Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SLD - KGB itd... czyli gadka z kawałów
Ciekaw jestem czym tak Cię zraził "Wojtuś Olejek"?
a no właśnie popieram przedpiscę. Wojtuś nie jest wcale taki zły. Roman też raczej nieszkodliwy jest, jak na mnie to próbuje utrzymać się przy władzy i idzie mu to nieźle. Do neigo nic nie mam a LPR to już inna sprawa
Filip P. napisał(a):Ciekaw jestem czym tak Cię zraził "Wojtuś Olejek"?
Gada głupoty, w dodatku niezgodne z prawdą... To mnie strasznie zraża. A poza tym płacze w każdym programie, do którego go zapraszają, ponadto jest z byłej PZPR, a cóż, jestem antykomunistą.
in montibus veritas
Tomek napisał(a):ponadto jest z byłej PZPR, a cóż, jestem antykomunistą.
To że z PZPR to byłby drobiazg, ale Wojtek do PZPR nie załapał się bo za młody, prędzej w ZSMP. Jego główny problem i wada, to że jest w złodziejskim SLD, pseudolewicowej partii.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):To że z PZPR to byłby drobiazg, ale Wojtek do PZPR nie załapał się bo za młody, prędzej w ZSMP. Jego główny problem i wada, to że jest w złodziejskim SLD, pseudolewicowej partii.
SLD się robi na lewicę? Wiedziałem, wiedziałem, że coś kopiują, tylko nie mogłem odgadnąć, co... Smile .
Nie napisałem, że w PZPR, tylko w byłej PZPR, co jest zupełnie uzasadnione, bo ludzie prawie ci sami- oprócz takich skuszonych wizją kariery (teraz chyba zawiedzionych) Wojtusiów i innych Grzesiów.

[ Dodano: 14 Luty 2006, 16:26 ]
Sorry, Panie Administratorze, ale chyba zauważyłeś elementy humoru w tej wymianie zdań, np. " ciekaw jestem, czym cię tak zraził Wojtuś Olejek?".
in montibus veritas
No tak jest pewnie po przeciwnej do twojej partii opcji politycznej, a to już wystarczający powód :/
Filip P. napisał(a):No tak jest pewnie po przeciwnej do twojej partii opcji politycznej, a to już wystarczający powód
To nie jest powód. Powodem jest to, że ta partia polityczna przez 40 lat rządów dokonywała ciężkich przestępstw wszelkiego typu, ograniczała wolność słowa itd., co daje wystarczający powód żeby, mimo zmiany nazwy, nie uznawać jej jako partnera do dyskusji, a jej członków zwyczajnie nie lubić ze względu na podpisywanie się pod takimi działaniami- nieważne, czy oni tak myślą, czy nie, przystępując do SLD bierze się na siebie lata PRLu i wszystkie "dokonania" PZPR w tamtym okresie.
Po przeciwnej stronie, zupełnie przeciwnej do moich poglądów stoi np. p. Ryszard Bugaj, jedna z postaci, które bardzo szanuję i lubię- choć powtarzam, zupełnie się z Nim nie zgadzam, w żadnym calu.

Poza tym p. Wojtuś ma typowe zagrywki karierowicza- choćby absolutne przekonanie o swojej racji, brak kultury w kontaktach z przeciwnikami politycznymi i poddaństwo, takim ludziom jak Cimoszewicz (zainteresowanych odsyłam do materiału z konferencji prasowej na której Wołodia rezygnował).
in montibus veritas
Argument o dyskryminacji SLD ze względu na przeszłość tej partii uważam za zupełnie nieuzasadniony, komunizmu w Polsce nie ma już szesnasty rok. W normalnych krajach demokratycznych sa partie lewicowe i prawicowe, tak samo jest w Polsce. Wole już SLD, które zawsze mówiło że jest lewicą, niż socjal-liberałów spod znaku Samoobrony, którzy zgodnie z trendem zmieniają hasła.
Wojtuś, wyciągnął SLD z pozycji totalnego zepsucia... nie dopuścił byłych komunistów do startowania w wyborach, czyli pozbył się w większości z tej partii wszystkiego co było złe.
Ja nie potrafię stwierdzić gdzie on pokazuje ten brak kultury. Akurat taką opinię można podczepić do większości polityków. Poza tym nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz ze mija się on z prawdą.
Choć wielu polityków SLD i sama partia ideowo mi nie odpowiadają, to co jak co ale Wojtuś Olejek, dla mnie jest politykiem, którego lubię... No i tu przedstawiłbym argumenty przeciwne do Twoich, ale to już byłoby bez sensu.

