Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dwie uwagi
Może coś źle robię, ale:

1. Jest sobie dyskusja. Piszę posta, wysyłam. Następnie chcę (w tym samym wątku) odpowiedzieć komuś innemu i chcę to zrobić dla przejrzystościu dyskusji w innym poście.
I wychodzi na to że się nie da dopóki ktoś inny czegoś nie napisze. Inaczej jak kliknę
"odpowiedz" to mój nowy tekst wskoczy do poprzedniego posta jako "dodany".
Moim zdaniem tak nie powinno być, jak chce cos dodać to zawsze mam opcję "edytuj".
A opcji napisania nowego posta nie mam.

2. Jakie reguły rządzą łamaniem linijek przy pojawianiu się postów na forum?
Bo czesto mi sie zdarza ze cos co napisze estetycznie zostanie tak rozstrzelone
ze sie nie da czytac.

Co widać po górnych linijkach tego posta!
Krasny napisał(a):Moim zdaniem tak nie powinno być, jak chce cos dodać to zawsze mam opcję "edytuj". A opcji napisania nowego posta nie mam.
Celowo to zrobiliśmy. Nie ma nic bardziej denerwującego jak kilka postów tej samej osoby pod rząd. To nie lista, nie odpowiadasz każdemu w osobnym poście.
Krasny napisał(a):2. Jakie reguły rządzą łamaniem linijek przy pojawianiu się postów na forum?
Bo czesto mi sie zdarza ze cos co napisze estetycznie zostanie tak rozstrzelone
ze sie nie da czytac.
Byłem przekonany, że celowo klikasz enter. Nikomu się nic takiego nie dzieje.
Krasny napisał(a):Moim zdaniem tak nie powinno być, jak chce cos dodać to zawsze mam opcję "edytuj".
Napiszę coś, żebyś mógł napisać nowego posta Tongue

Mianowićie zgadzam się z Krasnym. Szczególnie irytuje mnie to, że jeżeli po kilku dniach dorzucę coś istotnego do wątku, w którym mój list był ostatni, to nikt sie o tym nie dowie, bo nie dostanie powiadomienia o nowym liscie w dyskucji, ktorą obserwuje, podobnie na forum ten wpis nie jest traktowany jako nowy i w konsekwencji ignorowany, bo dlaczego ktoś miałby zgalądać do wątku, w którym (pozornie) nic nowego się nie pojawiło?

Przykład: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=29698#29698">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 9698#29698</a><!-- m -->

marek
MJz tym jednym masz rację, zastanawiam się czy by nie dało się zrobić tak, że np nie łączył jeżeli oba posty dzielił dłuższy odcinek czasu.
ad 1: jest to ograniczenie mające uniemożliwić wysyłanie wielu postów pod rząd (np. w celu "wywindowania" tematu na listę "nieprzeczytanych" w przypadku długotrwałego braku odpowiedzi Wink ). Utrudnia ono też "nabijanie" sobie postów czyli zwiększanie licznika postów przez pisanie wielu pod rząd Big Grin
ad 2: linijki są łamane "dynamicznie" (na poziomie przeglądarki - jak na zwykłej stronie WWW) - po prostu szerokość posta "dopasowuje się" do szerokości okna przeglądarki (spróbuj np. zmienić rozmiar okna przeglądarki, a zobaczysz o co mi chodzi :wink: )
łamanie
linii
można
jednak
wymusić
przez
użycie
klawisza
[Enter]
Jednak nie jest to czynność zalecana (jak widać utrudnia czytanie postów Wink )
Należy ją stosować tylko w przypadku nowych akapitów, natomiast wymuszanie łamania linii przy spójnikach nie jest najlepszym rozwiązaniem, np.

długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia długa linia i
ciąg dalszy długiej linii ciąg dalszy długiej linii ciąg dalszy długiej linii ciąg dalszy długiej linii

nigdy nie wiesz jakiej wielkości okna przeglądarki używa czytający (jeśli u Ciebie powyższy tekst wygląda ładnie poeksperymentuj ze zmianą wielkości okna Wink )

Pozdrawiam
Zeratul

[ Dodano: 2006-01-06, 14:49 ]
Art - jak zwykle byłeś szybszy Wink
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Artur napisał(a):Byłem przekonany, że celowo klikasz enter. Nikomu się nic takiego nie dzieje.
Hmm... Czyli jednak mam coś chyba zwalone z komputerem. Ale tego że czasami mi się mój post wyświetla ładnie a po jakimś czasie inaczej połamany to juz nie rozumiem..
Ale naprawdę jesteś jedynym, który tak tu pisze. html jest wyłączony, więc znaczników żadnych nie dostawiasz. Wyglada to jak klikanie entera.