Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak to sobie forumowicze Panowali / Paniowali
mejdejo napisał(a):pamiętam swoją reakcję kiedy wsiadając do autobusu po raz pierwszy zobaczyłem za kierownicą kobietę jakby to napisać - stanąłem zdiwiony w drzwiach i troszkę mniej zdecydowanym krokiem wszedłem do środka
I dlatego nie mam zamiaru zostać kierowcą Tongue Przynajmneij na dzień dzisiejszy tak twierdzę. W innym przypadku wszyscy faceci na drogach by mnie wyzywali od głupich... pierogów Wink
lodbrok napisał(a):Odpowiadaj zawsze, że na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze a Ty nie masz ani jednego ani drugiego
Pfff... u mnie by to nie przeszło Tongue

pozdrawiam Wink
Per "pan" należy zwracać się również do kotów:

– Czy to pan jest tym kotem, który wsiadał do tramwaju?
– Ja – przytaknął kot, który czuł się pochlebiony, i dodał: – Miło mi usłyszeć, że się pan tak uprzejmie zwraca do kota. Nie wiadomo dlaczego, wszyscy mówią do kotów “ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Michaił Bułgakow, Mistrz i Małgorzata

Pozdrawiam
Dauri
Masz Pan racje, Panie Dauri...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
dauri napisał(a):Per "pan" należy zwracać się również do kotów:
Ciekawe co by moja kicia na to powiedziała Big Grin

Pozdrawiam Smile
dauri napisał(a):Per "pan" należy zwracać się również do kotów:
A do psów?
"Proszę Pana, proszę nie [robić] na mojego buta"
:lol:
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
mejdejo napisał(a):pamiętam swoją reakcję kiedy wsiadając do autobusu po raz pierwszy zobaczyłem za kierownicą kobietę Big Grin jakby to napisać - stanąłem zdiwiony w drzwiach i troszkę mniej zdecydowanym krokiem wszedłem do środka :rotfl:
Musze przyznac ze zawsze dziwilo mnie i dziwi przekonanie ze kompetencja danego czlowieka w danej dziedzinie mialaby zalezec od... tego czy robi siusiu na stojaco czy na siedzaco.
I gdy widze ze kiedy np premierem mianuja kobiete, przewaznie zaraz pojawiaja sie wyjasnienia ze “bardzo kompetentna”, “bardzo zdolna” czy “bardzo pracowita” (skad wniosek ze – zwyczajowo – zgadzamy sie na to by premier-mezczyzna byl leniwym kretynem).
Jestem swiadom wszystkich lat i wiekow uwarunkowan etc w ktorych jestesmy skapani od urodzenia ale… nadal takie reakcje jak ta zacytowana wyzej mnie dziwia i smuca...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
No cóż. Po prostu nie bardzo mam zaufanie do, przepraszam za określenie, "bab za kierownicą". Oczywiście nie do wszystkich. A taka niechęć wynika wyłącznie z własnych obserwacji zachowań kobiet na drodze. Do kobiet w sferze polityki nie mam absolutnie nic.

Pozdrawiam
Wojtek
Tutaj chyba muszę się zgodzić z Mejdejem, bo jak ktoś na drodze fatalnie prowadzi samochód to jest to w 90% jest to kobieta, (broń Boże jeszcze do tergo starsza, bo to juz niemalże kataklizm Wink )ostatecznie przez kilka lat karirery gliwickiego ronda to chyba tylko jedna, właśnie kobieta, przejechała pod prąd Tongue. Pozostałe 10% benzdziejnie prowadzących pojazdy tworzą takie stare czeresniaki Wink

Pozdrawiam

PS Przypomniało mi, ze kiedyś w banku własnie taka blondynka w średnim wieku, co, zapewne, na drodze robi dużo bałaganu, niemalże rozwaliła bankomat, bo nie wiedziała co ma z nim zrobić Tongue
A co powiesz na kapelusznika za kierownicą swojej nowej czyściutkiej Fabii?

KN.
KN. napisał(a):A co powiesz na kapelusznika za kierownicą swojej nowej czyściutkiej Fabii?

KN.
poproszę z polskiego na nasze Wink miewam kłopoty z kontaktowaniem i czasem tłumaczenie mi wymaga nieco trudu Wink

pozdrawiam
Agatko...

Wracajac do Twojej przedostatniej wypowiedzi to nie przecze ze przypadki patologiczne istnialy, istnieja i istniec beda. Ale nie sadze ze sa systematycznie dopuszczane do prowadzenia autobusow badz panstwa.

Mam nadzieje ze wykazesz tyle samo wyrozumialosci gdy np za kilka lat, zatrudniona tego samego dnia w tej samej firmie i z takim samym dyplomem z jakims rowiesnikiem, odkryjesz ze wyznaczono mu pensje wyzsza od Twojej, ot tak dla zasady.
W koncu roznica zawartosci tego co w majteczkach wyjasnia wszystko… :/
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Co będzie za kilka lat, to się zobaczy Smile zapewne mój pogląd na świat zmieni się całkowicie i nie wiem co wtedy będę gadac

pozdrawiam
Nowhere Woman napisał(a):A do psów?
Do psów tylko takich, które mają pieniądze:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cytaty.pl/wyslij.php?numer=12804">http://www.cytaty.pl/wyslij.php?numer=12804</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Dauri
mejdejo napisał(a):faktycznie niepotrzebnie napisałem Pani Patrycja - to było głupie
A może odkurzyć słowo "panna"? Wink Np panna Patrycja.