Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Z lotu ptaka" - mp3
Jeszcze jedna staroć ze zbiorów. Może, mimo niedoskonałości, okaże się zdatna do słuchania.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://yebood.com/audio/szymon/track_06.mp3">http://yebood.com/audio/szymon/track_06.mp3</a><!-- m -->

Pozdrowienia.
dSmile
Odpowiedz
No to było coś dokładnie w Twoim stylu Smile
Odpowiedz
Pierwsze skojarzenie? "Listy" Kaczmarskiego.
A ogólnie utwór przyjemny.
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):"Listy" Kaczmarskiego.
O! Ciekawe...
Odpowiedz
Simon napisał(a):O! Ciekawe...
Czy ja wiem... To przez te kilka nut, które w Listach wpadły mi w ucho, i które w tym utworze są podobne. "Szanowny panie prezydencie Francji..." itd.
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):To przez te kilka nut, które w Listach wpadły mi w ucho, i które w tym utworze są podobne
Czy ja wiem... Może ciutkę. Smile
Odpowiedz
świetny utwór, tylko możesz powiedzieć czemu jest taki tytuł?
Odpowiedz
Tomek_Ciesla napisał(a):czemu jest taki tytuł?
Asocjacja: przestrzen, bezkres, pejzaż...
Odpowiedz
Tytul - tutaj jest jak z poezja, gdybysmy wycieli tytuly z wierszy, nie rzadko mielibysmy problem ze zrozumieniem metaforycznego sensu utworu. Autor przez tytul chcial cos pokazac, naprowadzic odbiorce na wlasciwy "trop":
Cytat:Asocjacja: przestrzen, bezkres, pejzaż...
Ja jeszcze dostrzegam tutaj kilka innych cech takich jak, podziw, brak zrozumienia... Nie chcialbym sie rozpisywac za bardzo o tym jakie emocje we mnie wywoluje ten utwor, jakie obrazy rodza sie w mojej glowie, poniewaz to jest kwestia indywidualna... Intersuje mnie jednak czy tytul powstal przed czy po napisaniu/stworzeniu utworu?
Odpowiedz
eax napisał(a):Tytul - tutaj jest jak z poezja, gdybysmy wycieli tytuly z wierszy, nie rzadko mielibysmy problem ze zrozumieniem metaforycznego sensu utworu
Coś w tym jest... Smile
eax napisał(a):Intersuje mnie jednak czy tytul powstal przed czy po napisaniu/stworzeniu utworu?
Przed to na pewno nie. Wszak COŚ musiało wywołać jakieś asocjacje. Mógł powstać po napisaniu albo się zrodzić w trakcie. Jednak nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie: po prostu... nie pamiętam. To są naprawdę stare - mówię tu o secie, który zamieszczam póki co - stare rzeczy, jeszcze chyba z czasów szkoły średniej.
I szczerze mówiąc - jak ten tytuł się objawił, nie mam pojęcia. :wstyd:
Odpowiedz
Ogólnie dużo lepszy niż pożegnanie, bo przemyślany. Jako absolwent szkoły muzycznej mogę tylko zwrócić uwagę na znikomą dynamikę. ale ogólnie to naprawdę bardzo przyjemny i dobry do posłuchania w momencie wysiłku umysłowego. Jestem na Tak Smile
"Życie to wernisarz pełen gości, którym brakuje smaku" W. Łysiak
Odpowiedz
MART napisał(a):Jako absolwent szkoły muzycznej mogę tylko zwrócić uwagę na znikomą dynamikę. ale ogólnie to naprawdę bardzo przyjemny i dobry do posłuchania w momencie wysiłku umysłowego. Jestem na Tak
Jako kompletny, wzorcowy, destylowany laik muzyczny - moge tylko podziekowac za wyrozumiałość. :wstyd:
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości