03-20-2006, 06:39 PM
laura napisał(a):Widzę sprawny przepływ informacji między AdministratoramiJa wiem o co Arturowi chodziło, tylko trochę kiepsko to sformułował
I OPTP im. JK - "Rytmy nieskończoności"-I nagroda
|
03-20-2006, 06:39 PM
laura napisał(a):Widzę sprawny przepływ informacji między AdministratoramiJa wiem o co Arturowi chodziło, tylko trochę kiepsko to sformułował
03-20-2006, 07:36 PM
Elessar napisał(a):Ooo to musze chyba w mojej szkole zmobilizować ludzi do pisania na konkursy im. Jacka Kaczmarskiego To może też zrobią w gazetce temat o nimNo wiesz - ja tylko tak lotnie nazwalem dwie fotki za szybka, dwie ksiazki wstawione zeby okladki bylo widac, i dwie kartki z tekstem... Ale zawsze cos. (sorry za brak polskich liter - cos klawiatura zdechla)
Bo źródło wciąż bije...
03-20-2006, 07:38 PM
Łukasz G. napisał(a):Ale zawsze cos.Dobrze powiedziane
"In the city od blinding lights..."
-------------------------- http://www.triadapoetica.art.pl http://www.gentlemanschoice.pl http://www.krest.pl
03-20-2006, 10:24 PM
Łukasz G. napisał(a):to może mógłbyś poprosić kolege (?) zeby pozwolił opupikowac sój utwór na stornie ( bo mi np. przypadł bardzo do gustu) i sadzac po niecheci wielu forumowiczów do białej peozji byłby b.dobrze przyjety (wydaje mi się ze technicznie jest naparwde niezły)Elessar napisał(a):Ooo to musze chyba w mojej szkole zmobilizować ludzi do pisania na konkursy im. Jacka Kaczmarskiego To może też zrobią w gazetce temat o nimNo wiesz - ja tylko tak lotnie nazwalem dwie fotki za szybka, dwie ksiazki wstawione zeby okladki bylo widac, i dwie kartki z tekstem... Ale zawsze cos. POzdrawiam Agata
03-20-2006, 10:35 PM
A ja myślę, że nawet nie potrzeba zgody... Przeważnie jak cytujemy taką Szymborską na przykład to się jej nie pytamy o zgodę - przynajmniej nie wszyscy
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
03-20-2006, 10:37 PM
hmmm... ale fakt faktem ze Szymborska wydała kilka tomików- tzn jesli mamy możliwosc miło byłoby spytac "nielegalne" wklejenie wiersza to ostatecznosc
03-21-2006, 02:37 PM
Luthien Alcarin napisał(a):to może mógłbyś poprosić kolege (?) zeby pozwolił opupikowac sój utwór na stornie ( bo mi np. przypadł bardzo do gustu) i sadzac po niecheci wielu forumowiczów do białej peozji byłby b.dobrze przyjety (wydaje mi się ze technicznie jest naparwde niezły )Sczerze mówiąc to nie znam go. Gdyby nie ten konkurs to w ogóle bym o nim nie słyszał Ale myślę, że chyba raczej się by nie obraził, gdyby się tutaj umieściło ten utwór - a przynajmniej ja bym się nie obraził, no bo i za co?
Bo źródło wciąż bije...
03-22-2006, 12:47 AM
hmmm... no to jakz daze przepisze jutor 2 i 3 miejsce (po jendym utworze a jaknie zdarze to prosze zmusic Szymona do pracy albo Michała Piechockiego
POzdrawiam Agata
03-22-2006, 12:53 AM
Mnie nie będzie do niedzieli. W niedzielę mogę przepisać - nie ma problemu.
