Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
W prawdzie dostaniemy (Polska) około 60 mld Euro które wszyscy chwalą,, ale jakie to będzie miało konsekwencje to już nikt nie powiedział, ponieważ ktokolwiek je dostanie będzie musiał je przecież wymieni na złotówki...A tu zaczyna się sprawa komplikowac... Większy popyt na polską walutę bez większej podaży spowoduje wzrost ceny złotego (będzie mocniejszy). Może to dobrze dla spraw wewnętrznych, lecz dla eksportu już nie. Mocniejszy złoty to miejsza opłacalnoś eksportu.Po zmniejszeniu wartości euro w stusunku do złotego produceńci zaczną traci na ekporcie...i nasz kraj tylko na tym straci.
Jak widac nie wszystkim wszystko musi się opłacac...
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Bardzo możliwe, że masz rację.
Tylko jaki to ma związek z Jackiem Kaczmarskim i w ogóle...co miało na celu? Tak z ciekawości pytam, jako, że to Twoja pierwsza wypowiedź na tym forum... taka trochę niecodzienna - jakbyś, z całym szacunkiem, przypadkowo napisał o czymś o czym akurat myślisz.
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 393
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Podobno jeśli szympanoswi da się maszynę do pisania, to po jakimś czasie pojawi się jedno sensowne zdanie. Wiesz, Szymonie, takie klikanie na przypadkowe guziki czasem przynosi niesamowite efekty :lol: :lol:
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Reputacja:
0
hmm...czy każdy kto po raz pierwszy wejdzie na forum musi pisac o tym co piszą wszyscy?
napisałem o czymś nie związanym z Kaczmarskim, bo taka miałem potrzebę.....O! :x
Reputacja:
0
A czemu akurat na forum JK?
Reputacja:
0
Słusznie, słusznie. Tutaj nikt nic nie musi. Tylko po prostu ta Twoja wypowiedź jest jakaś taka apropos niczego i trochę "z głupia frant", ale bynajmniej nie mam Ci tego za złe.
Pozdrawiam
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
N forum JK bo groziło mi skasowanie konta (nie miałem żadnych postów), a musiałem coś napisac...ale dopłaty są skierowane również w stronę muzyki..Jeśli chcecie ubiega się o dopłatę do forum (o ile takowe istnieje) to mozecie to zrobic.
Poprzez napisanie takiego postu, chciałem również pokazac ludziom z zewnątrz(nie należącym do forum), że forum JK ma szerokie,poważne(nie sugeruje że tematy JK są niepoważne) i na czasie tematy..
Liczba postów: 578
Reputacja:
0
Na temat dotacji nie mam nic szczególnego do powiedzenia, ale Twoje uzasadnienie poruszenia tego tematu bardzo mi się podoba z uwagi na jego rozbrajającą szczerość, czyli cechę rzadko dziś spotykaną. Tak trzymać!
Pozdrawiam
Reputacja:
0
No cóż, i ja muszę się ugiąć wobec takiej argumentacji. Szczerze mówiąc przypuszałem, że jest to kolejna z serii prowokacji. I miałem cichą nadzieję, że tym razem będzie mi dane uczestniczyć w tej dyskusji. Jednak pomyliłem się i przepraszam Cię, drogi Pawle (jak wnioskuję z nicka - tak brzmi Twoje imię).
PS. A co do samego tematu posta to nie do końca bym się z tym zgodził, ale to już inna sprawa. Wydaje mi się, że aż taki duży skok nie nastąpi, zwłaszcza, że kurs walut to nie tylko podaż i popyt, że tak powiem, wewnętrzny, ale spowodowany ogólną sytuacją kraju. Zresztą, wcale na złotówki wymieniać nie musimy
Reputacja:
0
No właśnie - tak poza wszystkim to z tą wymianą na złotówki to delikatnie mówiąc nieco uprościłeś. Ale w zasadzie to jest Hyde Park. I tak jak i w prawdziwym Hyde Parku, można się wypowiadać bezsensownie, byleby nie obrażać królo... Administracji.
Pozdrawiam
P.S. Zbychu, szczerość zaista rozbrarająca. Aż uśmiech bujny zakwita.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Nie znam się na tym Pawle- możliwe,że masz rację Ale ja do dodania o budżecie to moge dodac,że dziś około 10 rano,przy śniadaniu oglądając obrady Sejmu co chwila ,że tak powiem oczy ,,wychodziły mi z orbit''.Otóż własnie dziś była debata i podsumowanie szczytu UE.Wypowiadali się w zasadzie najważniejsze osobistości,min. Jan Rokita i Andrzej Lepper.Pan Rokita zkwitował budżet krótko-gratulujemy panu premierowi,ale budżet jest zły.Natomiast pan Lepper zaczynając na temat powoli zaczął łapać ,,faze'' i zaczął wszystkim czytac ile to cukru przypada na jednego obywatela i o flocie rybackiej,o ilości połowu dorszy w Polsce :] Mimo wszytsko bardzo się zdziwiłem bo jednak więkoszość co panowie mówili na mównicy moim zdaniem zgadza się z rzeczywistością,a już całkowitym zaskoczeniem było to,że pan marszałek Lepper przyznał racje Janowi Rokicie :rotfl:
Co do budżetu to zobaczymy jak to wszytsko będzie-nowy rząd musi się sprężyć i pokazać na co go stać.
pozdrawiam
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Więc tak samo złej sytuacji jest Wielka Brytania... oni też wymieniają!
Ach ta unia, niby powinna sie zawalic a jednak wciąż trwa. Moze są jacyś ludzie którzy umieją nad tym panować? W końcu Balcerowicz nie musi juz odejść
radziu_88 napisał(a):całkowitym zaskoczeniem było to,że pan marszałek Lepper przyznał racje Janowi Rokicie No co Ty, wszak on teraz liberał! Mam na komputerze debatę z 2001 roku na temat odwołania go (Leppera) z funkcji vice marszałka... To jak ten człowiek przechodzi metamorfozy to dopiero jest szok
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):radziu_88 napisał(a):całkowitym zaskoczeniem było to,że pan marszałek Lepper przyznał racje Janowi Rokicie No co Ty, wszak on teraz liberał! Mam na komputerze debatę z 2001 roku na temat odwołania go (Leppera) z funkcji vice marszałka... To jak ten człowiek przechodzi metamorfozy to dopiero jest szok Może i tak,ale Lepper rzadko z Rokitą się zgadza i raczej toczą ze sobą wojne że tak powiem.Pajają do siebie wrogością
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Pajają powiadasz Radziu? :lol: A z panem L. to jest chyba tak,że on się będzie zgadzał ze wszystkimi,co nie zgadzają się z obecną władzą (ktokolwiek by nią nie był). Ta sytuacja zmieni się w chwili,gdy tą władzą będzie partia pana L.,co nie nastąpi,mam nadzieję,nigdy
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Przecież to chodzi o to zeby wiosna była jego trzeba pokazać że Kaczyńscy to zło! Lepper postawił na Polske liberalną i mam nadzieje ze w tym kierunku pójdą głosy... Co oczywiscie nei znaczy ze chce Leppera jako premiera
Oni kiedys wojowali u Moniki Olejnik, teraz sprawa przycichła. A co z panią Beger, która się potajemnie z PO umawiała?
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Co oczywiscie nei znaczy ze chce Leppera jako premiera No ja myśle :]
Reputacja:
0
no proszę... i temat z dopłat zszedł na Leppera...zresztą to ciekawe że się zgodzili w czymkolwiek...
są ludzie którzy sledzą obrady, a Radziu dobrą rzecz wyczaił...
Reputacja:
0
paweldanon napisał(a):no proszę... i temat z dopłat zszedł na Leppera... Ale ja tu pisałem o nim w sensie dopłat,o stanowisku czołowych polityków na temat szczytu UE i budżteu więc chyba temat idzie dobrze :]
paweldanon napisał(a):zresztą to ciekawe że się zgodzili w czymkolwiek... No bardzo ciekawe :rotfl:
paweldanon napisał(a):są ludzie którzy sledzą obrady, a Radziu dobrą rzecz wyczaił... Na pewno nie tylko ja śledzę,po prostu dość przypadkowo to oglądałem :wink: i chciałem sie podzielić wrażeniami,niniejszym dziękuje.
pozdrawiam
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
paweldanon ale rosną inwestycje, można produkować taniej utrzymując stałą cenę. Przynajmniej tak na zdrowy rozsadek, nie mam za wiele wspólnego z ekonomią.
|