Liczba postów: 339
Liczba wątków: 65
Reputacja:
0
między nami – może trochę przed
jest perspektywa
powietrzna – to znaczy
błękitnie niepewna
tło dla wspólnej historii
z impastem w brzuchu
współtwórcy
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Mam dwa pytania: co to jest imapst i czy tytul watku jest tytulem wiersza czy Twojego do niego stosunku?
[i]Jestem mlody, nie mam nic i miec nie bede...[/i]
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Zapewne chodziło o
impast (Agata jak każda szanująca się maturzystka wypowiada się w sieci wirtualnej w pośpiechu niebywałym).
Opus magnum to pewnikiem tytuł wiersza. Niemniej jednak akurat ten Twój wiersz, Agato, do mnie zupełnie nie trafia

Rozczarowany jestem nadzwyczaj, jako, że przyzwyczaiłem się do pewnego poziomu jaki reprezentują Twoje teksty. A ten moim zdaniem jest... nijaki. W tak skondensowanej formie wypadałoby przekazać nieco więcej. Odnoszę wrażenie, że nastąpił przerost formy nad treścią, co w taki lapidarnym utworze jest wyjątkowo irytujące. Być może wynika to stąd, że to jest zanadto "plastyczne" - impast, perspektywa i niewiele więcej.
Pozdrawiam serdecznie i liczę na dalsze, znakomite Twoje wiersze (takie jak tyle wcześniejszych !)
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Luthien Alcarin napisał(a):tytuł odnosi się raczej do macierzyństwa
Macierzyństwa ?? :o :flirt:
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Luthien Alcarin napisał(a):ja naprawde nie jestem aż tak pusta .. eh 
Ani przez chwilę mi to przez myśl nie przemknęło !
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 339
Liczba wątków: 65
Reputacja:
0
PS A jak go interpretowałes inaczej?
Reputacja:
0
Luthien Alcarin napisał(a):ten wiersz jest o macierzyństwie!
Ja wiem, że ten wiersz jest o macierzyństwie. I to mnie właśnie dziwi
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Źle mnie zrozumiałaś. Pisząc swój pierwszy komentarz rozumiałem, że opus magnum = macierzyństwo. Pytam tylko - skąd ten pomysł ? :

Zdziwienie dotyczyło nie tego, że wiersz jest o macierzyństwie, tylko... No, rozumiesz chyba, prawda ?
[ Dodano: 21 Kwiecień 2006, 19:52 ]
Luthien Alcarin napisał(a):nie utorzsamiaj peela z autorka
Dziękuję za odpowiedź - o to mi właśnie chodziło :rotfl:
[b][i]
[/i][/b]
JK