Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Kilka miesięcy temu, nieopatrznie umieściłem na forum informację jakoby pan Zbigniew Łapiński cierpiał na raka mózgu. Informacja ta jednak okazała się być niepotwierdzoną, a także zasłyszaną od osoby trzeciej. Podałem ją także bez porozumienia z samym panem Zbigniewem,ani z jego rodziną. Jednakże moim celem nie było zrobienie przykrości komukolwiek podając taką informację.
Tak czy inaczej, poczuwam się do złożenia przeprosin panu Zbigniewowi Łapińskiemu i jego najbliższym.
Kuba
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
:o
Żeby być zgodnym z regulaminem forum, powinienem coś napisać. Ale nie wiem co...
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jednakże mim celem nie było :o A co nim było ? To jest po prostu żenujące (nie przeprosiny, rzecz jasna - tylko to, że zamieszczasz na Forum takowe plotki), ale akurat po Tobie można się, niestety, wszystkiego spodziewać :/
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
1
Cóż, jeżeli ludzi oceniasz wyłącznie po wpisach na forum internetowym, to gratuluje przenikliwości...
Kuba
P.S. Jeśli ja miałbym Ciebie oceniać w tych kryteriach, to mój obraz Twojej osoby byłby conajmniej żenujący. Przypuszczam jednak, że nie jest aż tak źle. Z resztą, wielokrotnie osoby "wirtualne" okazywały się zupełnie innymi w tzw.realu. Wierzę, że tak jest i w Twoim przypadku.
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
No cóż sam nie wiem.Pierwsze co mi przychodzi na myśl to ,,uffff'' ,że ta informacja którą wcześniej podałeś była nieprawdziwa i się ciesze.Ja tam przeprosiny przyjmuje.Na następny raz postaraj się tylko jakieś wiarygodne albo potwierdzone źródła mieć
pozdrawiam
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Z resztą, wielokrotnie osoby "wirtualne" okazywały się zupełnie innymi w tzw.realu. Wierzę, że tak jest i w Twoim przypadku. Wzajemnie. Pisałem oczywiście o Tobie, jako postaci ze świata wirtualnego, bo w rzeczywistości nie dane nam się było poznać.
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Dobra ludzie - spójrzcie z innej strony - jeżeli Kuba zrobił to z premedytacją to należą mu się baty. Ale jeżeli ktoś mu podał informacje o stanie zdrowia Zbigniewa Lapinskiego to on chyba nie mógł zweryfikować czy są prawdziwe do końca czy nie - a jeżeli uważał osobę od której to usłyszał za godną zaufania to rzecz jasna że przyjął to za prawdę. I podzielił się tą informacją z nami. Ja gdybym coś takiego usłyszał od osoby którą uważam za godną zaufania czy szczerą - też bym zrobił to samo. Nawet nie tyle dla samej sensacji - co dla tego, że im więcej osób wie o czyimś złym stanie zdrowia tym więcej osób będzie w stanie pomóc. Gdyby nikt się nie dowiedział o chorobie JK to mysliscie że ktokolwiek by zorganizował jakikolwiek koncert charytatywny by mu pomóc? I nie mam tego za złe Kubie, że w przypływie emocji napisał to co napisał. A jeżeli to się okazało plotką to tym lepiej - cieszę się z tego i życzę Łapińskiemu jak najszybszego powrotu do pełni sił.
pozdrawiam
P.
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Petrvs dobrze gada. Cieszmy się lepiej, że ZŁ jest zdrowy.
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Łukasz G napisał(a):Petrvs dobrze gada. Cieszmy się lepiej, że ZŁ jest zdrowy. haaa, problem w tym, ze Kuba nie napisał nigdzie, ze ZŁ jest zdrowy.
Kuba tylko napisał, ze podał na Forum informację nie potwierdzoną i przekazaną mu przez osobę trzecią. To jeszcze nie znaczy, ze ta informacja jest nieprawdziwa.
Kuba przeprosił za to, ze podał na Forum informację, której podawac nie powinien. Nie przeprosił za pisanie nieprawdy. Nie przeprosił, bo niepotwierdzone nie znaczy nieprawdziwe!
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Kuba tylko napisał, ze podał na Forum informację nie potwierdzoną Kuba Mędrzycki napisał(a):Informacja ta jednak okazała się być niepotwierdzoną, Informacja, która okazała się NIEPOTWIERDZONĄ jest informacja nieprawdziwą... Ja Kubie wybaczam, ponieważ wiem, że nie miał złych intencji, a czyn był w sumie nieszkodliwy... A to, że przeprasza to dobrze i chwała mu za to
Pozdrawiam,
Tomek
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Tomek_Ciesla napisał(a):Informacja, która okazała się NIEPOTWIERDZONĄ jest informacja nieprawdziwą Niekoniecznie. Moim zdaniem to co pisze Paweł nie jest pozbawione sensu.
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Jak dla mnie Paweł kolejny raz szuka dziury w całości.. Tylko po to, żeby pokazać rozmówcom jaki jest sprytny. Nawet jeżeli niepotwierdzona nie musi być nieprawdziwą informacją, to Kubie chodziło o nieprawdziwą, i za to przepraszał. Tylko, że niechcący dwuznacznie sformułował swoją wypowiedź...
Reputacja:
1
Nie ulega wątpliwości, że cała sprawa rzekomej choroby ZŁ i przepływu informacji w tym temacie, jest bardzo delikatna. Inna rzecz, że cały temat zaczął zupełnie ktoś inny... Ale mniejsza z tym. Wydaje mi się, że czas skończyć wszelkie spekulacje i domysły i zostawić w spokoju rodzinę Łapińskich. Jeśli będą chcieli, pewnie sami zabiorą głos.
Myślę też, że ktokolwiek wypowiadał się w tym temacie, nie miał złych intencji, wręcz przeciwnie.
Proponuję zakończyć temat.
Kuba
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Tomek_Ciesla napisał(a):Tylko, że niechcący dwuznacznie sformułował swoją wypowiedź. :rotfl:
Tomek_Ciesla napisał(a):Nawet jeżeli niepotwierdzona nie musi być nieprawdziwą informacją, to Kubie chodziło o nieprawdziwą, Kuba, chodziło Ci, ze informacja o chorobie ZŁ jest nieprawdziwa czy niepotwierdzona?
[ Dodano: 30 Kwiecień 2006, 01:34 ]
Tomek_Ciesla napisał(a):Informacja, która okazała się NIEPOTWIERDZONĄ jest informacja nieprawdziwą Informacja niepotwierdzona, to taka, której ktoś, kogo ta informacja dotyczy, nie potwierdził ("na razie minister Meller nie potwierdził informacji o swojej dymisji" - grzmiały niedawno agencje).
Ale to nie znaczy, że ta informacja jest nieprawdziwa.
W przypadku ministra spraw zagranicznych i jego dymisji to była informacja prawdziwa, która wyciekła z ministerstwa, ale sam minister osobiście nie podał jej do wiadomości publicznej.
Oczywiście, informacja niepotwierdzona może być potem zdementowana przez osobę, której dotyczy lub skorygowana przez tego, kto informację podał. Ale akurat w przypadku ZŁ nie mamy z taką sytuacją do czynienia
|