Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trąba – bomba
jestem
tak o tym warto pisać
wiersze – tylko te najkrótsze
w których jeż lubi jesień
a bałwan to nie sąsiad
tylko zimnolubny właściciel marchewki

- zdecydowanie piszę wyraziście
dwuznaczne aluzje wybacza się
tylko prostytutkom i poetom

jestem
Kartezjusz wspomniał coś jeszcze (też)
o myśleniu

więc stoję (stoicko) i dumam
choć mogłoby się zdarzyć że usiądę
płatając czytelnikowi figla

- - -

lepiej nie interpretuj tych wersów
bo wtedy się dowiesz
i będziesz musiał wiedzieć

[ Dodano: 2006-01-16, 01:19 ]
jestem ciekawa jak zareagujecie na ta wypocina; jest specyficzna-nie ukrywam, no i napawrde potrzeba do niej dużo dużo dużo dystansu Wink
Odpowiedz
Mnie się podoba Smile Pełne autodystansu, zabawne, lekkie i jasne. Jednakże parantezy przy Kartezjuszu i przy staniu chybą są niepotrzebne. Nie lepiej brzmiałoby tak?

Kartezjusz wspomniał coś jeszcze
o myśleniu

więc stoję i dumam

A Uśmiech Ogromny ode mnie otrzymujesz za następujący fragment:

zdecydowanie piszę wyraziście
dwuznaczne aluzje wybacza się
tylko prostytutkom i poetom

Smile

Pozdrawiam Porannie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
Jestem pod wrażeniem. Jeden z lepszych twoich wierszy jakie ostatnio czytałem. Talent i polot, a ciekawy styl nie utrudnia odbioru, tylko tworzy wyjątkowy klimat.

(oznaki uznania)
No, no...

Pozdrawiam
Zły? - być może. Dobry? - a czemu?
Nie tak wiele znów pychy we mnie.
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Odpowiedz
Zgadzam się, to jeden z najlepszych Twoich wierszy. Zgadzam się, że nie jest koneiczne owo "też" przy Kartezjuszu, ale "stoicko" moim zdaniem niesie większy ładunek znaczeniowy i nie mam mu nic przeciwko.

PS. Jeden z nielicznych Twoich wierszy, które przeczytałem i nie czułem się przytłoczony ogromem symboliki. Co nie oznacza, że innych Twoich dzieł nie cenię Wink
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
ciesze się że ta wypocina zostałą doceninona: bo albo ją ktoś obrzucał błotem jako stworzenie dziwne wrecz schizofreniczne albo wrazenia były bardziej pozytywne: czym wiecje owych plusów tym bardziej sie ciesze że udało mi sie zawrzec co chciałam (chociaż czesciowo)

Dzięki wielkie za te pozytywne wnioski Tongue

Pozdrawiam
Agata
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości