Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
W którym z wydanych w tym tygodniu popularnych tytułów prasowych ukazał się tekst bezpośrednio dotyczący JK?
Za odpowiedź udzieloną w ciągu 24 godzin, cenna (naprawdę!) kaczmarologiczna nagroda.
Liczba postów: 2,517
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Hmmm, ciekawe, ale ja niestety nie czytam prasy codziennej...W sumie to w ogóle prawie nie czytam prasy...
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Wprost albo Newsweek, w artykule o "dziesięciu piosenkach, które wstrząsnęły światem". Ubiegłeś mnie w podaniu tej informacji
Liczba postów: 858
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Jeszcze nie znalazłem nic w internecie, ale szukam dalej  A swoją droga to ciekawe kto ostatnimi czasy przypomniał sobie o Jacku Kaczmarskim oprócz Onetu ...
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Wprost albo Newsweek, w artykule o "dziesięciu piosenkach, które wstrząsnęły światem". Ubiegłeś mnie w podaniu tej informacji  To nie jest poprawna odpowiedź.
Nie ma "albo albo". Trzeba podać poprawny tytuł periodyku i poprawny tytuł tekstu.
Reputacja:
0
No, nie pamiętam  , ale jak tylko będę to miała - napiszę.
[ Dodano: 31 Styczeń 2006, 11:20 ]
Wprost, Wiesław Kot, Śpiewy historyczne, 10 piosenek, które wstrząsnęły XX wiekiem  .
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Wprost, Wiesław Kot, Śpiewy historyczne, 10 piosenek, które wstrząsnęły XX wiekiem  Tak jest! Teraz jest poprawnie! Zgodnie z obietnicą, podaj jakiś mail, aby można Ci było przesłać nagrodę.
Reputacja:
0
Ojej, nie wierzę, hura, ja nigdy nic nie wygrałam :rotfl: ! A co jest nagrodą  ?
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Ojej, nie wierzę, hura, ja nigdy nic nie wygrałam Na priv! !! :evil:
Reputacja:
0
Nie krzycz, już nic tu nie mówię, idę "na priv" :torba:
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Dzięki za sygnał. Nabyłem. Po zeskanowaniu prześlę do Arta i będzie na stronę  .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Reputacja:
0
Dopiero teraz zauważyłam, że dostałam "pomogłę" :rotfl: . Dziękuję bardzo  .
Liczba postów: 751
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ha! A w ostatnim tygodniu w Wyborczej ukazał się wywiad ze znanym historykiem naszych Kresów Danielem Beauvois o naszej sarmackosci i poczynaniach Polski na owych Kresach, gdzie zacytowano jedną z piosenek Jacka z Sarmatii. Niestety posiałem gazetkę, musze przerzucić stos z makulaturą. Ale pewnie nagrody to juz nie dostanę.  :  . Jak znajdę, lodbroku, przeskanuję i podeślę.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Z góry dziękuję Piotru  .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Reputacja:
0
O! Już znalazłem. "Demokracji szlacheckiej nie było", D. Beauvois, Wyborcza 28-29.01.2006. Jak dorwę się do kompa na dłużej ( walka o ogień  z zoną i synem) to zeskanuję. Jeśli mnie pamięc nie myli to zacytowany fragment "Elekcji". Nie chce mi sie siegać do ksiązki wiadomej.
Pozdrawiam!
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
piotru napisał(a):Jeśli mnie pamięc nie myli to zacytowany fragment "Elekcji". Nie chce mi sie siegać do ksiązki wiadomej. Prawie trafiłeś piotru - o elekcji lecz nie "Elekcja"  :
Wyborcza, a konkretnie Jarosław Kurski napisał(a):"Jeśli musisz być w stolicy, patrz co robią politycy,/ Na elekcjach stawiaj kreskę, nie za słowa, a za kieskę" A cały tekst jest tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3134900.html?as=1&ias=3">http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3 ... as=1&ias=3</a><!-- m -->
Tym niemniej wersja "papierowa" z pewnością też się przyda w celach dokumentacyjnych
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
OK. Już podesłałem lodbrokowi. Tyle, ze sam nagłówek i fragment z cytatem. jakby co, bedę mógł zeskanować całość.
A co do tytułu... Tak mniej wiecej od "Sarmatii" trochę nie kojarzę tytułów z całymi tekstami. Te piosenki mam ciut mniej osłuchane.
Acha! Nie zakładam nowego tematu, bo i tak późno. Dzisiaj na TV Polonia o 23.15 jest jakieś 20 minut programu " Ze spiewnika JK". Jak kto moze, nagrywajcie!
Dobranoc.
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
To jest cytat z "Dobrych rad pana ojca"
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):To jest cytat z "Dobrych rad pana ojca"  To już wiemy
piotru napisał(a):A co do tytułu... Tak mniej wiecej od "Sarmatii" trochę nie kojarzę tytułów z całymi tekstami. Te piosenki mam ciut mniej osłuchane. No wiesz - Sarmatii nie słuchać :ups:
piotru napisał(a):Acha! Nie zakładam nowego tematu, bo i tak późno. Dzisiaj na TV Polonia o 23.15 jest jakieś 20 minut programu " Ze spiewnika JK". Jak kto moze, nagrywajcie! Temat już był, sam program zresztą kiedyś też ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=36104#36104">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 6104#36104</a><!-- m --> )
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):piotru napisał(a):A co do tytułu... Tak mniej wiecej od "Sarmatii" trochę nie kojarzę tytułów z całymi tekstami. Te piosenki mam ciut mniej osłuchane. No wiesz - Sarmatii nie słuchać Ależ słucham, tylko mam mniej osłuchane i skojarzone z tytułami. Od niedawna mam przenosne pudełko  , gdzie mam wszystko JK, i to oficjalne i nieoficjalne, wiec zasłuchuję sie na całego. Nie kazcie mi jednak wkuwać tytułów. ;(
|