Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banał
Wiersze Luthien są piękne - i gotów jestem iść na ubitą ziemię z każdym,kto twierdzi inaczej.
Ale jeżeli ktoś mówi,że wiersze Agaty potrafią być niezrozumiałe - to gotów jestem postawić mu piwo.
Jedna rzecz - to to,czy wiersze te są Poezją,czy malują,grają słowami. Tak. Druga - czy niosą jakąś spójną treść. Nie zawsze - moim zdaniem.
Odpowiedz
spojna tresc-ja ja widze zawsze, moze czasme tlyko żle przedstawiam Smile
Odpowiedz
To byłoby straszne Agato,gdybyś Ty jej nie widziała Smile
A swoją drogą - do matury jeszcze czas,więc nie panikuj i odwiedzaj nas częściej Smile
Odpowiedz
hmmm.... najwyższy czas panikowac Big Grin zeby potem w pażdzierniku włosów z lowy nie wyrywac Wink
Odpowiedz
Luthien Alcarin napisał(a):pisać o kotach nie będę
choć kusi mnie różowy nos
i wąsy ( żaden z innych tematów
dozwolonych w poezji
nie ma wąsów – a szkoda )
Tutaj się nie zgodzę, bo Jacek miał wąsy Wink

Zgodzę sie natomiast z którymś z moim przedmówców, że wiersz jest trochę niespójny.
Mam pytanie. być może wyjdę na ignorantkę, ale trudno do czego odnosi się steirdzenie

"ale wiesz one są jak miłość"
co jest jak miłość?Wąsy??

Poza kilkoma uwagami wiersz mi sie podoba, jednak dużo więcej wyniosłam z "Lekcji fizyki".
Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
lekcja fizyki-nowsza choc hmm...poprostu miała całkowicie inny wydźwięk,
stwierdzenie odnosi się do kotówWink

Dziękuje za odwiedziny
Pozdrawiam
Agata
Odpowiedz
Jeżeli ulotna chwila kazała Poetce przelać ją na papier, to o co te ataki? Ja poczułem się tak, jakbym tam był....może nie o to Autorce chodziło....nie wiem. Wiem tylko, że zgadzam się z Lomborkiem. Otwierasz te furtki, Księżniczko.

P.S. Padło pytanie o Twój, Agato, stosunek do Kaczmarskiego. Nie pamiętam, abyś coś o tym pisała. Możesz?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Kaczmarski- mało wiem o Kaczmarskim, mało znam jego tekstów- te któe znam uważam za swietne, ale przyznam się szczerzeze nie jestem jednymz fanów znajacych kazdy utwór, każdy watek biograficzny jacka-lubię słuchać, doceniam jeog erudycję ,przede wsyztskim technike i imponuje mi jego pasja (tzn to ze zamiast zdrowie wybrał muzykę) i tyle... a poza tmy to miłoe Cię MacB znów widzec (ostatnio jakos mało Ciebie było Smile )

Pozdrawiam
Agata

PS. nie wiem czy można opisać wogole stosunke do artysty- bo to w pewnym sensie opisywanie samego artysty-a to chyba nie do końca możliwe Wink
Odpowiedz
Fakt - chyba ponad dwa miesiące absencji. Powoli wracam Smile
Dzięki za te kilka słów odpowiedzi.
Miłego dnia.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości