Liczba postów: 459
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Ups.... wpadka  Mam nadzieję, że ann nie skacze ze spadochronem, bo blondynki spadochroniarki nie trafiają w ziemię...
Szymon: to z kobietą w kuchni i pokoju to znane, dobre, jak najbardziej "political correct", ale nieprawdziwe. Wiadomo powszechnie, że lepszymi kucharzami są mężczyźni, więc lepiej babę trzymać z dala od garów, chyba, że chodzi o mycie. :twisted:
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Multan napisał(a):Mam nadzieję, że ann nie skacze ze spadochronem, bo blondynki spadochroniarki nie trafiają w ziemię... Nie, nie skacze, ale i nie opowiada kawałów o policjantach podstawiając Twojego nicka
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
...bo to by się mijało z celem jako, że Multan w przeciwieństwie do niektórych zachowuje niezbędny dystans do własnej osoby.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Elessar napisał(a):Nie warto tracić głowy dla ładnych nóg Ach, święte słowa... :roll:
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):...bo to by się mijało z celem jako, że Multan w przeciwieństwie do niektórych zachowuje niezbędny dystans do własnej osoby. Dyl napisał(a):To prawda, istnieją dowcipy o żydach, etiopczykach, pedałach, teściowych. Czy są śmieszne? Niektóre pewnie tak. Rzecz w tym, że najczęściej nie mówią o konkretnych ludziach z imienia i nazwiska. Czarny, angielski humor może być narzędziem zabawy, ale tylko wtedy, gdy - często nawet w sposób dosadny - wyśmiewa człowiecze cechy, przywary, pomyłki nie wskazując owego człowieka z imienia i nazwiska. W przeciwnym wypadku staje się niesmaczny.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):bo to by się mijało z celem jako, że Multan w przeciwieństwie do niektórych zachowuje niezbędny dystans do własnej osoby. I zapewne rozumie znaczenie emotki -
Reputacja:
0
No i co w związku z tym, Arturze? Jak się ma jedno do drugiego?
Naprawdę przesadzasz twierdząc, że Multan chciał obrazić Ann mówiąc o tym spadochronie. Rozumiem tematach. Rozumiem jednak, że to objaw czujności, aby żadna z grup społecznych (blondynek choćby :wink: ) nie była aby "prześladowana" i [i]dyskryminowana na Forum?
Ciekawe, że na tego typu dowcipy reagujesz niemalże oburzeniem, a wcale reagujesz na chamstwo w innych. A może to tylko zbieg okoliczności?
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):No i co w związku z tym, Arturze? Jak się ma jedno do drugiego? Jak nie widzisz związku to ciemno widzę tą maturę. Może za dużo wagarów.
Szymon napisał(a):Ciekawe, że na tego typu dowcipy reagujesz niemalże oburzeniem, a wcale reagujesz na chamstwo w innych. A może to tylko zbieg okoliczności? Jedyne chamstwo jakie widzę to odpowiedzi na twoje idiotyczne prowokacje. Pisał Ci o tym już Lodbrok. Nie będziemy interweniować jak się sam prosisz by Cię obrażać.
Reputacja:
0
Moje prowokacyjne wypowiedzi w temacie "Rzeczpospolita kłamców.Salon"? A to ci ciekawostka...
Ja bynajmniej Cię nie proszę o jakiekolwiek interwencje, bo tak się składa, że mnie się nie da obrazić tak łatwo jak niektórych - więc to chamstwo może mnie co najwyżej rozśmieszyć :wink:
A związku między moją wypowiedzią, wypowiedzią Multana i wypowiedzią Dyla
(który, jak rozumiem, stał się ni stąd ni zowąd wyrocznią w tym temacie) ścisłego nie ma.
Multan napisał(a):Mam nadzieję, że ann nie skacze ze spadochronem, bo blondynki spadochroniarki nie trafiają w ziemię... Dyl napisał(a):Czarny, angielski humor może być narzędziem zabawy, ale tylko wtedy, gdy - często nawet w sposób dosadny - wyśmiewa człowiecze cechy, przywary, pomyłki nie wskazując owego człowieka z imienia i nazwiska. W przeciwnym wypadku staje się niesmaczny. To co napisał Dyl, moim zdaniem, nie odnosi się do tego co napisał Multan, a Twoje oburzenie (z tym policjantem) jest po prostu śmieszne i zupełnie nieadekwatne do słów Multana.
Ja natomiast napisałem, że Multan zachowuje niezbędny dystans do samego siebie, na co Ty zacytowałeś wypowiedź Dyla, której sens sprowadza się do tego, że wyśmiewanie w dowcipie człowieka wymienionego z imienia i nazwiska jest niesmaczne.
Nadal nie widzę związku pomiędzy moim komentarzem, a komentarzem Dyla, szczególnie, że " ann" to z całą pewnością nie jest " imię i nazwisko".
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 2,517
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
czytam sobie dwie ostatnie kartki tych kawałów i się zastanawiam kiedy jakiś przytomny moderator wyrzuci ten wątek do karczmy, pomijajać fakt, że są tu prawie same niesmaczne kawały to już kłócicie się bez finezji...
PS. Postuluje stworzenie nowej rangi "Peniacz" i wpisanie na liste honorowych człownków Szymona i Multana.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):Nadal nie widzę związku pomiędzy moim komentarzem, a komentarzem Dyla, szczególnie, że "ann" to z całą pewnością nie jest "imię i nazwisko". Ale już konkretna osoba i o tym pisał Dyl. Krzyczsz, że ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem ale widzę, że Tobie też to nie idzie.
Reputacja:
0
Oburzasz się, Arturze, chociaż naprawdę nie ma o co. "Konkretna osoba!" - no skandal, rzeczywiście. Może podciągniesz to pod ostrzeżenie za obrażanie Innych Forumowiczów? Administrator na forum oazowym z całą pewnością tak by właśnie uczynił. Dodałby do tego coś o "miłości" do Jezusa Chrystusa i o tym, że to "grzech ciężki" - Ty czegoś takiego zapewne nie dodasz w komentarzu, ale ostatecznie to tylko kwestia nomenklatury...
A Ty, kobieto, masz jeszcze coś "ciekawego" do dodania?
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Nie, nie skacze, ale i nie opowiada kawałów o policjantach podstawiając Twojego nicka Pomijając już żenujący poziom niektórych z tych żartów o blondynkach (tan akurat do nich nie należał) najbardziej denerwuje mnie ich wtórność wobec PRLowskich dowcipów o milicjantach. Tyle ze wtedy tamte żarty miały szczególny smaczek, dziś nierzadko wydają się po prostu prymitywne. Przypuszczam, że wiele młodszych osób opowiadając je nie wie nawet, jak brzmiały w wersji oryginalnej.
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich żartów o blondynkach, ale sporej ich części.
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Ale niektóre są śmieszne. Mnie,jako szczyla,bawią. A,że niektóre są "karczemne" to inna sprawa. Mysle jednak,że w Karczmie będą równie śmieszne.
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):Może podciągniesz to pod ostrzeżenie za obrażanie Innych Forumowiczów? Administrator na forum oazowym z całą pewnością tak by właśnie uczynił. Na szczęście to nie forum dla prawicowych oszołomków. I nikt tak jak Mikiego stąd Ciebie nie wywali.
Reputacja:
0
Miło z Twojej strony, Arturze :wink: Miki trochę przesadził na Łysiakmanii, ale w zasadzie to dla mnie nieistotne. Na tamtym forum się nie wypowiadam.
Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):To co napisał Dyl, moim zdaniem, nie odnosi się do tego co napisał Multan, a Twoje oburzenie (z tym policjantem) jest po prostu śmieszne i zupełnie nieadekwatne do słów Multana. Czemu zaraz "oburzenie"? Poza tym, czemu masz pretensje że Art wypowiada się w imieniu Ann, skoro sam robisz za adwokata Multana, podczas gdy, zdaje mi się, pozostajecie jednak w mniej zażyłych relacjach?
Szymon napisał(a):A Ty, kobieto, masz jeszcze coś "ciekawego" do dodania? Przepraszam Cię bardzo, ale ten tekst jest chamski - chociażby dlatego, że nie ma żadnego powiązania z tematem. Markowa ma prawo napisać na forum co uważa, a Ty, jeśli chcesz się na ten temat wypowiedzieć, powinieneś robić to kulturalnie. Nie używaj słowa "kobieta" jako inwektywy i znajdź w sobie elementarny szacunek dla innych.
pozdrawiam
adme
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Reputacja:
1
Ogólna refleksja - jak to jest,że u jednych chamstwo (czy ogólny brak kultury,lub choćby niefortunność wypowiedzi) się piętnuje,a u innych przechodzi to milczeniem?
adme napisał(a):Poza tym, czemu masz pretensje że Art wypowiada się w imieniu Ann, skoro sam robisz za adwokata Multana, podczas gdy, zdaje mi się, pozostajecie jednak w mniej zażyłych relacjach? :lol: :lol: :lol:
Dobre! :lol:
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):jak to jest,że u jednych chamstwo (czy ogólny brak kultury,lub choćby niefortunność wypowiedzi) się piętnuje,a u innych przechodzi to milczeniem? Na prawdę nie wiesz, jak to jest? ;-)
A Jak to jest, że pani X jest ciągana po sądach za niezapłacenie mandatu za złe parkowanie, a sędzia Y przez 10 lat nie ponosi odpowiedzialności za potrącenie człowieka lub jazdę po pijanemu. Otóż tak to jest, że pani X jest zwykłym szarym obywatelem, jednym z wielu. Natomiast sędzia Y ma immunitet, który mu przysługuje z racji pełnionej funkcji publicznej.
Baaa, ten sędzia może sprawować nawet obowiązki ministra sprawiedliwości
Tu na Forum jest dokładnie tak samo. Nie tylko tu zresztą. W każdej zbiorowości jest grupka takich sędziów stojących ponad jakimkolwiek prawem.
Reputacja:
0
adme napisał(a):Czemu zaraz "oburzenie"? Poza tym, czemu masz pretensje że Art wypowiada się w imieniu Ann, Wcale nie o to miałem do Artura pretensje. Czytaj uważniej.
adme napisał(a):skoro sam robisz za adwokata Multana, podczas gdy, zdaje mi się, pozostajecie jednak w mniej zażyłych relacjach? :rotfl: Nie uważam, żebym "robił za adowakata", ale żart zaiste wyborny :lol:
adme napisał(a):Przepraszam Cię bardzo, ale ten tekst jest chamski - chociażby dlatego, że nie ma żadnego powiązania z tematem. Markowa ma prawo napisać na forum co uważa, a Ty, jeśli chcesz się na ten temat wypowiedzieć, powinieneś robić to kulturalnie.Nie używaj słowa "kobieta" jako inwektywy i znajdź w sobie elementarny szacunek dla innych. T e n tekst był chamski? Coś podobnego... Być może masz trochę racji (jakkolwiek nie miałem pojęcia wiedziałem, że słowo "kobieta" to inwektywa - ale widocznie Ty, Aniu, jako kobieta - wiesz lepiej :wink: ), tylko dlaczego
Mistszu napisał(a):Ogólna refleksja - jak to jest,że u jednych chamstwo (czy ogólny brak kultury,lub choćby niefortunność wypowiedzi) się piętnuje,a u innych przechodzi to milczeniem? Zapewne dlatego:
Paweł Konopacki napisał(a):A Jak to jest, że pani X jest ciągana po sądach za niezapłacenie mandatu za złe parkowanie, a sędzia Y przez 10 lat nie ponosi odpowiedzialności za potrącenie człowieka lub jazdę po pijanemu. Otóż tak to jest, że pani X jest zwykłym szarym obywatelem, jednym z wielu. Natomiast sędzia Y ma immunitet, który mu przysługuje z racji pełnionej funkcji publicznej.
Baaa, ten sędzia może sprawować nawet obowiązki ministra sprawiedliwości
Tu na Forum jest dokładnie tak samo. Nie tylko tu zresztą. W każdej zbiorowości jest grupka takich sędziów stojących ponad jakimkolwiek prawem. Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienia, Pawle
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Nie, nie skacze Art, to była czysta retoryczna figura, nie chciałem pod swoim adresem zobaczyć tego, co Radziu po Yeti...
Artur napisał(a):nie opowiada kawałów o policjantach podstawiając Twojego nicka Bez krępacji, śmiało. Ja się nie obrażę. Byle było celne i pasowało akurat do mojej specyfiki pracy (Np ja w drogówce to raczej będzie niewypał) :twisted:
adme napisał(a):Czemu zaraz "oburzenie"? Poza tym, czemu masz pretensje że Art wypowiada się w imieniu Ann, skoro sam robisz za adwokata Multana, podczas gdy, zdaje mi się, pozostajecie jednak w mniej zażyłych relacjach?
Eeee, zdaje się
Paweł Konopacki napisał(a):A Jak to jest, że pani X jest ciągana po sądach za niezapłacenie mandatu za złe parkowanie, a sędzia Y przez 10 lat nie ponosi odpowiedzialności za potrącenie człowieka lub jazdę po pijanemu. Otóż tak to jest, że pani X jest zwykłym szarym obywatelem, jednym z wielu. Natomiast sędzia Y ma immunitet, który mu przysługuje z racji pełnionej funkcji publicznej.
Baaa, ten sędzia może sprawować nawet obowiązki ministra sprawiedliwości Sam sobie odpowiedziałeś. Generalnie to właśnie jest Polska
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
Reputacja:
0
Multan napisał(a):Eeee, zdaje się  :lol: Czy ja o czymś nie wiem? :wink:
Multan napisał(a):Sam sobie odpowiedziałeś. Ale przecież Paweł się wcześniej w tym temacie nie wypowiadał. On po prostu scharakteryzował pewne zjawisko występujące na Forum między innymi w tym właśnie wątku.
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):Ale przecież Paweł się wcześniej w tym temacie nie wypowiadał. On po prostu scharakteryzował pewne zjawisko występujące na Forum między innymi w tym właśnie wątku. Jak Ci się nie podoba to siłą nikt tu Cię nie trzyma. Idź sobie na grono czy gdzieś.
Reputacja:
1
Widzę,że musze to wytłumaczyć,bo się już panowie gubicie 
Otóż - ja o to zapytałem. Całkowicie retorycznie,bo odpowiedź na to nie należy do jakoś szczególnie wyszukanych. I Paweł odpowiedział,bo to było własnie takie pytanie,które wymaga odpowiedzi,mimo,że ona jest znana. A to,że Paweł odpowiedział znaczy wbrew pozorom wiele,bo akurat on jak mało kto zna na nie odpowiedź. Tak mi się przynajniej wydaje. Teraz pewnie nic nie kumacie,ale to nie o to chodzi.
Chodzi o to,żeby sędziowie Y wiedzieli,że my wiemy. Pewnych rzeczy nie da się po prostu nie zauważyć... A Paweł zresztą zwracał na to uwagę wielokrotnie.
Pozdrawiam Cię,Warchole! :wink:
[ Dodano: 2006-01-15, 15:08 ]
Artur napisał(a):Jak Ci się nie podoba to siłą nikt tu Cię nie trzyma. Idź sobie na grono czy gdzieś. Art - nie możesz zaprzeczyć,że takie zjawisko jest. Mnie się tu tak czy siak z Wami bardzo podoba i nie zamierzam się stąd ruszać,nawet jak mnie siłą spróbujecie wygonić :wink:
To po prostu taka uwaga tylko...
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Jak Ci się nie podoba to siłą nikt tu Cię nie trzyma. Idź sobie na grono czy gdzieś. Czy ja mówię, że mi się nie podoba? To, że dajmy na to nie podoba mi się "parę" rzeczy w kraju w którym jestem, co nie znaczy wcale, że chcę stąd wyjechać.
Uważam, że wykonaliście z Ann robotę, która jest absolutnie nie do przecenienia, ale w relacjach międzyludzkich często występują nieporozumienia, spory czy nawet awantury - to chyba dosyć naturalne. W żaden sposób nie obciąża to Was, jako Administratorów.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-01-15, 15:13 ]
Mistszu napisał(a):Art - nie możesz zaprzeczyć,że takie zjawisko jest. Mnie się tu tak czy siak z Wami bardzo podoba i nie zamierzam się stąd ruszać,nawet jak mnie siłą spróbujecie wygonić Z miłą chęcią podpisuję się pod Twoimi powyższymi słowami, Mistszu.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 578
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Pawle, Twoja odpowiedź na pytanie Mistsza jest tak oczywista w odniesieniu do każdego miejsca na świecie, że wygląda, że bardziej chciałeś jej udzielić niż musiałeś lub powinieneś. Nieoczywista byłaby, gdybyś podał nazwiska, kontakty, adresy, które masz przy jej okazji na uwadze.
W związku z tym przypomniała mi się zagadka Tuwima, jaka jest różnica między odwagą a ostrożnością. Odwaga - to podejść na ulicy do boksera i nawymyślać mu od ostatnich, a ostrożność - to powiedzieć mu to samo przez telefon.
Zdaje się, że mówiłeś przez telefon, a przecież boksera tu nie widać.
Pozdrawiam
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Multan napisał(a):Art, to była czysta retoryczna figura, nie chciałem pod swoim adresem zobaczyć tego, co Radziu po Yeti... A nie zauważyłeś, że tamto to był żart?
Reputacja:
0
Oczywiście, podobnie jak dowcip z blondynką - spadochroniarką. Nota bene, fakt autentyny - lata temu, kiedy jedna z moich znajomych to usłyszała, to na następny dzien przyszła przefarbowana na zielono...
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
Reputacja:
0
Multan napisał(a):kiedy jedna z moich znajomych to usłyszała, to na następny dzien przyszła przefarbowana na zielono... :rotfl:
Niewątpliwie wykazała się godnym pochwały instynktem samozachowawczym :wink:
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
ann napisał(a):A nie zauważyłeś, że tamto to był żart? Ja zauważyłem  :wink:
Szymon napisał(a):Niewątpliwie wykazała się godnym pochwały instynktem samozachowawczym Nie inaczej :roll:
|