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
03-22-2006, 12:54 AM
leniuch , ok, jak coś to wolę zwalić obowiazek na Ciebie, a ewnetualnie popiszę się jutro swoja filantropią (idż spać-toniemoralne o tej porze- w srodku tygodnia.... eh ta młodziez )
03-22-2006, 01:07 AM
Szymon napisał(a):A ja myślę, że nawet nie potrzeba zgody... Przeważnie jak cytujemy taką Szymborską na przykład to się jej nie pytamy o zgodę - przynajmniej nie wszyscyCytujecie "Ten dzień" czy "Wstępującemu do partii"? Kuba [ Komentarz dodany przez: ann: 22 Marzec 2006, 18:11 ] Poprawione cytowanie (Kuba - kiedy się nauczysz?) i wielkie litery (Kuba nie krzycz)
03-25-2006, 10:23 PM
Katarzyna Więcka
Niebo gwiaździste (III miejsce) Na pierwszym spotkaniu poezją było niebo gwiaździste i miłość w czyjejś masce - pod dziwną przykrywką m o r a l n o ś c i co znaczyło – myślałam- nie wiem, nie ważne prawda – wszystko wystarczy Krok naprzód w niezrozumienie niedopełnienie zdań filozofii – tu względna ugoda (niedopatrzenie) ciemna droga sprzecznych dociekań kompromisów nieprzetłumaczalnych germańskich zdań Zbuntowały się ciała niebieskie ciało moje zbuntowało się wszystko kategorycznie czy Kant kiedykolwiek zobaczył morze? Nad grobem stanęła Odpowiedź nieme Postscriptum filozofów Kant już nie udaje, że wie Kant w i e Kant nie powie Patryk Gawrychowski Niebieska łąka (II miejsce) O niebieskiej łące wam chętnie coś opowiem, Tylko tyle, na ile niebieski jest człowiek, Tylko tyle, na ile źrenicę rozjaśni Blask błękitny, utkany z włókien szumnej baśni Tylko tyle, na ile dusza jest z zachwytu Uszyta cienką nicią istoty błękitu. Między chmur zwaliskami, co są niby wzgórza Niebieska, krągła łąka z nieba się wynurza Na stokach rosną zorze, jak świetlane knieje, A w ich liściach promiennych wiatr północny wieje; A więc łąka jest spodem doliny skrzydlatej, Dryfującej jak szklanka błękitu nad światem. Od tej łąki strumyczki niebieskie wciąż płyną Wąskimi rzemykami w dal chłodną i siną, A oddal się tym szerzej otwiera bez końca I szarą kreską strunę horyzontu trąca. Na tej łące rozwianej pod niebo wysokie Jasne światło w harmonii zespaja się mrokiem I nucąc kontrastową melodię uroczą Błękit czysty na przemian rozjaśnia lub zmroczą. Bo błękit jest odbiciem lirycznego smutku, Który w sobie zakwita cichutko, pomalutku Bo błękit to jest kropla rzewliwej wilgoci Krystalicznie pogodnej ,która księżyc złoci, A słońce, które kładzie zachodzące kreski Rozlewa się stopniowo po łące niebieskiej Tak, ze można nań patrzeć bez zmrużenia powiek Tylko tyle, na ile niebieski jest człowiek... Póżno, ale wkońcu przepisałąm miłej lektury
03-25-2006, 10:24 PM
Dzięki, Luthien - mamy wreszcie punkt odniesienia.
03-26-2006, 08:58 AM
Luthien, a Ty który swój wiersz zaprezentowałaś?
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
03-26-2006, 03:30 PM
sadownictwo, dziadek mróz, i subiektywny pejzac- stare wyppciny ale gdzies po forum się szlajają
03-26-2006, 03:40 PM
Szkoda, że "Banał" nie poszedł. Byłabyś na pudle .
03-26-2006, 10:33 PM
kurcze-jak wysyłałam te wiersze to jeszcze młoda i głupia byłam.... do "sadownictwa" nadal mam sentyment mimo iz nigdy z szokujaca aprobatą sie nie przyjał- a co do banału, to chyba kwestia ciagłego wyrabiania stylu, i stad dysproporcje
03-27-2006, 05:36 AM
To nie pierwszy i nie ostastni konkurs. Z pewnością będzie lepiej .
03-27-2006, 03:18 PM
hmm...no ale ja nie pisze dla konkursów tzn konkusry to miły efekt uboczny
03-27-2006, 10:02 PM
Ja wiem, ale po zdobytych laurach zawsze łatwiej o druk, zauważenie itp.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|