Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
A co jest takiego niewygodnego w przeglądarce Microsoftu, że ją niemalże skazujecie na ostracyzm? 8o
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Dziurawa jak sito, pozwala na wszystko, od podmiany strony startowej do oglądania zawartości Twojego dysku. Niewygodna, powolna, bez manadżera haseł i zarządzania ciasteczkami, bez gestów myszki, menadżera zakładek, tworzenia własnych przycisków. Słowem katastrofa! Tak przestarzała, że nie można wprowadzać nowych standardów typu css2, który by pozwolił np na zaokraglone tabelki. Do tego olewa wszelkie standardy w3c przez co trzeba komplikować kod stron by się raczyły w nim wyświatlić tak samo jak w tych zgodnych ze standardami. Np. forum ma specjalne osobne pliki tylko dla użytkowników ie.
Reputacja:
0
Niewiele zrozumiałem z tego żargonu wirtualnosiecioweg  , niemniej jednak ja nic takiego nie zauważyłem - mam IE i Mozillę i chyba nawet wolę do pierwsze (konserwatyzm), dlatego, że łatwiej znajduję odpowiednią ikonkę na pulpicie :rotfl: - ale właściwie to nie zauważyłem żadnej różnicy. Ale chyba każdy ma Mozillę (to chyba standartowo instalują?) to na cóż specjalne pliki dla użytkowników IE?
Pozdrawiam
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Ale chyba każdy ma Mozillę (to chyba standartowo instalują?) to na cóż specjalne pliki dla użytkowników IE? :o
Standardowo w okienkach jest tylko IE z tego co mi wiadomo
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):Ale chyba każdy ma Mozillę (to chyba standartowo instalują?) Każdy ma IE, to on jest produktem Microsoftu
Szymon napisał(a):to na cóż specjalne pliki dla użytkowników IE? pliki stylu do skórki.
Reputacja:
0
U mnie jak widać poniżej było od razu jedno i drugie... W Mozilli całe Forum jest mniejsze i smutniejsze, a nagłówek jest rozmazany i zupełnie maleńki, tudzież niewyraźny  Wracam do Explorera :
Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):U mnie jak widać poniżej było od razu jedno i drugie... Pewnie ten kto Ci robił system zainstalował mozille od razu
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):W Mozilli całe Forum jest mniejsze i smutniejsze, a nagłówek jest rozmazany i zupełnie maleńki, tudzież niewyraźny hmm... trochę to dziwne :ups:
Artur napisał(a):Dziurawa jak sito, pozwala na wszystko, od podmiany strony startowej do oglądania zawartości Twojego dysku. Niewygodna, powolna, bez manadżera haseł i zarządzania ciasteczkami, bez gestów myszki, menadżera zakładek, tworzenia własnych przycisków. Słowem katastrofa! Potwierdzam! Dawno temu wpuściłam trojana przez IE. Od tego czasu mam uraz do IE, korzystam zamiennie z Mozilli i Firefoxa (ze wskazaniem na Firefoxa)
Reputacja:
0
Bea napisał(a):korzystam zamiennie z Mozilli i Firefoxa A moje się nazywa Mozilla Firefox :rotfl:
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):A moje się nazywa Mozilla Firefox :rotfl:  No co Ty powiesz...  Wyobraź sobie, że u mnie też tak jest
A tak poważnie - jest Mozilla i Mozilla Firefox (gdybyś o tym nie wiedział)  . To są dwie przeglądarki tej samej firmy :]
Reputacja:
0
Temat przeglądarek wydaje mi się zupełnie nieciekawy - wszakże jestem tylko szarym, zwyczajnym użytkownikiem wirtualnej sieci, który i tak za cholerę nie zauważy różnicy  Wszystko doskonale działa w IE - po cóż zatem szukać na pulpicie (niemniej wirtualnym niż sama sieć) jakiegoś pomarańczowego obrazka, przedstawiającego nawetniepamiętamco (do Moderacji:pisownia takowa zamierzona!)?
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Wszystko doskonale działa w IE - po cóż zatem szukać na pulpicie (niemniej wirtualnym niż sama sieć) jakiegoś pomarańczowego obrazka, przedstawiającego nawetniepamiętamco (do Moderacji:pisownia takowa zamierzona!)? Choćby ze względu na obsługę paneli - wygodne przeglądanie kilku stron jednocześnie (IE otwiera wszystkei w nowych oknach  )
A najlepsza i tak jest Opera
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Dyskusja o przeglądarkach była już chyba kiedyś w Hyde Parku
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Dla mnie MF jest lepsza od IE z ≥ 3 powodów:
1. Można sobie elegancko pootwierać panele, co jest szalenie przydatne przy wyszukiwaniu; w jednym panelku wyszukiwarka i efekty, a w drugim - otwieram wybierane strony.
2. Fantastyczny wynalazek pt. Menedżer Zakładek; strony, które często odwiedzam mam ułożone wg tematycznych katalogów i wystarczy kliknięcie, aby wejść na forum JK albo Allegro.
3. Last but not least - MF nie wyświetla reklam i nie ściąga wszystkiego, co popadnie. Jedynym skutkiem ubocznym jest to, że czasami nie wyświetla tego, co powinna, a z wtyczkami bywa różnie (czasem nie chcą się instalować).
No, powinni mi zapłacić za taką reklamę.
A co do Opery, to nie próbowałem. Ale pewnie po najbliższym formacie dysku spróbuję.
Reputacja:
0
gredler napisał(a):z wtyczkami bywa różnie (czasem nie chcą się instalować). To zależy od tego jaką wersję Firefoxa używasz. Niestety pod tym względem najgorzej jest z wersją 1.5.
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Mozilla Firefox lepsza od IE, ponieważ - posiada coś takiego jak panele, co pozwla na przeglądanie wielu stron w jednym oknie, co z kolei znacznie ulatwia pracę
- ma taką opcję jak blokowanie wyskakujacych okienek (pop-up'ów) z reklamami etc.
- meneżdżer zakładek - można umieszczac zakładki na specjalnym pasku tuż pod paskiem narzędzi, grupować w foldery etc.
- można decydować, jakie przyciski mają się mieścić na pasku marzędzi (historia, poczta, drukuuj, wytnij, kopiuj, wklej...)
- można do niej sciągać różne skórki (jesli komuś ne odpowiada domyślny wygląd) i przenajróżniejsze dodatki, umożliwiające bardziej zaawansowaną technicznie pracę
- jest bezpieczniejsza, posiada lepsze zabezpieczenie przed wszelkeigo rodzaju internetowym robactwem
- ma ładniejszą ikonkę i ładniejszy wygląd ogólnie :rotfl:
- nie jest wyrobem Billa Gates'a :wredny:
[i]Nie istnieje wszak to, co się nie śni...[/i]
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Strzelec napisał(a):nie jest wyrobem Billa Gates'a Czyżby alterglobalista  ?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 677
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Sprzysiężenie przeciw IE... Ale nie zabijacie użytkowników?
in montibus veritas
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Prawie wszystko zostało już powiedziane.
Kilka lat temu IE królował niepodzielnie. Gdyby FF nie był dużo lepszy, nie miałby najmniejszych szans na sukces. Niezdecydowanym poddaję to pod rozwagę  .
PS Nie mogę się powstrzymać: IE jest zły. Zły jest i tyle  .
Liczba postów: 459
Reputacja:
0
Każda liszka swój ogonek chwali. Ja z kolei wychodzę z założenia, że:
Po pierwsze: IE jest BEEEEEEE :rotfl:
Po drugie: Najlepsza (w moim skromnym mnienaniu) jest Opera. Poza kilkoma oczywistymi jej zaletami natury technicznej (Blokada okien, panele, menedżer cookies, niezależność od systemu, firewall, który można samemu dowolnie sobie zmodyfikować, dowolny wygląd - może po odpaleniu wyglądać dokładnie jak... IE  itd ), to ma jeszce jedną zaletę: NIE JEST WYROBEM BILLA GATESA :rotfl:
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Reputacja:
0
Multan napisał(a):firewall :o Nie przesadziłeś trochę?
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
0
Mała ciekawostka dla miłośników IE i GG 7.0 (niestety działa tylko pod IE  )
Gość z mojego wydziału zrobił stronkę pokazującą, jak można zawiesić kompa z zainstalowanym Gadu Gadu 7.0 :rotfl: (od razu wiedziałem, że to podejrzany program  )
Przed próbą radzę zapisać wszystkie otwarte pliki 
<!-- m --><a class="postlink" href="http://atos.wmid.amu.edu.pl/~d138466/gadu/gg.php">http://atos.wmid.amu.edu.pl/~d138466/gadu/gg.php</a><!-- m -->
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
2
Przy okazji sprawdzisz ile pustego ramu masz...
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
W operze nie działa - i dobrze.
gg 7.0 jest be.
IE jest be.
I to są niepodważalne fakty. Od IE lepsza jest Opera i Mozilla. Choćby gesty myszką, automatyczne logowanie, zapisywanie haseł, blokowanie okienek pop-up, i wiele innych, dzięki którym jest milej  . Otwieram sobie opere i mam ze 8-10 stron otwartych. Np. fora, strona Artura z wierszami Kaczmarskiego, google i kilka portali które przeglądam. Gdy niechcący zamknę coś wystarczy kliknąć ctrl+z. Polecam (zwłaszcza operę)
Acha, musze jeszcze dodać, że w operze cofanie stron (bardzo przydatne) trwa tylko chwilkę, za to w IE na nowo ładuje stronę. Naprawdę jest to denerwujące, gdy się już pozna luksus opery  .
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Przy okazji sprawdzisz ile pustego ramu masz... A to jest (zgodnie z tym, co mi gość powiedział) wersja "lightowa" - otwiera tylko 15 gadulców co dwie sekundy :rotfl:
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Mój komp prawie wytrzymał - tzn. dało się używać innych programów, ale explorer.exe miał 90% użycia procka (permamentnie niestety - musiałem zrobić log-offa  )
P.S.2 Ale chyba tylko dlatego, że mam login i hasło na starcie gg
Reputacja:
2
Zmiana UserAgent nie pomaga, lisek i tak się nie daje
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):niestety działa tylko pod IE ach, kiedyż w końcu doczekamy się IE pod Linuxa?
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Kiedy Microsoft wykupi konkurencję?
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 459
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Nie przesadziłeś trochę? Nie, poszukaj w opcjach
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Reputacja:
0
Multan napisał(a):Nie, poszukaj w opcjach Szukam i nic nie znajduję :o
Jaką masz wersję Opery? - w mojej (8.52) tego nie ma :|
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
2
8.50 ma  . najedź na ikonkę przeglądarki myszką. Też nie nic w 9 becie takiego.
|