Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audycja w Team Radio
to może warto się zwrócić do antyradia? Smile
Tak pocieszamy wzajem się
Idąc długimi ulicami...
Ja wlokę cień, cień wlecze mnie,
Kałuże lśnią nam pod nogami.
Odpowiedz
Obawiam się, że to troszkę nie ten format rozgłośni... Wink

Kuba
Odpowiedz
Ja się nie gniewam Tongue
Jeśli dacie mi 3 mikrofony porządne i troche czasu to zrobię audycję porządną i się przygotuję Smile
Ale w Polskim Radiu można spróbować musze uruchomić moje znajomości to moze ktoś to zrobi, ale nic nie obiecuję Smile
Odpowiedz
No to musisz mieć naprawdę niezłe znajomości Wink

Kuba
Odpowiedz
A tak mi się trafiło Smile Nie wiem czy one coś dadzą ale zawsze można spróbować Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Obawiam się, że to troszkę nie ten format rozgłośni... Wink

Kuba
Skoro są tacy "anty"komercyjni, to niech się tego trzymają! Big Grin Big Grin
Tak pocieszamy wzajem się
Idąc długimi ulicami...
Ja wlokę cień, cień wlecze mnie,
Kałuże lśnią nam pod nogami.
Odpowiedz
To jest tylko zamierzony chwyt marketingowy. Antyradio jest takim samym produktem jak dziesiątki innych stacji. Jest elementem sieci Ad.Point.

Kuba
Odpowiedz
W Antyradiu trzebaby zacząć koncert od Antylitanii na czasy przejściowe :>
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
swoją drogą tom ciekaw, czy w przypadku gdyby nagłośnić muzykę Jacka - radia zaczęłyby emisję na antenie, głośniej by się w TV zrobiło o Jacku, to czy zagościłby tam na stałe, lub choćby na dłużej
Odpowiedz
Nie sądzę. Jest to twórczośc tzw.niszowa, w której pamiętajmy mieści się jeszcze kilku innych artystów i oni także nigdy nie przebiją Piasków, Mandaryn itp. Jedynym, któremu tak naprawdę udało się przez dłuższą chwilę zaistnieć w tzw.szerokich mediach był Grzegorz Turnau. Tak się stało dzięki jego kilku "hitom", takim jak "Bracka" czy choćby "Cichosza". Piosenki które sa stosunkowo lekkie, łatwe i przyjemne no i wpadają w ucho. I nie czarujmy się, były pisane właśnie pod szerokie media, czyli pod publiczkę. Tylko w ten sposób można wypromować danego artystę, tak ażeby zaistniał on w bardzo szerokim odbiorze.

Kuba
Odpowiedz
Oczywiście zgadzam się z wszystkim co napisałeś, ale nie zapominajmy, że to media w istotny sposób kreują "modę na muzykę". Jeżeli nagle zaczętoby dawać utwory JK pod szerszą publikę, to kto wie.. Ale to tylko takie gdybanie. Zanim - o ile w ogóle - by się zmieniło nastawienie społeczeństwa, to media sporo pieniędzy by straciły.
Odpowiedz
mejdejo napisał(a):Zanim - o ile w ogóle - by się zmieniło nastawienie społeczeństwa, to media sporo pieniędzy by straciły.
O, widzisz! I tu dochodzimy do sedna Smile
Widziałem zapowiedź wywiadu z Wojtkiem Jagielskim, który między innymi jest dyrektorem muzycznym stacji w której pracuję, no i na pytanie prowadzącego rozmowę, czy Wojtek gra w radiu muzykę, której słucha na codzień - odpowiedział: wtedy słuchalność radia spadłaby do 0,1%, a ja nie miałbym na chleb Smile No i cięzko się z nim nie zgodzić :/

Kuba
Odpowiedz
Ale nawet gdyby Polskie Radio się zgodziło na taki koncert, to obawiam się, ze puscili by go gdzieś tak około 4 w nocy. W końcu nie mozna przerywać tradycji co do godzin emitowania czegokolwiek o JK.

Pozdrawiam
Odpowiedz