Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poznań, 25.04, ur. Pro Forma, im. Jarosława, Marka
cześć,

jakaś taka tajemnicza cisza otacza dzisiejszy koncert w Poznaniu. Na liście nic, na forum nic. Ja dość przypadkowo dowiedziałem się ostatnio. Zastanawiałem się nawet, czy ten koncert to nie jest jakas tajemnica, ale na stronie w "Imprezach" jak byk stoi:

Saloon ul.Gwarna 8
Godzina 21.00
Koncert jubileuszowy: Pięciolecie Kwartetu ProForma
Gość specjalny: Łukasz Majewski z Gdańska z zespołu Kavka
<!-- m --><a class="postlink" href="http://serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31918,3294440.html">http://serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31918,3294440.html</a><!-- m -->

Niniejszym zapowiadam, że w drodze z Warszawy do Torunia odwiedzę Poznań. Tyle, że o ile nie urwę sie z pracy to się spóźnię. Wszystko w rękach studentów Wink

pozdrawiam i do zobaczenia

marek
Odpowiedz
A po co mają się chwalić? By znów spadły na nich gromy, że za mało Jacka? Nie pochwalili się zresztą nawet tym:
Cytat:Zwłaszcza że to dzięki nim Kwartet zwyciężył niedawno w wielkopolskich eliminacjach do krakowskiego Studenckiego Festiwalu Piosenki.
Odpowiedz
Wiem tyle, że startowali z Dance Macabre.

marek
Odpowiedz
Artur napisał(a):A po co mają się chwalić? By znów spadły na nich gromy, że za mało Jacka?
Krytyka jednego występu to chyba nie powód do nie informowania innych o swoich nagrodach. Mnie ten jeden koncert nie zniechęcił do słuchania Kwartetu Pro Forma. Wolałbym jedynie na koncertach słyszeć więcej wierszy Jacka. Bo muzykę do wierszy Kwartet układa dobrą, trafiają się nawet perełki. Dla mnie to dziwne, że tak reagujesz Arturze.

Ps. Muzyka do wiersza "Serwus OchTyVita", jest cudownie pasująca do tekstu. Uwielbiam słuchać go jako piosenki i ciesze się że ona powstała. To tak apropos osiągnięć Pro Formy.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Dla mnie to dziwne, że tak reagujesz Arturze.
Znaczy jak? Po prostu stwierdzam fakt, że Poznaniacy mogą mieć na jakiś czas dość nas i tu nie zagladaja Wink
Odpowiedz
Artur napisał(a):
Filip P. napisał(a):Dla mnie to dziwne, że tak reagujesz Arturze.
Znaczy jak? Po prostu stwierdzam fakt, że Poznaniacy mogą mieć na jakiś czas dość nas i tu nie zaglądają Wink
A szkoda, bo mi się np. udało rzeczony koncert przegapić :/
Jeremiasz wspomniał mi o nim kiedyś, a potem (26.04) zobaczyłem informację w "Co jest grane" GW - niestety było juz po koncercie Sad (a akurat we wtorki wieczorem jestem w Poznaniu :' )
Mam nadzieję, że Pro Forma nie "obraziła się" na forum za kilka krytycznych recenzji :znudzony:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz