01-18-2006, 08:37 PM
Własnie dowiedziałem się, że Zbigniew Łapiński miał udar. Mam nadzieję, że wyjdzie z tego, trzymajcie kciuki za to...
Łapiński poważnie chory
|
01-18-2006, 08:37 PM
Własnie dowiedziałem się, że Zbigniew Łapiński miał udar. Mam nadzieję, że wyjdzie z tego, trzymajcie kciuki za to...
01-18-2006, 08:41 PM
To okropne... Na ile poważny jest Jego stan?
Trzeba wciąż żywić nadzieję jakąś, Wbrew sobie - sobą żywić ją trzeba.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
01-18-2006, 09:23 PM
Trzymam kciuki!!!
Kuba
01-18-2006, 09:29 PM
Jejku :o również trzymam kciuki...
ŁJ
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
01-18-2006, 09:55 PM
Oby z tego wyszedł... Również trzymam kciuki i mam głęboką nadzieję że to tylko tak poważnie brzmi a tak naprawdę nie jest mocno groźne.... ;/ Miejmy nadzieję, że wyzdrowieje.
![]()
01-18-2006, 09:57 PM
Na początku grudnia dowiedziałem się, że ZŁ jest w szpitalu i przechodzi jakieś badania, ale nie wiem czy już wtedy było po udarze, czy to aktualna sprawa...
Kuba
01-19-2006, 12:52 AM
Panie Zbigniewie! Jest Pan moim absolutnym Mistrzem. Wszystkiego, co wiem o fortepianowym akompaniamencie, nauczyłem się od Pana. To Pan pokazał ścieżkę, to Pan zagrał wzór, to Pan wyartykułował mistrzostwo. Trzymam kciuki za Pańskie zdrowie i pragnę wyrazić swój hołd dla Pana.
Wszystkiego dobrego Mistrzu!!! Tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
01-19-2006, 01:20 AM
Pięknie napisane Tomku! Pan Zbigniew jest najlepszy! I ja składam hołd...
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
01-19-2006, 01:52 PM
A niech to cholera... mam nadzieje ze to nie tym razem...
Zawsze uwazalem ZL za wielkiego wirtuoza. Mam nawet w zwyczaju mawiac ze zazdroszcze wszystkim fortepianom nad ktorymi sie znecal ZL... ![]() A tak swoja droga : nie moge odzalowac ze nie staral sie zrobic wiecej, samemu, ze nie "zaistnial" samodzielnie, zamiast byc wiecznym akompaniatorem...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
01-19-2006, 01:55 PM
Może bycie wiecznym akompaniatorem jest tym, co zawsze chciał robić? I zawsze robił świetnie i mam nadzieję, że jeszcze wiele razy zrobi. Trzymam kciuki.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
01-19-2006, 01:58 PM
Ale co miałby niby sam robić? Przecież jest kompozytorem bardzo wielu piosenek i to nie tylko do tekstów Kaczmarskiego. To mało??
Kuba
01-19-2006, 02:09 PM
Nie pisalem ze to co zrobil (takze wspolpracujac z innymi, nie tylki z JK & PG) to malo...
Moglby wydac jakas plyte samemu, napisac cos wiekszego, symfonicznego...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
01-19-2006, 02:27 PM
Nie przesadzajmy...Każdy niech robi i skupi się na tym, w czym jest najlepszy.
Kuba
01-19-2006, 02:54 PM
Masz racje : zapomnialem zaznaczyc ze chodzilo mi o to ze moglby wydac samodzielnie plyte z „tym w czym jest najlepszy“ a nie np z hip-hopem czy discopolo... :-x
"Myślę, więc nie ma mnie
01-19-2006, 03:28 PM
A ja uważam, że w sytuacji w której Pan Zbigniew Łapiński jest prawdopodobnie bardzo ciężko chory ta cała dyskusja o tym co mógłby wydać, nagrać i w czym celuje, jest co najmniej nie na miejscu.
Pozdrawiam
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
01-19-2006, 03:29 PM
Jedni niech trzymają kciuki, a inni niech wspomną w modlitwie o panu Zbigniewie. Dzięki jego talentowi piosenki JK i PG zyskiwały podwójnie.
Życzę zdrowia!!!
Ty, który słuchasz jak się słucha baśni
Albo wyblakły odczytujesz napis Nie wierzysz... Uśmiech twoją twarz rozjaśnił Bo tyś się dawno już z tej studni napił.
01-19-2006, 04:00 PM
Żeby nie powiedzieć...niesmaczna
![]() Kuba
01-19-2006, 04:12 PM
Miejmy nadzieję, że skończy się dobrze. Nie każdy udar oznacza kalectwo lub śmierć - zależy to od miejsca, w którym wystąpił i rozległości.
Bądźmy dobrej myśli! H.
,,...pierwszy bratu skoczę do gardła,
gdy zawyje: nie wilki już my..."
01-19-2006, 05:25 PM
Kuba, nie doszlo by do tej dyskusji - ktora teraz okreslasz mianem niesmacznej - gdybys nie wyskoczyl ze swoimi pytaniami i pouczeniami w reakcji na moj post.
Powtorze wiec innymi slowy to co chcialem powiedziec : nadal uwazam ZL za Wielkiego Artyste i nadal zaluje ze nie jest ogolnie znanym, bo na to zasluguje.
"Myślę, więc nie ma mnie
01-19-2006, 06:12 PM
Panie Zbigniewie, życzę Panu sił i szybkiego powrotu do zdrowia. Nie jest Pan osamotniony w swoim cierpieniu.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
01-19-2006, 06:49 PM
Do Thmoasa.neverny - zapewniam Cię, że niejeden pianista rozrywkowy chciałby być tak znany w środowisku jak Łapiński. A że nie jest tak znany jak Doda...? No cóż...Sam sobie odpowiedz na to pytanie
![]() Co do mojego okreslenia dyskusju, jako "niesmaczna", nie wiem czy zwróciłeś uwage na emota... Nie bez powodu był ona pod postem Szymona... ![]() Kuba
01-27-2006, 05:22 PM
Szybkiego powrotu do zdrowia panie Zbyszku.
"Jednego nikt mi nie odbierze Ja jestem JA JA JA"
03-04-2006, 04:59 PM
Oby wyzdrowiał!!
Nie macie jakiś informacji o jego stanie??
Na smyczy trzymam
filozofów europy!
03-04-2006, 09:53 PM
Cywilnym?
Kuba
03-05-2006, 01:29 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Cywilnym?Masz zaiste specyficzne poczucie humoru... :/
[b][i]
03-05-2006, 11:36 PM
Jeśli chodziło Ci o stan zdrowia pana Zbigniewa, to zapewniam Cię, że nie jest mi ABSOLUTNIE do śmiechu...
Kuba
03-06-2006, 01:12 PM
No to jak jest w końcu z jego stanem zdrowia?
03-07-2006, 01:47 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jeśli chodziło Ci o stan zdrowia pana Zbigniewa, to zapewniam Cię, że nie jest mi ABSOLUTNIE do śmiechu...tak! Cohodziło mi o jego stan zdrowia. Czy można się otym gdzieś dowiedzieć, albo co?? Bo tu niektórym naprawde nie jest do Śmiechu !!
Na smyczy trzymam
filozofów europy!
03-15-2006, 02:27 AM
Pan Zbigniew ma raka mózgu.
Kuba |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|