Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Zatruta studnia w moim wykonaniu.Jakoże to moje pierwsze wykonanie zamieszczone w dziale również prosze o komentarze,wskazówki i rady.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/radek_kolendowicz/public/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... cz/public/</a><!-- m -->
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
No nie ma źle! Bardzo trudna do zaśpiewania piosenka, jak wiele innych zresztą! Gitara mi się podobała. A popracuj nad oddechem! kiey oglądasz TV to kładź sobie jakąś ciężką encyklopednię na brzuch! Pomaga..
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Całkiem nieźle  Jedna uwaga - moim zdaniem za cichy głos w stosunku do gitary. Instrument Cię zagłusza.
Pozdrawiam!
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
VanThunderbolt napisał(a):Jedna uwaga - moim zdaniem za cichy głos w stosunku do gitary. Instrument Cię zagłusza. No to pewnie prawda,ale nie jestem dobrym akustykiem więc nie wiedziałem jak ustawić żeby było dobrze słychać-albo po prostu za głośno zagrałem
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Gacek napisał(a):kiey oglądasz TV to kładź sobie jakąś ciężką encyklopednię na brzuch! Pomaga.. Mhm... a kiedy się uczysz położ sobie cegłę na głowie... też pomaga.
radziu_88, robisz wyraźne postępy. (radzio gra na gitarze dopiero 5 miesięcy) więc jest nieźle - ale musisz popracować zarówno nad techniką gry jak i techniką śpiewu. Niemniej ćwicz i graj jak najczęściej. No i środek jest bardzo głośny - ja aż podskoczyłem na krześle  niejmniej :beer:
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):radziu_88, robisz wyraźne postępy Racja! Pamietam wakacyjne "Epitafium dla WW" i nie ma porównania... Z gitarą coraz lepiej i ze spiewem również. Nie mniej, czeka nas troche pracy  Mi się podoba i życze conajmniej takiego samego tempa dalszego rozwoju!
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Pamietam wakacyjne "Epitafium dla WW" Ja też :lol: :lol:
Filip P. napisał(a):Nie mniej, czeka nas troche pracy Bezwzględnie  Ale Polak potrafi
Reputacja:
0
Z tą cegłą nie rozumiem! To był żart? proszę o wytłumaczenie!
Reputacja:
0
Gacek napisał(a):Z tą cegłą nie rozumiem! To był żart? proszę o wytłumaczenie! Śpieszę tłumaczyć. Otóż gdu uczysz się twój mózg pracuje o wiele bardziej intensywnie niż przy innych codziennych zajęciach i musisz wysilać swoje szare komórki żeby pojąć i ogarnąć to czego chcesz się nauczyć. A gdy położysz sobie cegłę na głowie przyjdzie ci to o wiele łatwiej, niesamowicie taka cegła pomaga w koncentracji. Wiedza wchodzi z niespotykaną siłą a ty czujesz ciężar tłączących się w tobie informacji. W dodatku taka cegła ma właściwości kompresujące twoją wiedzę, tak że mieści się jej o wiele więcej - spróbuj kiedyś - naprawdę pomaga!  Najlepiej żeby jeszcze na tej cegle był napis - "nie dla idiotów".
pozdrawiam serdecznie i sorry za mały offtopic ale zostałem poproszony o wyjaśnenia
PM
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Petrus, nie wyżywaj się  . Z encyklopedią to prawda, choć metody na ćwiczenie przepony są różne. Jak i sposoby przekazywania tych sposobów  . Wstydź się, złośliwcze  . Pozdrawiam.
Reputacja:
0
Gratuluję metod uczenia sie! Niektórych ludzi nie potrafie zrozumieć.... :/ takie życie... proponuję Ci tą cegłę opatentować! a tak () mówiąc takim głupim gadaniem obniżasz tu poziom... może lepiej sprawdzisz się na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.humor.pl">www.humor.pl</a><!-- w --> /bez urazu/
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Wstydź się, złośliwcze Ojej strasznie się wstydzę, wybaczcie mi.
Gacek napisał(a):Gratuluję metod uczenia sie! Niektórych ludzi nie potrafie zrozumieć.... Kwasny takie życie... proponuję Ci tą cegłę opatentować! A dziękuję. Czego jeszcze nie potrafisz zrozumieć? Zdaje się że już ci wszystko wytłumaczyłem, jeśli jeszcze życzysz sobie czegoś to napisz. A z tym opatentowaniem masz bardzo dobry pomysł chyba to wykorzystam.
Gacek napisał(a):a tak () mówiąc takim głupim gadaniem obniżasz tu poziom... może lepiej sprawdzisz się na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.humor.pl">www.humor.pl</a><!-- w --> /bez urazu/ Przepraszam że nie dorosłem do poziomu tych którzy leżąc przed telewizorem katują swoje brzuchy encyklopediami.. Już więcej nie będę. :]
Reputacja:
0
heh poziom z którego się śmiejesz prezentuje np. ksiądz doktor Wiesław Hudek wykładający fonetykę w WśSD w Katowicach! no cóż...
Reputacja:
0
Przepraszam panowie-zachowujmy się poważnie.Tu komentujemy piosenkę(akurat się składa,że w moim wykonaniu),a nie sie przekomażamy więc wróćmy do tematu 8)
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Kurde - z tego co ja wiem to połączono kiedyś Wasze dwie szkoły - i kładziono sobie encyklopedie na głowie. Albo pod głową - nieważne. Ponoć pomagało...
Reputacja:
0
Cytat:heh poziom z którego się śmiejesz prezentuje np. ksiądz doktor Wiesław Hudek wykładający fonetykę w WśSD w Katowicach!
Za przeproszeniem ja się z niczego nie śmieję. Jestem bardzo poważny. Natomiast ty sobie chyba najwidoczniej drwisz ze mnie. Bo poziom z którego ty sobie drwisz reprezentuje prof. dr hab. Jan Pierdzieniuk z Instytutu Badań Nowoczesnej Wiedzy Stosowanej w Czeputce Podlaskiej. I tak jak mówi Mistszu - być może to jakieś pokrewne metody. :| :]
radziu_88 napisał(a):Przepraszam panowie-zachowujmy się poważnie.Tu komentujemy piosenkę(akurat się składa,że w moim wykonaniu),a nie sie przekomażamy więc wróćmy do tematu Cool
Masz rację Radziu, przepraszam ja już nie będe. Musiałem tylko wyłożyć na wyraźne rządanie Gacka, filozofię prof. dr hab. Jana Pierdzieniuka, ale widzę że spotkało się ono z ignorancją więc ja już milknę i nic więcej tu nie pisze.
pozdrawiam wszystkich
PM
Reputacja:
0
To teraz ja się "poczepiam"  . Z ignoracją czy ignorowaniem, Petrusie  ? A w ogóle czemu nie podoba Ci się encyklopedia? I - tym razem do Gacka - czym narazili się na tym forum fonetycy :x ?. Niemniej - pozdrawiam.
Reputacja:
1
Komu nie podoba się encyklopedia? Bo to ja o niej pisałem i nic nie mówiłem o niepodobaniu się.
A Petrvs użył słowa "ignorancja" całkowicie poprawnie,moim zdaniem.
A są tu jacyś fonetycy?
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
nooooo.... nawet, nawet miejmy nadzieje, że ta pierwsza piosenka będzie wstępem do Twojej własnej twórczości...
Reputacja:
0
Karol napisał(a):To teraz ja się "poczepiam" Wink. Z ignoracją czy ignorowaniem, Petrusie
Z ignorancją i to jest całkowicie poprawne więc nie wiem czego się czepiasz - coś ci nie wyszło. :] A co do encyklopedii - gdzie ja napisałem że mi się nie podoba?  Ja napisałem tylko o równorzędnej metodzie w ramach offtopicu.
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
:ot:
Proszę wrócić do piosenki, a ceglaste encyklopedie zostawić w spokoju na półkach.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Reputacja:
0
Napisałam - czepiam się, bo wiele osób myli ignorancję z ignorowaniem  . Fonetykiem jestem we własnej osobie... a o reszcie nie piszę, bo dostanę bana :lol:
Reputacja:
1
Dla niewtajemniczonych - to co robi Karol,to ignorowanie ;P
Czepiałaś się Petrvsa,a on nie myli pojęć,z tego co widzę...
I żeby wrócić do tematu - jak na 5 miesięcy grania - bardzo dobrze! Ja po takim czasie nauki bym miał wątpliwości jak gitarę złapać...
Pozdrawiam!
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):I żeby wrócić do tematu - jak na 5 miesięcy grania - bardzo dobrze!
Dziękuje bardzo,ale jeszcze dużo mi brakuje.
Mistszu napisał(a):Ja po takim czasie nauki bym miał wątpliwości jak gitarę złapać...
Nie przesadzaj
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Ej no, nie wiedziałam, ze grasz tylko 5 miesięcy. Byłam pewna, ze dłużej, ja wtedy byłam na etapie uczenia sie szybkiej zmianu z C-dur na G-dur  o barowych nawet nie marzyłam 
Całość ogólnie mi się podobała
Reputacja:
0
agaciczek napisał(a):Całość ogólnie mi się podobała Smile
Miło
agaciczek napisał(a):Ej no, nie wiedziałam, ze grasz tylko 5 miesięcy. Byłam pewna, ze dłużej, ja wtedy byłam na etapie uczenia sie szybkiej zmianu z C-dur na G-dur Wink
Ta pioseka też leci tylko na dwóch chwytach,a moll i d9 więc żaden problem ją zagrać gorzej ze spiewem
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
0
radziu_88 napisał(a):Ta pioseka też leci tylko na dwóch chwytach,a moll i d9 więc żaden problem ją zagrać gorzej ze spiewem
Co nie zmienia faktu, ze ładnie zagrałeś
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
No, no Radziu podoba mi się  Gitara ładnie, głos całkiem nieźle, chociaż popracować zawsze można
agaciczek napisał(a):ja wtedy byłam na etapie uczenia sie szybkiej zmianu z C-dur na G-dur Czyżbyś uczyła się wtedy grać Obławę?
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Obławy do teraz nie umiem (Radziu coś o tym wie  ) znaczy nie umiem ze względu na bicie  chociaż już mi coraz lepiej wychodzi
Reputacja:
0
agaciczek napisał(a):(Radziu coś o tym wie Oj wiem :wink:
agaciczek napisał(a):chociaż już mi coraz lepiej wychodzi Very Happy To dobrze,musisz mi przesłać
Elessar napisał(a):No, no Radziu podoba mi się Smile Gitara ładnie, głos całkiem nieźle Dzięki :]
Elessar napisał(a):chociaż popracować zawsze można Oczywiście 8)
|