Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Wbrew temu co się powszechnie sądzi, twórczość J.K. nie zawsze jest tak niszowa jak się zdaje i czasem pojawia się w najmniej oczekiwanych miejscach
. Oto w dzisiejszym wydaniu Przeglądu Sportowego ukazała się notatka, której skan załączam. Co prawda Jacek został doceniony, ale z kontekstu jakoś nie mogę się cieszyć...
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Kaczmarski "łotrzykiem" no cóż... Nie bede komentowal mojej, bo wym was zanudzil
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Szczerze powiedziawszy, nie za bardzo rozumiem o co chodzi autorowi artykułu :/
Kuba
Liczba postów: 2,517
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
No chyba jednak ważne i ja też nie do końca załapałam, ale to może dlatego, że nie przeczytaliśmy do końca...
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Reputacja:
1
Oczywiście. Paweł ma świętą rację!
Kuba
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Autorowi tektu chodziło o pokazanie, że jakiś Niemczyk wygrał z rakiem. Nie wiem kto to jest, ale chyba nie jest chodzącym ideałem. Pisząc o Jacku "łotrzyk" chciał autor napisac, że Jacek też nie był chodzącym ideałem, ale nie wstydził się swych słabostek i nie udawał świętego, był normalny jak każdy. Tak mi się wydaje...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
1
Trener "naszych złotek"... <rotfl>
Kuba
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Nieważne, o co! Ważne, ze napisał.
Pewnie ! Nieco chaotycznie napisał... ale koniec końców nadzwyczaj pozytywnie o Twórczości JK
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):koniec końców nadzwyczaj pozytywnie o Twórczości JK
Bo o samym Jacku to juz ciut mniej
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 677
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
ni w ząb nie mogę zrozumieć w jakim znaczeniu było użyte słowo "łotrzyk", szczególnie w porównaniu z trenerem Niemczykiem... ale cóż, może dlatego nie czytam "przeglądu sportowego"?
in montibus veritas
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):ni w ząb nie mogę zrozumieć w jakim znaczeniu było użyte słowo "łotrzyk", szczególnie w porównaniu z trenerem Niemczykiem... ale cóż, może dlatego nie czytam "przeglądu sportowego"?
Po prostu obu panów do grona świętych trudno zaliczyć. Alkohol, papierosy, kobiety (Niemczyk też miał dwie żony, z każdą z nich ma córkę) i życiowa indywidualna prawdziwa pasja (życiopisanie pasją - twórczość i sport) to jest to co można uznać za ich wspólny mianownik. Obaj w swoim fachu po wsze czasy będą uznani za nieprzeciętnych. Ich losy łączy również podobna choroba z tym, że różnica w tym przypadku jest również oczywista...
Podsumowując, autor znając widocznie postać J.K., znając jego twórczość, dopatrzył się pewnej paraleli z osobą Andrzeja Niemczyka co do którego właśnie się okazało, że pokonał chorobę nowotworową. Moim zdaniem zrobił to zręcznie, tylko żeby to zrozumieć trzeba kojarzyć trochę postać Niemczyka czyli np. czytać Przegląd Sportowy
.
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.