Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana nicków ;)
A dla mnie to nicków w ogóle nie powinno się zmieniać. Wystarczy sprawę przemyśleć przy rejestracji, a jeśli chcecie się bardziej ujawnić to można się przedstawić na liście inwentarza lub w profilu. Ja nie mam własnego imienia w nicku, ale jakoś wielu z was piszę do mnie per Lucyno...Inna sprawa jak ktoś bardzo nie lubi swojego nicku..., no ale powinno się myśleć zanim się coś zrobi...A jak już zmieniacie to dobrze, że zostaje obrazek ten sam, bo jak zobaczyłam dziś Alek zamiast Mistsza to mnie wcięło i się zastanawiałam chwilę o co biega...
Lucyno, świat idzie do przodu i czasem to co podobało nam się kilka lat temu, może dziś być powodem do kompromitacji.

Przykładowo, moze Zeratul zninawidzi gry komputerowe i będzie chciał na zawsze rozstać sie ze swoim pseudonimem?

Wiele jest takich przykładów!

Pozatym argumenty o szalejących uzytkownnikach mnie nie specjalnie przekonują. Dowolność przy zmianie nicków była pzrez długi czas i nie było sytuacji (poza tymi trzema, a i tu nie do końca) gdzie nagle zapanował bałagan, nikt poprostu nie korzystał z tej funkjci, bez ważnego powodu.
Filip P. napisał(a):Pozatym argumenty o szalejących uzytkownnikach mnie nie specjalnie przekonują. Dowolność przy zmianie nicków była pzrez długi czas i nie było sytuacji (poza tymi trzema, a i tu nie do końca) gdzie nagle zapanował bałagan, nikt poprostu nie korzystał z tej funkjci, bez ważnego powodu.
Bardzo krótko na początku i przez jeden dzień przez pomyłkę. A poza tym, tak postanowiliśmy i koniec, Twoje ani Konopa marudzenie tego nie zmieni.
ej, to ma być temat o zmianie nicków Smile
MJ napisał(a):ej, to ma być temat o zmianie nicków
Dzięki Wink
mejdejo napisał(a):ciii jeszcze admini nie wywęszyli off-topa
Adminów cały dzień nie było w sieci :wredny:

[ Dodano: 2 Kwiecień 2006, 17:29 ]
Agaciczek jest od dziś Agatką Smile
Kolejna zmiana nick'a - z s.shortcake na Ola K.
ann napisał(a):Kolejna zmiana nick'a - z s.shortcake na Ola K.
Mi się to podoba bo zmiany idą ogólnie w sensowną stronę, to znacyz znikaja jakies dziwaczne frazy w stylu "strefa piosenki" czy cos, a pojawiaja sie imiona i nazwiska albo pseudonumy pod którymi się na codzień funkcjonuje. Łatwiej jest się wtedy połapać na różnych spotkaniach.
Strefa wystrzału Smile
Krasny napisał(a):Mi się to podoba
Mi też sie to podoba. Niestety, kiedy się rejestrowalem "Marek" był już zajęty, "_Marek" byłby mylący a "Marek J." - to pachnie kroniką kryminalną Wink
MJ napisał(a):Mi też sie to podoba. Niestety, kiedy się rejestrowalem "Marek" był już zajęty, "_Marek" byłby mylący a "Marek J." - to pachnie kroniką kryminalną
Poznajemy Cię po avatrze Wink
A mnie niewielu forumowiczy zna "w realu" więc nie muszę się przejmować Tongue Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Krasny napisał(a):znikaja jakies dziwaczne frazy w stylu "strefa piosenki" czy cos
Zniknęła? Nie zauważyłem.
Znajdzie się słowo na każde słowo
MacB napisał(a):
Krasny napisał(a):znikaja jakies dziwaczne frazy w stylu "strefa piosenki" czy cos
Zniknęła? Nie zauważyłem.
Nie zniknęła - Kraśny podał pierwszy z brzegu dłuższy nick Wink

Pozdrawiam
Zeratul
A! - to o długość nicków chodziło?
W takim razie ściskam dłoń; nie mam nic więcej do dodania.
Znajdzie się słowo na każde słowo
MacB napisał(a):A! - to o długość nicków chodziło?
W zasadzie nie Wink
Ale jeśli chcesz podać przykład "dziwnego" nicka to IMO najpierw przypomnisz sobie nick długi, bo musiałeś go zapamiętać np. przy odpowiedzi na czyjegoś psota Wink

Pozdrawiam
Zeratul
Krasny napisał(a):Łatwiej jest się wtedy połapać na różnych spotkaniach.
No właściwie to dlatego zmieniłam nick, bo się przedstawiałam po imieniu, potem się poprawiałam i robiłam straaaaszne zamieszanie Wink
Zeratul napisał(a):Nie zniknęła - Kraśny podał pierwszy z brzegu dłuższy nick Wink
Nie tyle dłuższy co dziwniejszy. Chodziło mi o taki przykład nicka który nie jest ani imieniem ani pseudonimem. Ja np używam nicka który jest tożsamy z ksywką pod którą mnie zna 95% moich znajomych.
:o
Nadchodzi zapewne czas na zmianę nicka... Cóż, tak to jest, jak podajesz pierwsze co Ci do głowy przyjdzie Wink
A serio - po prostu wiem co wyjdzie, jak ktoś spróbuje to przeczytać.

Pozdrawiam
Olka Big Grin (kiedyś trzeba zacząć)
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Dnia wczorajszego odbył się chrzest Elronda. Otrzymał on miano Krzyśka Stanejko.
MJ napisał(a):"Marek J." - to pachnie kroniką kryminalną
A zastanawiałem się czy sobie nie zmienić na Krzysztof S. ps. Szeryf Big Grin
Jakoś doszedłem do wniosku ze jak już coś pisze to niech ludzie wiedzą kto zacz mniej więcej.
Kiedyś ELROND
Proszę, jaki byłem przewidujący, logując się...
Inna sprawa, że to jest jedyne forum (no,może jeszcze gintrowski.art), na którym nie występuę pod moim stałym pseudonimem... Ponieważ jednak zmiany idą w przeciwnym kierunku, nie występuję o modyfikację, szczególnie, że avatar mam zawsze ten sam...
in montibus veritas
Serdecznie prosiłbym o zmianę nicku na Bartek.k
Dziękuję z góry.
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Bartek.k napisał(a):Serdecznie prosiłbym o zmianę nicku na Bartek.k
Zrobione.
Niniejszym informuję, że użytkownik Kwarcu zmienił nick na Bartek.k Wink
ann napisał(a):Bartek.k
A czemu "k" jest małą literką? Tak ma być? Smile
Simon napisał(a):A czemu "k" jest małą literką? Tak ma być? Smile
Wpisałam tak, jak było podane w poście wyżej
szczegóły, szczegóły, ale jeśli nie sprawi to problemu to rzeczywiście k mogło by być duże Wink
Bartek.k napisał(a):szczegóły, szczegóły, ale jeśli nie sprawi to problemu to rzeczywiście k mogło by być duże Wink
To trzeba było tak napisać - nie jestem jasnowidzem Wink

zmienione
Ależ nic się nie stało, wszak sam tak napisałem i gdyby nie Simon pewno niegdy bym na to nie zwrócił uwagi Tongue dzięki
A skąd taka nagła zmiana?
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Markowa napisał(a):A skąd taka nagła zmiana?
z nienacka !
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.