Pozdrawiam
Filip P. napisał(a):komunizmu w Polsce nie ma już szesnasty rok. W normalnych krajach demokratycznych sa partie lewicowe i prawicowe, tak samo jest w Polsce
Jasne, nawet mieliśmy partię lewicową, kiedyś. Nazywała się Unia Pracy. Szybko zamieniła się w drugie SLD, teraz jedynymi partiami które głoszą lewicowe hasła są Samozagłada i Polskich Rodzin Liga...
Filip P. napisał(a):SLD, które zawsze mówiło że jest lewicą,
Zawsze mówiło.
Filip P. napisał(a):Wole już SLD, które zawsze mówiło że jest lewicą, niż socjal-liberałów spod znaku Samoobrony, którzy zgodnie z trendem zmieniają hasła
Ja tam nie widzę specjalnej różnicy.
Poza tym gadanie Leppera o socjalliberalizmie jest raczej śmieszne, tym bardziej, że jakiś rok temu jako socjalliberał określał się mój kumpel sympatyzujący z populistami.pl (wolę łacinęSmile) i nie był odosobniony w tym twierdzeniu wśród zwolenników dawnej UW.
Lepper głosi poglądy lewicowe, tyle, że jest to lewicowość awanturnicza, niesprecyzowana, chwiejna, poza tym Lepper głosi to, co akurat jest modne. SLD natomiast jedno głosi, a drugie robi. Tak samo pewni.
Filip P. napisał(a):Wojtuś, wyciągnął SLD z pozycji totalnego zepsucia... nie dopuścił byłych komunistów do startowania w wyborach, czyli pozbył się w większości z tej partii wszystkiego co było złe.
A kogo konkretnie wyrzucił?
Przypominam, że posłami są np. Kalisz i Janik, czyli klasyczny beton, rodem prosto z PRLu.
Filip P. napisał(a):Ja nie potrafię stwierdzić gdzie on pokazuje ten brak kultury
Jak się siedzi odwróconym do rozmówcy, w sytuacji kiedy rozmówca do niego mówi, to ja tego nie uważam za przejaw szczególnie wysokiej kultury, tym bardziej, że Wojtuś zaprezentował to w programie "Forum", a kto oglądał, wie, jakie to w tym studio trudne.
Filip P. napisał(a):Poza tym nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz ze mija się on z prawdą.
Jak mówi, że społeczeństwo nie chce ujawnienia TW SB, to się ewidentnie mija się z prawdą. Wyniki wyborów (elektorat PiS i LPR praktycznie w całości, spora część elektoratu PO) jasno o tym świadczą, a ci, którzy nie poszli głosować, nie różnią się zapewne statystycznie od reszty. Zresztą był, o ile pamiętam, jakiś sondaż, ale głowy nie dam.
Filip P. napisał(a):Choć wielu polityków SLD i sama partia ideowo mi nie odpowiadają, to co jak co ale Wojtuś Olejek, dla mnie jest politykiem, którego lubię...
Na tle swoich partyjnych kolegów wypada korzystnie, nawet ja przyznam.

Z konserwatywno-liberalnym pozdrowieniem
TDS
in montibus veritas
Tomek napisał(a):Jasne, nawet mieliśmy partię lewicową, kiedyś. Nazywała się Unia Pracy. Szybko zamieniła się w drugie SLD, teraz jedynymi partiami które głoszą lewicowe hasła są Samozagłada i Polskich Rodzin Liga...
Zapomniałeś o PiS Wink
Tomek napisał(a):
Filip P. napisał(a):SLD, które zawsze mówiło że jest lewicą,
Zawsze mówiło.
I wprowadzało w zasadzie program liberalny (i bardzo dobrze IMO Big Grin )
Taka juz Polska specyfika, że lewica wprowadza liberalizm gospodarczy, a prawica jest pro -socjalna :rotfl:

Pozdrawiam (liberalnie acz nie konserwatywnie Wink )
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):Taka juz Polska specyfika, że lewica wprowadza liberalizm gospodarczy, a prawica jest pro -socjalna
Niestety prawda. Się zdziwiłem, gdy odkryłem, że PiS to partia lewicowa. Samoobrona - się nie zdziwiłem, ale przywrócenie PGR ? LPR - nie znam programu, ale cenie Giertycha i paru posłów. SLD - liberały totalne. Socjal-liberały? chyba byli przeciwko becikowemu? Czyli juz tylko liberały? PO - podobnie jak SLD, ale od początku deklarowali się jako liberałowie.

SLD to komuniści. Olejniczak też, on ma tylko za zadanie ( chyba mu się udało ) spowodować, by ludzie zapomnieli o Millerze, Oleksym i o innych. A "starzy" odchodząc na emeryturke, nie wybrali by kogoś, kto mógłby po odbierać renty i emerytury starym komunistom.
Politycznie najbardziej podoba mi sie Giertych i jego przysłowia. "Dzień świstaka" był dobry.
Ech... Tyle brzydkich słów o Wojtusiu, a on taki śliczny chłopczyk. No i ten uśmiech - ZABÓJCZY

Często zasypiam przy włączonym tokefem i później mi się śnią wszyscy. Wojtuś obraża premiera, ktoś zabija Giertycha, prezydent z prezydentową mnie budzą bo muszę uchwalić budżet... Koszmar!
śni inny byt jurajski gad
partycja napisał(a):ktoś zabija Giertycha, prezydent z prezydentową mnie budzą
żeby od razu zabijać Romka - wystarczy żeby chłopak się wycofał -->starczy

ale co do pary prezydenckiej to fakt oni to tylko w koszmarach się mogą przyśnić (jako trole albo ogry Smile --- brzyyyydaaale )
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą
bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a następnie wygra doświadczeniem"
Zeratul napisał(a):Zapomniałeś o PiS
Chodzi mi o lewicowość głoszoną i dokonywaną... PiS lewicowy jest tylko gospodarczo...
Zbigniew napisał(a):SLD to komuniści. Olejniczak też, on ma tylko za zadanie ( chyba mu się udało ) spowodować, by ludzie zapomnieli o Millerze, Oleksym i o innych
Uważaj, to już zakrawa na spiskową teorię dziejów... Smile
partycja napisał(a):Ech... Tyle brzydkich słów o Wojtusiu, a on taki śliczny chłopczyk. No i ten uśmiech - ZABÓJCZY
Kurczę, kobiety to mają dobrze... Mogą oglądać publicystykę i jeszcze Wojtusia podziwiać... A nam zostaje już tylko Kasandra Senyszyn... :rotfl:
Khamul napisał(a):ale co do pary prezydenckiej to fakt oni to tylko w koszmarach się mogą przyśnić (jako trole albo ogry --- brzyyyydaaale )
Oglądałeś Shrecka? Smile
in montibus veritas
Tomek napisał(a):Oglądałeś Shrecka? Smile
Osioł był przynajmniej śmieszy, Jarosław K. nie jest.
Artur napisał(a):Osioł był przynajmniej śmieszy, Jarosław K. nie jest.

A bywa nawet straszny, hehe. Miód na moje uszy i oczy płynie, gdy widzę różnych redaktorków z pianą na ustach Smile. Ale cóż, niestety już się uspokaja, nawet Gawryluk już grzeczna- widać nie dostała propozycji z TVN.
in montibus veritas