chciałbym (w imieniu myślę nie tylko swoim) zaapelować do kogoś kto rozumie i zna przebieg sytuacji o (w miarę) obiektywne opisanie całej sprawy. Zaznaczam i podkreślam - chodzi mi o to co się wydarzyło tu na forum i czego się nie mogę doczytać, żadne zakulisowe rozgrywki ani osobiste sprawy mnie nie interesują.

[ Dodano: 8 Maj 2006, 21:47 ]
Oczywiście powinno być: 'O czym się nie da mówić, o tym powinno się milczeć', ale pisałem w pośpiechu i wyszła zabawnie nietrywialna gra słów więc nie poprawiam Smile
Odpowiedz
Olaff22 napisał(a):nie rozumiem tego powszechnego milczenia wszystkich innych
Kiedy przeczytałem post KN, w którym przedstawił swoją decyzję, to mnie zatkało. Bo szkoda, jeśli naprawdę nie będzie się tu pojawiał - wszyscy wiedzą, że ma ogromną wiedzę o osobie i twórczości Kaczmarskiego oraz niemało cennych uwag na ten temat; umie zresztą o tym opowiadać i pewnie czasami można z nim podyskutować. Naprawdę szkoda dla forum, dla tych, którzy mogliby niejednego się dowiedzieć o JK.
A jednak nie sądziłem, że coś mogłoby mnie bardziej zatkać (a ściślej - zniesmaczyć) niż to, co się ostatnio tutaj dzieje. Jestem zażenowany i rozczarowany - tym, że forum staje się miejscem publicznego prania swoich brudów, ekshibicjonizmu, prymitywizmu, infantylności i chyba po prostu głupoty. Szkoda.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Innymi słowy, chciałbym (w imieniu myślę nie tylko swoim) zaapelować do kogoś kto rozumie i zna przebieg sytuacji o (w miarę) obiektywne opisanie całej sprawy. Zaznaczam i podkreślam - chodzi mi o to co się wydarzyło tu na forum i czego się nie mogę doczytać, żadne zakulisowe rozgrywki ani osobiste sprawy mnie nie interesują
Ale Krasny, co z tym wtedy zrobisz? Wydasz werdykt?
za Tobą ja,
Odpowiedz
Ad Kraśny:
Akurat Ciebie nie miałem na myśli,pisząc to, na co odpowiedziałeś.
Ale - być może - zadziałał tu efekt odzywających się nożyc, po udeżeniu pięścią w stół. Jeśli zadziałał, to nie miałem świadomości,ze akurat w Twoim przypadku tak się stanie.

Ad reszta
Jasna sprawa! Nikt nic nie wie. Nikt nic nie rozumie. Nikt nic nie widzi.
Mogłem przewidzieć taką odpowiedź. Smile
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Wątek 'bez żalu' rozpoczyna się od masy przytoczonych przez Anię cytatów, które to cytaty są wytrząśnięte nie wiadomo skąd.
Jak to "nie wiadomo skąd"?
Z forum modów oczywiście :evil:
adme nie umiała nawet odejść z klasą :/

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
A skąd mamy wiedzieć co się właściwie tutaj dzieje? Adme daje wyjęte z kontekstu cytaty, na to Misiek-st daje kolejne. Potem swoje 5 gr dorzuca KN i każdy mówi co innego... Szczególnie, że po chwili dołączyli się admini i zrobili zupełny miszmasz...
Odpowiedz
Fizolu, oczywiście że nie będę wydawał żadnego werdyktu. Chciałbym tylko zrozumieć.

Pawle, OK, po prostu sprowokowało mnie to do napisania jaki jest mój punkt widzenia sprawy.

Zeratulu! Ja do teraz nie miałem pojęcia że takie forum w ogóle istnieje. Ot, jestem sobie szarym użytkownikiem i dobrze mi z tym.
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Fizolu, oczywiście że nie będę wydawał żadnego werdyktu. Chciałbym tylko zrozumieć.
Napewno to wszytsko warte jest roztrząsania?
za Tobą ja,
Odpowiedz
Tomek_Ciesla napisał(a):Adme daje wyjęte z kontekstu cytaty, na to Misiek-st daje kolejne. Potem swoje 5 gr dorzuca KN i każdy mówi co innego...
To nie tak było, Tomku. Przeczytaj sobie uważnie temat od pierwszej strony. Adme i KN. równocześnie napisali, (oskarżając zresztą kogo się da o bezecności rozmaite), że proszą o skasowanie swoich kont. Później wypowiedzieli się Inni.

Pozdrawiam !
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Może inaczej. Wobec Ani (Adme) wysunięte zostały dość poważne zarzuty o nielojalność i knowania. Czy można by poprosić o informację na czym to dokładnie polegało? (chodzi o upublicznienie rozmów z forum dla moderatorów?) Ja po prostu za cholerę nie wiem i nie rozumiem. I myślę że nie tylko ja.

Pozdrawiam!
Odpowiedz
Nie chodzi mi o chronologie pisania, ale o zamęt jaki zrobili :/ i racz proszę cytować poprawnie Wink
Odpowiedz
Krasny napisał(a):chodzi o upublicznienie rozmów z forum dla moderatorów?)
Z tego co widze to chodzi o udostepnianie przez adme konta KN'owi z dostepem do modowych wiadomosci etc
za Tobą ja,
Odpowiedz
fizol napisał(a):Z tego co widze to chodzi o udostepnianie przez adme konta KN'owi z dostepem do modowych wiadomosci etc
I to jest aż taki grzech?
Odpowiedz
Wygląda na to że tak i że to pewnie nie wszytsko. Wiecej nie wywnioskowałem z dyskusji, a przynajmniej nie na tyle żeby móc cokolwiek powiedziec na 100% więc milkne.
za Tobą ja,
Odpowiedz
Wiem, dlatego fajnie by było jakby ktoś z Szanownych Administratorów się wypowiedział.
Odpowiedz
Chociaz w sumie forum moderatorskie jest po to żeby zwykli userzy nie mieli tam dostepu czyż nie?
za Tobą ja,
Odpowiedz
Krasny napisał(a):I to jest aż taki grzech?
Oczywiście, że tak!

Skoro temat nazywa się "Bez żalu..." to nie ma co się tu wyżalać. Forum nie jest od załatwiania prywatnych spraw.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Krasny napisał(a):
fizol napisał(a):Z tego co widze to chodzi o udostepnianie przez adme konta KN'owi z dostepem do modowych wiadomosci etc
I to jest aż taki grzech?
To chyba nie jest w porządku i fair w stosunku do innych??

ps. 4 jedynki mam, czyli 1111 postów Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
fizol napisał(a):Chociaz w sumie forum moderatorskie jest po to żeby zwykli userzy nie mieli tam dostepu czyż nie?

No tak, ale czy udostępnienie swojego komputera jest aż takim przestępstwem żeby być oskarżanym o nielojalność? Coś tu nie gra. czy ktoś mógłby napisać o co tu chodzi? Do usłyszenia!
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):
michalf napisał(a):Adme jako moderator popełniła największe możliwe wykroczenie - pozwoliła innemu użytkownikowi korzystać z jej uprawnień. Po czymś takim nie można podjąć innej decyzji niż odebranie funkcji.
Wyjaśnię jeszcze jedno: wszystkie cytaty Adme "ze mnie" pochodzą z moich maili na Listę Dyskusyjną (poza jednym, nie wiem skąd wyjętym), dlatego Forumowiczom Nie-Listowiczom może wydawać się, że pochodzą "nie wiadomo skąd". Skądinąd datują się na 2-3 tygodnie temu.
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
Poza tym, są tutaj przytoczone cytaty z listy dyskusyjnej. Misiek-st po prostu napisał co mu leży na sercu. A, że w sprawę włączona była jeszcze kobieta, to już mieszanka totalnie wybuchowa.
Wg. mnie, trochę chyba te odejście z forum jest na złość Miśkowi-st, może ktoś chce, aby użytkownicy winili go, za ogromną stratę dla forum. Niewątpliwym jest, że to strata ogromna, a najgorszym jest to, że ucierpi na tym społeczność forumowa. Może Misiek-st niepotrzebnie swoje sprawy załatwiał na liście, a może chciał po prostu pokazać prawdziwe oblicze pana Krzysztofa, a może po prostu chciał się zemścić? Nie mnie to rozstrzygać, ja jako szary użytkownik, ubolewam nad stratą ważnego użytkownika. Poza tym, rozumiem trochę i Miśka, bo w grę wchodzi kobieta, która tutaj okazała się być niegodną zaufania.
Odpowiedz
Zbigniew napisał(a):w grę wchodzi kobieta, która tutaj okazała się być niegodną zaufania.
Kurwa mać, dlaczego Adme okazała się 'niegodna zaufania'?
Odpowiedz
Jeżeli pytasz o sprawy forumowe (?) to odpowiedź już miałeś
za Tobą ja,
Odpowiedz
Przed chwilą Misiek-st, słowami Michalfa to wyjaśnił.
misiek-st napisał(a):
Filip P. napisał(a):
michalf napisał(a):Adme jako moderator popełniła największe możliwe wykroczenie - pozwoliła innemu użytkownikowi korzystać z jej uprawnień. Po czymś takim nie można podjąć innej decyzji niż odebranie funkcji.
Oczywiście, chodziło mi o niegodną zaufania na stanowisku moderatora. Poza tym, polecam lekturę listów Miśka-st zatytułowanych "do ..."
Odpowiedz
A teraz szanowni forumowicze zapełnią jeszcze 10 stron Smile

Pozdrawiam :poklon:
Odpowiedz
Krasny napisał(a):czy udostępnienie swojego komputera jest aż takim przestępstwem żeby być oskarżanym o nielojalność? (...) dlaczego Adme okazała się 'niegodna zaufania'?
Tu nie chodzi o udostępnienie komputera, ale hasła, które nie powinno być udostępniane osobom trzecim. Żadnym. Kiedy grupa ludzi umawia się, że mają jakąś sprawę, o której nikomu nie powiedzą (np. hasło), to obdarzają się zaufaniem. Jeśli jedna osoba nagle zdradza komuś postronnemu - komukolwiek! - tę tajemnicę, to to jest nie w porządku. Taka osoba jest niegodna zaufania.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Spoko Filip Wink Zrobimy z tego jeszcze najpopularniejszy temat Smile i pobijemy "Rzeczpospolitą..." Big Grin
za Tobą ja,
Odpowiedz