Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiany postów itp.
Cytat:Ostatnio zmieniony przez Paweł Konopacki Dzisiaj 11:09, w całości zmieniany 7 razy
Rewelacja!

KN.
Odpowiedz
thomas.neverny napisał(a):Bardzo ladnie, przekonujaco i subtelnie wyluszczyles cala sprawe.
I tylko raz naniosłem zmianę :rotfl:
Cytat:Ostatnio zmieniony przez Paweł Konopacki Dzisiaj 16:58, w całości zmieniany 1 raz
Od niedawna wiadomo, że ilośc naniesionych w poście poprawek nie świadczy niczym innym, jak tylko o niepoczytalności adwersarza i całkowitym braku racji :rotfl: :rotfl:
Odpowiedz
KN napisał(a):
Cytat:Ostatnio zmieniony przez Paweł Konopacki Dzisiaj 11:09, w całości zmieniany 7 razy
Rewelacja!

KN.
KN. - czy to cokolwiek wnosi do dyskusji ? Nie ! Natomiast niechybnie świadczy o tym, że (w tym wątku) wyraźnie lekceważysz swojego (stałego) interlokutora. Mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego to napisałeś? Bo chyba nie dlatego, że zdarza Ci się dyskredytować rozmaite "Forumowe mutacje" za to, że nie piszą nic ciekawego pod względem merytorycznym, prawda ? O odpowiedź proszę tutaj, a nie na tak zwanym "privie".

Pozdrawiam
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Szymon napisał(a):O odpowiedź proszę tutaj, a nie na tak zwanym "privie".
Ja natomiast prosiłbym o nie zaśmiecanie tematu dość absurdalnymi wątkami pobocznymi :/
Paweł dokonał drobnych poprawek stylistycznych - nie ma to wielkiego znaczenia dla dyskusji :evil:

Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
No właśnie ! Dlatego też zapytałem KN.'a o to dlaczego właśnie w ten sposób odpowiedział Pawłowi. Uważam, że to jest dosyć istotne.

A dyskusja już dawno nie dotyczy tego co można przeczytać w tytule wątku.

Pozdrawiam
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Paweł dokonał drobnych poprawek stylistycznych - nie ma to wielkiego znaczenia dla dyskusji
Zeratulu, KN świetnie wie, jakich poprawek dokonałem. Doskonale wie, ze były to poprawki drobne, stylistyczne, interpunkcyjne, literowe i ortograficzne. Wie świetnie, ze niczego do posta nie wprowadziłem, co by w znaczący sposób zmieniało jego treść.
KN wie dokładnie tyle samo co Ty - zapewniam Cię.
Ma dostęp do dokładnie Tych samych informacji, co Ty - informacji dostępnych niegdyś tylko Moderatorom.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Zeratulu, KN świetnie wie, jakich poprawek dokonałem. Doskonale wie, ze były to poprawki drobne, stylistyczne, interpunkcyjne, literowe i ortograficzne. Wie świetnie, ze niczego do posta nie wprowadziłem, co by w znaczący sposób zmieniało jego treść.
KN wie dokładnie tyle samo co Ty - zapewniam Cię.
Ma dostęp do dokładnie Tych samych informacji, co Ty - informacji dostępnych niegdyś tylko Moderatorom.
Bezpośredniego nie ma - takie uprawnienia dla modów i adminów są chyba dość głęboko ukryte w "mechanice" forum i prawdopodbnie nawet Artur nie potrafiłby tego zmienić (lub byłoby to przynajmniej bardzo trudne)

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Zeratulu, przeniosłeś to do karczmy, której na dodatek Paweł nie "widzi", chociaż moim zdaniem do karczmy się nie kwalifikuje. Protestuję i uważam, że wykazałeś się nadgorliwością :/
[b][i]
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Bezpośredniego nie ma - takie uprawnienia dla modów i adminów są chyba dość głęboko ukryte w "mechanice" forum i prawdopodbnie nawet Artur nie potrafiłby tego zmienić (lub byłoby to przynajmniej bardzo trudne)
Warto też zaznaczyć, że nawet moderator "widzi" zmiany tylko tam, gdzie ma uprawnienia moderatorskie Wink
Szymon napisał(a):Zeratulu, przeniosłeś to do karczmy, której na dodatek Paweł nie "widzi", chociaż moim zdaniem do karczmy się nie kwalifikuje.
Zeratulu, następnym razem zapytaj Szymona o zgodę kiedy będziesz przenosił coś do Karczmy - wszak ten wątek przeniosłeś mimo, iż jego zdaniem było to działanie cechujące się nadgorliwością!
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Szymon napisał(a):Zeratulu, przeniosłeś to do karczmy, której na dodatek Paweł nie "widzi", chociaż moim zdaniem do karczmy się nie kwalifikuje. Protestuję i uważam, że wykazałeś się nadgorliwością :/
Protest przyjmuję do wiadomości Wink
Również uważam, że wątek nie był (jeszcze :] ) karczemny, ale nie za bardzo było gdzie go przenieść, a niepotrzebnie zagracał temat (jak słusznie zauważyła Grabi :poklon: )
Przykro mi, że Paweł nie widzi karczmy (zwłaszcza, że jego posty są istotną częścią tego działu :rotfl: ) - jeżeli mu zależy na dyskusji - z pewnością dołączy do grupy HP.
Szczerze mówiąc nie sądzę, żeby mu zależało - wątek od początku był "śmieciowy" i gdyby nie regulamin forum najchętniej bym go wyrzucił.

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Jeśli Paweł nie będzie chciał zyskać dostępu do HP - ufam, że w tym wątku Ty godnie go zastąpisz Tongue
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Również uważam, że wątek nie był (jeszcze ) karczemny
On w ogóle nie był karczemny. KN. w idiotyczny sposób i jawnie lekceważący skomentował merytorycznie cenną wypowiedź Pawła, ja zadałem KN.-owi pytanie o to czemu to miało służyć, indagowany rzeczone pytanie zignorował - i to tyle na ten temat.

Pozdrawiam !
[b][i]
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Eech :/ A tak już się ucieszyłem, ujrzawszy nowy temat w Karczmie... ;(
Szymon napisał(a):On w ogóle nie był karczemny.
Zawsze można go jeszcze odrobinę "podkarczemnić" Wink
Odpowiedz
Szymon napisał(a):
KN napisał(a):Ostatnio zmieniony przez Paweł Konopacki Dzisiaj 11:09, w całości zmieniany 7 razy
Rewelacja!

KN.
KN. - czy to cokolwiek wnosi do dyskusji ?
No pewnie, że wnosi. A mianowicie to, że w tym miejscu, KN chciał się między wierszami pochwalić tym, że miał dostęp do forum modów Smile
Cóż, ale taka już uroda KNów...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):No pewnie, że wnosi. A mianowicie to, że w tym miejscu, KN chciał się między wierszami pochwalić tym, że miał dostęp do forum modów Smile
Cóż, ale taka już uroda KNów...
Czy ten głos wnosi cokolwiek do dyskusji?
No pewnie, że wnosi. A mianowicie to, że w tym miejscu, Kuba Mędrzycki chciał się między wierszami pochwalić swoją wiedzą na temat działania forum Smile (ale mu nie wyszło Tongue )
Cóż, ale taka już uroda Kuby... :wredny:

Powtarzam jeszcze raz: dostęp do historii zmian posta (czyli czegokolwiek więcej niż to, co widzi "zwykły user") ma TYLKO moderator danego działu i admini czyli w tym konkretnym przypadku ja, Ann i Artur. Nie przypominam sobie, aby któreś z nas udostępniło KN-owi hasło do swojego konta - nie mógł on więc znać historii zmian posta Pawła (i forum modów nie ma z tym nic wspólnego) - czyli, krótko mówiąc, czepiał się dla zasady.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Cóż, ale taka już uroda KNów...
Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):ma TYLKO moderator danego działu i admini czyli w tym konkretnym przypadku ja, Ann i Artur.
Zabrzmiało to tak jakbyś też był adminem Tongue

(Wiem, że ten post nic nie wnosi do dyskusji Wink )
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Elessar napisał(a):Zabrzmiało to tak jakbyś też był adminem
widocznie jest. To, że ma Moderatora w profilu, to taka podpucha. Myślisz sobie, że możesz Zeratulowi pisac co Ci się podoba, a tu bach! dostajesz od Niego bana Tongue
Odpowiedz
Wykończy Cie ostrzeżeniami Big Grin
Odpowiedz
Elessar napisał(a):
Zeratul napisał(a):ma TYLKO moderator danego działu i admini czyli w tym konkretnym przypadku ja, Ann i Artur.
Zabrzmiało to tak jakbyś też był adminem Tongue
Człowiek się stara, nawet kolejność zachowuje taką samą jak przy funkcjach a i tak znajdzie się ktoś, kto nie zrozumie :evil: Wink
Polecam opis funkcji printf w C++ - to jest na tej samej zasadzie Wink

