Liczba postów: 158
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Drogi Arturze mam olbrzymią prośbę, zrób coś z tym, bo mnie cholera bierze, jak piszę dłuższy post (a żółw ze mnie), a następnie naciskam wyślij i........... wyskakuje okienko z logowaniem, a cały post odpływa z wiatrem. Rozumiem, że to potrzebne, żeby nie przeciążać serwera, więc może można zrobić tak, aby po zalogowaniu na nowo ten post gdzieś był. Miej na uwadze moje słabe serce i biedny komputer, bo mnie kiedyś szlak trafi i wyrzucę go przez okno (a mieszkam na 4 piętrze)
Serdecznie pozdrawiam
Pełen nadziei Paweł
To - jakimi słowami język twój cię stwarza,
Gdy wydajesz na ludzi wyroki portretów -
Czy chwali i obraża, czy z lękiem - obnaża -
Różni mowę trybunów od mowy poetów.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Polecam używanie Opery i wspaniałej opcji automatycznego odświeżania w wybranych odstępach czasu. Ustawiasz wtedy takie odświeżanie na stronę główną i przeglądasz inne w nowych oknach (a właściwie zakładkach - w końcu to nie IE  ) .
I już nie masz problemów z wylogowywaniem
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
pgawliczek napisał(a):bo mnie kiedyś szlak trafi ciekawe... : 
Można też po napisaniu zaznaczyć cały post i kliknąć "kopiuj". Wtedy jak Cię wyloguje to się logujesz, otwierasz okienko i klikasz "wklej". Zresztą ciekawe, mnie się tak ani razu nie zdarzyło...może dlatego że długich postów albo nie piszę albo piszę w Wordzie 
pozdrawiam
a
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
To nie z powodu przeciążenia. To z powodu bezpieczeństwa. Sesja wygasa po 20 minutach nic nie robienia. To takie zabezpieczenie by Ci konta ktoś nie przejął. Możesz to wyłączyć jeśli chcesz. W profilu zmień na Nie opcje "Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP"
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
adme napisał(a):pgawliczek napisał(a):bo mnie kiedyś szlak trafi ciekawe... No... kompy jeszcze z akademika chyba nie wylatywały
Bo w akademiku będziesz rzucał, prawda?
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Jako uzupełnienie do postu Zeratula : <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.opera.com/download/get.pl?id=27669&location=17&sub=++++&x=147&y=12">http://www.opera.com/download/get.pl?id ... x=147&y=12</a><!-- m --> -( Otwórz w nowym oknie i poczekaj chwilkę ; polska wersja) Poza tym, że automatycznie odświeża - posiada wiele funkcji ( np. gesty myszką).
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
ann napisał(a):No... kompy jeszcze z akademika chyba nie wylatywały
Bo w akademiku będziesz rzucał, prawda?
No niestety nie, ale i tak by było efektownie
adme napisał(a):Można też po napisaniu zaznaczyć cały post i kliknąć "kopiuj". Wtedy jak Cię wyloguje to się logujesz, otwierasz okienko i klikasz "wklej". Aż takim dyletantem to nie jestem, żeby tego nie wiedzieć, ale niestety mam sklerozę i jak mi się przypomni to już jest za późno. Mimo to dzięki za radę
Artur napisał(a):To z powodu bezpieczeństwa. Sesja wygasa po 20 minutach nic nie robienia. To takie zabezpieczenie by Ci konta ktoś nie przejął. Możesz to wyłączyć jeśli chcesz. W profilu zmień na Nie opcje "Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP" Dzięki Artur tak będę musiał zrobić.
Pozdrawiam
Paweł
To - jakimi słowami język twój cię stwarza,
Gdy wydajesz na ludzi wyroki portretów -
Czy chwali i obraża, czy z lękiem - obnaża -
Różni mowę trybunów od mowy poetów.
Reputacja:
0
Artur napisał(a):W profilu zmień na Nie opcje "Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP" A u mnie nie ma takiej opcji :o
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
U mnie też :rotfl:
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A u mnie nie ma takiej opcji lodbrok napisał(a):U mnie też bo moderatorom nie przysługuje :rotfl:
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
ann napisał(a):No... kompy jeszcze z akademika chyba nie wylatywały widzisz, ann, a mnie chodziło o ten szlak co go trafi...w górach chyba, nie w akademiku, bo szlaki to w górach raczej...
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Zeratul napisał(a):A u mnie nie ma takiej opcji lodbrok napisał(a):U mnie też Pils napisał(a):bo moderatorom nie przysługuje Dokładnie. Jesteście grupą podwyżonego ryzyka. Włamanie na wasze konta jest groźniejsze dla forum.
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Pils napisał(a):bo moderatorom nie przysługuje Dokładnie. Jesteście grupą podwyżonego ryzyka. Włamanie na wasze konta jest groźniejsze dla forum. Fakt  Nawet sobie hasło zmieniłem na w miarę bezpieczne jak zostałem modem
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Tak? Jakie? Jakie???
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Pochwal się Zeratul...
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Prymitywna kombinacja liczbowo literowa z dość abstrakcyjnym słowem znanym tylko mi i nie występującym w słowniku 
Gdzie mu tam do moich standardowych haseł do kont "wydziałowych" jak np. K2s6n? (w sumie trochę krótkie - teraz mam już lepsze)
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
A gdyby tak dać Đ®ˇĐĚďő§Ö albo coś w tym stylu, to pewno żaden słownik by nie znalazł  . Trzeba tylko zapamiętać kombinacje - alt + numerki  .
Reputacja:
0
Zbigniew napisał(a):A gdyby tak dać Đ®ˇĐĚďő§Ö albo coś w tym stylu, to pewno żaden słownik by nie znalazł . Trzeba tylko zapamiętać kombinacje - alt + numerki . Niewiele systemów dopuszcza hasła nie będące znakami alfanumerycznymi (ASCII).
W innym przypadku można by używać choćby alfabetu greckiego lub cyrylicy 
Ale kończmy już :offtopic:
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 459
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Polecam używanie Opery i wspaniałej opcji automatycznego odświeżania w wybranych odstępach czasu. Zeratul: ja uzywam Opery z funkcja automatycznego odświeżania i mimo to mnie wywala
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Reputacja:
0
Multan napisał(a):Zeratul: ja używam Opery z funkcja automatycznego odświeżania i mimo to mnie wywala  O dziwo mnie czasem też 
Na szczęście "bardzo czasem" 
Czasem odświeżanie się wyłącza, albo net jest przeciążony (przynajmniej u mnie) i nie zdąży odświeżyć :agent:
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
0
Mnie za to - "bardzo zawsze", chociaz u mnie trudno mówić o przeciążeniu, nawet jeśli torrent pochłania jakies 200 kilobajtów przepustowości łącza, sieć mi chodzi normalnie. Więc co jest tego przyczyną?
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
Reputacja:
0
Multan napisał(a):Mnie za to - "bardzo zawsze", chociaz u mnie trudno mówić o przeciążeniu, nawet jeśli torrent pochłania jakies 200 kilobajtów przepustowości łącza, sieć mi chodzi normalnie. Więc co jest tego przyczyną? Szczerze mówiąc nie wiem - ja czasem mam autoodświeżanie np. przez godzinę, bo akurat czytam listę itp. i mnie nie wylogowuje  )
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Multan - czemu nie wyłączysz sobie stosownej opcji w profilu - w końcu nie jesteś modem to możesz
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):czemu nie wyłączysz sobie stosownej opcji w profilu - w końcu nie jesteś modem to możesz Gdzie w profilu? Szukam i nie widzę, albo jestem głupi
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
Liczba postów: 858
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
"Zezwól na autologowanie tylko z ostatniego adresu IP"
Reputacja:
0
Ustawiłem... i jakby to mój były "kochany" d-ca plutonu powiedział: "Ch... bombki strzelił, choinki nie będzie" :/
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
|