Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jest do dupy!
To już któryś raz. Po wspaniałych poprawkach skryptu, którąś już z kolei moją wypowiedź szlag trafia, gdy próbuję ją wysłać po napisaniu. Próbowałem odnaleźć to ustawienie, ale chyba AA zmontowali to odgórnie.
Jestem zalogowany. Piszę wiadomość. Zajmuje mi to chwilkę, ale piszę bez przerw (a więc nie odchodzę na papieroska od kompa). Kończę pisać. Daję podgląd. Forum prosi mnie o ponowne zalogowanie. Po tym ponownym zalogowaniu szlag trafia moje wypociny.
Do dupy z takim ograniczeniem klucza sesji! Ja protestuję!
Znajdzie się słowo na każde słowo
"Zezwól na autologowanie z różnych IP" w profilu - jeżeli masz "Tak" to zmień na "Nie", jeżeli masz "Nie", to faktycznie do dupy Wink
Mnie się tak zdarza od dawna.
Piszę, piszę, mija jakieś pol godz. (bo ja krótkich postów prawie nie piszę Big Grin), klikam "wyślij" i ....forum prosi o zalogowanie. Wówczas robię tak:
1. Klikam w przeglądarce przycisk "wstecz" - wraca mi do strony, na której wpisałem post
2. Zaznaczam w okienku to, co napisałem (Ctrl+A). Robię "wytnij"
3. Klikam przycisk "dalej" w przeglądarce - przechodzi d do strony logowania (tej, na którą przed chwilą mnie wyrzuciło)
4. Loguję się . Po zalogowaniu się skrypt wyświetla mi interesujący mnie wątek
5. Wklejam wiadomość, klikam "wyślij" i ...już nowa dawka krętactw, zamętu, i pier kotka za pomocą młotka znajduje się na Forum.

Jest z tym trochę pitolenia się, ale chociaż nie traci się pracy. A żeby dobrze warcholić - trzeba się naprawcować.
MacB napisał(a):Kończę pisać. Daję podgląd. Forum prosi mnie o ponowne zalogowanie.
Maciek, mam dokładnie to samo, a szlag trafia, tyle, że mnie. Ja mam zwyczaj przed wysłaniem skopiować tekst, tak na wszelki wypadek. Jeśli muszę się logować ponownie, to po prostu wklejam, to jedyny sposób.
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Dzięki za wsparcie Smile
Do Panów Multana i Konopa - na ogół robię tak samo (też na to wpadłem po pierwszej wsypie), ale wczoraj po prostu zapomniałem i....szlag mnie trafił....a tyle się nawarcholiłem Wink

[ Dodano: 19 Kwiecień 2006, 11:29 ]
P.S. Już wiem, czemu nie mogłem odzyskać napisanego postu, nawet posługując się algorytmem Konopa Smile Ja na ogół (a przy dłuższych postach to wyłącznie) po napisaniu nie daję "wyślij", a "podgląd" - wtedy bez wcześniejszego skopiowania napisanego tekstu ginie on bezpowrotnie. A ostatnio zapomniałem o ctrl-C. A tak być nie powinno!
MacB, aktywna opcja zabraniająca autologowania z innych ip niż poprzedni post.
Paweł Konopacki, aktywna opcja zabraniająca autologowania z innych ip niż poprzedni post.
Multan, aktywna opcja zabraniająca autologowania z innych ip niż poprzedni post.

Ludzie czytajcie tematy w tym dziale. Jeżeli macie zmienne ip i chcecie by autologowanie działało musicie w profilu:
Kod:
Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP
Jeżeli adres IP będzie inny niż adres IP ostatniej wizyty wymaga ręcznego logowania. Wyłącz to TYLKO wtedy jeżeli masz zmienne IP i jest dla Ciebie kłopotem ręczne logowanie. Funkcja ta w dużym stopniu zabezpiecza twoje konto.
dać Nie
Ale ja używam różnych kompów do logowania się na forum. A nie dałoby się po prostu trochę wydłużyć ten czas automatycznego wyrzucania?
MacB, to tym bardziej wyłącz to jeżeli chcesz mieć autologowanie.
Jest półgodziny i jest to maksimum jakie można dać.
Zrobiłem jak kazałeś - dałem "Nie".
Zrobiłem, ale nie wiem po co, bo mam stałe IP Big Grin
Adres IP dostałem uroczyście w chwili kupna usługi Internetu od dostarczyciela, znaczy się od TV kablowej
Też mam stałe... i jednak "jest do dupy" 8o
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Ale nie pomogło czy jeszcze nie wiecie?
Fajnie było by przejść na IPB ale skąd wezmę 300 dolarów Wink
zróbmy zrzutkę na forum - każdy urzytkownik jest zmuszony do wplacenia na konto Arta po 2 dolary Wink powinno być OK Wink
Przy prawie 600 użytkownikach jakby każdy dał po 2 dolary...eee...Arturze byłbyś bogaczem! Tongue
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
A ja nie dam - toruńskie zbiórki pieniędzy cieszą się ostatnio złą sławą Wink :rotfl:
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
no jak to?? Czy fundowanie o tadkowi nowego Mercedesa 600 jest złe i niechlubne Wink :rotfl:
"Zróbmy ściepę narodową, kupmy bombę atomową" jeżeli ma to dużo pomóc to ten dolar czy paredziesiąt centów na łeb, to nie dużo Wink
misiek-st napisał(a):A ja nie dam - toruńskie zbiórki pieniędzy cieszą się ostatnio złą sławą
To zrobimy zbiórkę sosnowiecką :]
Artur napisał(a):Fajnie było by przejść na IPB
Nie ;(
ann napisał(a):
Artur napisał(a):Fajnie było by przejść na IPB
Nie
A co to jest IPB i dlaczego NIE? (wybaczcie ignorancję).
Tomek_Ciesla napisał(a):no jak to?? Czy fundowanie o tadkowi nowego Mercedesa 600 jest złe i niechlubne
Jest. Z Artem jest o tyle prościej, że wiadomo, że nie przepije :]
misiek-st napisał(a):A co to jest IPB i dlaczego NIE?
To jest IPB. A nie, bo mi się nie podoba Wink
misiek-st napisał(a):A co to jest IPB i dlaczego NIE? (wybaczcie ignorancję).
<!-- m --><a class="postlink" href="http://forum.gwrota.com">http://forum.gwrota.com</a><!-- m -->
Przykładowo... Po zalogowaniu się dochodzi sporo opcji, typu Asystent... Szybsze od tego i bardziej rozbudowane. A z Anią jest tak, że nie lubi puki nie pozna Smile) .
Aha, dzięki.
Najbardziej podoba mi się "witaj ponownie" - z okazji pierwszej i jedynej na razie wizyty Smile
ann napisał(a):A nie, bo mi się nie podoba
Ach, ta miażdżąca kobieca argumentacja... Smile)

[ Dodano: 19 Kwiecień 2006, 19:36 ]
Artur napisał(a):A z Anią jest tak, że nie lubi póki nie pozna Smile) .
Nie z Nią jedną, ale to ma swój urok :Smile
Artur napisał(a):A z Anią jest tak, że nie lubi puki nie pozna
IPB znam. PClab jest na tym. I historycy chyba też Smile)

[ Dodano: 19 Kwiecień 2006, 19:42 ]
A tak poważnie - za długo mi się ładują te IPB, jak dla mnie jest nieczytelne (choć to może akurat wina ustawień for - czy jak się to tam odmienia - które znam) i panel kontrolny profilu jest do d*** Wink
zawsze można zmienić szate graficzną Wink ale phpBB też jest niczego sobie Tongue kiedyś jak tworzyłem strone www to też korzystałem z języka php Wink
fajny ten IPB Smile) mnie się podoba
Artur napisał(a):Ale nie pomogło czy jeszcze nie wiecie?
Nie pomogło! Mam odznaczone "Nie" zgodnie z Twoim, Arturze, zaleceniem:
Artur napisał(a):Ludzie czytajcie tematy w tym dziale. Jeżeli macie zmienne ip i chcecie by autologowanie działało musicie w profilu:
Kod:
Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP
Jeżeli adres IP będzie inny niż adres IP ostatniej wizyty wymaga ręcznego logowania. Wyłącz to TYLKO wtedy jeżeli masz zmienne IP i jest dla Ciebie kłopotem ręczne logowanie. Funkcja ta w dużym stopniu zabezpiecza twoje konto.
dać Nie
i niestety właśnie znów mnie wyp...z forum.
Powtarzam: mam stałe IP. Miałem odznaczone "tak". Potem zmieniłem na "nie". Nie ma różnicy. Wylogowuje tak, jak wylogowywało.
Suport Team od skryptu sugerują byście wyczyścili pliki cookies. Jeżeli są wam potrzebne wyczyście tylko te z nazwą Kaczmarski.
Artur napisał(a):Suport Team od skryptu sugerują byście wyczyścili pliki cookies. Jeżeli są wam potrzebne wyczyście tylko te z nazwą Kaczmarski.
Artur, mnie przy każdym starcie kompa czyszczą się pliki cookies

[ Dodano: 20 Kwiecień 2006, 23:29 ]
Od czasu Twojej sugestii do czasu w którym napisałem posta, ze wylogowywanie sie nastepuje dalej, wyczyścilem cookies ze trzy razy, albo więcej
Miło czasami zauważyć że nie samemu się ma problemy (polski sposób myślenia). Mnie dokładnie to samo iles tam razy spotkało. Parę tygodni temu np napisałem obszerną replikę na wywody Konopa ale niestety ją szlag trafił co mnie tak zeźliło że już darowałem sobie pisanie powtórne. Chcoiaż może to akurat było i lepiej Smile
Ja już parę dobrych tygodni temu napisałem o tym do Artura. Tenże odpisał, że nic się nie da z tym zrobić, więc od tego czasu za każdym razem kopiuję swoją wypowiedź przed wysłaniem. Nie prościej zrobić tak, zamiast się pieklić (chociaż trzeba przyznać, że takowe zdarzenie jest wyjątkowo irytujące) ?

Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Już napisałem o tym w innym miejscu, ale dla porządku dodam to w przeznaczonym do tego temacie: nie pomogło.
Nie pomogło, bo zmiany w profilu dokonałem zgodnie z sugestią Artura, a nadal wywala mnie z forum w czasie mojej na nim aktywności (pisania postu). Właśnie! Tu jest chyba pies pogrzebany. Czy nie jest tak, że forum czas spędzony w okienku pisania wiadomości uważa za czas bezczynności? Jeśli tak jest (a podejrzewam, że o to tu chodzi), to może wystarczyłoby to zmienić i wtedy klepanie słów skrypt zauważałby (logicznie moim zdaniem) jako aktywną obecność przedłużając automatycznie sesję?