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. A ostrzeżenie od początku "kariery" moda przydzieliłem tylko jedno i mam nadzieję, że tak pozostanie (tj. nie dacie mi powodu do następnego Tongue )
Odpowiedz
Zeratul, "printf" to funkcja języka "C" Wink W C++ mamy strumienie, w tym konkretnym przypadku "cout" (odpowiednik) Tongue .

[ Dodano: 23 Maj 2006, 15:19 ]
No, ale oczywiście można używać printf w C++ tylko trzeba odpowiednie biblioteki załączać Smile Tylko Tobie pewnie nie muszę tego tłumaczyć, ale to jest błąd rzeczowy( że printf to c++ )
Odpowiedz
ło! Zaraz się dopiero zacznie karczma (z której mało kto cokolwiek zrozumie Big Grin )
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Zbigniew napisał(a):Zeratul, "printf" to funkcja języka "C" Wink W C++ mamy strumienie, w tym konkretnym przypadku "cout" (odpowiednik) Tongue .

[ Dodano: 23 Maj 2006, 15:19 ]
No, ale oczywiście można używać printf w C++ tylko trzeba odpowiednie biblioteki załączać Smile Tylko Tobie pewnie nie muszę tego tłumaczyć, ale to jest błąd rzeczowy( że printf to c++ )
Przy takim podejściu dojdziemy do wniosku, że w C++ (ani żadnym innym języku) nie ma żadnych funkcji "natywnych" bo wszystkie wymagają dołączenia modułów Tongue
(nawiasem mówiąc: cout wymaga #include <iostream> :rotfl: )
Poza tym cout nie jest odpowiednikiem printf-a.
One są nawet mniej podobne niż długopis i komp z edytorem tekstu Wink
Zasadniczym celem cout jest przesyłanie danych na stdout, natomiast głównym zadaniem printf-a jest formatowanie danych w łańcuch (a dopiero przy okazji wypisywanie ich na stdout)

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Rzuć okiem na to: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cplusplus.com/ref/cstdio/printf.html">http://www.cplusplus.com/ref/cstdio/printf.html</a><!-- m --> (nawiasem mówiąc - moja ulubiona stronka jeśli chodzi o C/C++)
Zwróć uwagę zwłaszcza na tytuł: "C++ reference: cstdio: printf"
To, że printf wprowadzony został już w C IMO absolutnie nie oznacza, że nie można go traktować jako funkcji C++ (choć najpoprawniejsza byłaby chyba notacja C/C++ - w końcu C++ w zasadzie nie istnieje bez C Wink )
P.S. 2 fizol - wybacz przydługi i niekoniecznie zrozumiały post Wink
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):wybacz przydługi i niekoniecznie zrozumiały post
ee tam dużo zrozumiałem Smile mniej więcej tyle
Zeratul napisał(a):One są nawet mniej podobne niż długopis i komp z edytorem tekstu
Tongue
Odpowiedz
mejdejo napisał(a):ee tam dużo zrozumiałem mniej więcej tyle
Zeratul napisał(a):One są nawet mniej podobne niż długopis i komp z edytorem tekstu
Dobry jesteś-ja nic nie zrozumiałam :rotfl:
Odpowiedz
Zeratul, no masz rację z tym odpowiednikiem. Cout to jednak, w ogóle co innego. Jednak, strumienie (biblioteka iostream) to są funkcje tworzone pod C++, a printf (stdio) była tworzony dla C Smile . Przecież można zrobić, że będziemy używać kodu takiego jak w pascalu, ale czy można wtedy powiedzieć, że to funkcje C++?
C jednak, był podstawą do C++ więc, najlepszym rozwiązaniem jak zauważyłeś, chyba będzie pisanie C/C++ Smile. No i koniec nie dość, że offtopa to jeszcze niezrozumianego Tongue.
Odpowiedz
Zzzzzzzzzzzz

[pogadajmy o 3dmaxie efekt będzie pewnie podobny hehe]
Odpowiedz