Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprawcy brutalnych przestępstw
A słyszeliście następny reportaż? Wstrząsające - historia kojarzy mi się z filmem "Nieodwracalne" - młoda dziewczyna została brutalnie pobita i zgwałcona. Sprawców jeszcze nie odnaleziono.
Tak się zadumałem (na temat J.K.), że wyłączyłem... szczególnie, że niemożebnie "szumiało". A tak nawiasem mówiąc jaki procent sprawców brutalnych przestępstw zostaje wykrytych i ukaranych? Pewnie niewielki...
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
ekhm... :ot: :wink:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Pewnie tak, ale to właśnie jest jeszcze smutniejsze. Zresztą, nawet jeśli ich złapią, to nic już nie cofnie traumy i zniszczonego zdrowia tej dziewczyny (co nie znaczy, że nie zasługują na karę).
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Znam gorsze przypadki... ale może nie rozmawiajmy o tym tutaj - bo Pan Moderator nas ostrzec może.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Dobra, koniec tematu.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Tak... to ograniczenie swobody wypowiedzi w pewnych wypadkach może być wyjątkowo irytujące - ale to naprawdę nie moja wina, Gredler.

Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK
Szymon napisał(a):Tak... to ograniczenie swobody wypowiedzi w pewnych wypadkach może być wyjątkowo irytujące - ale to naprawdę nie moja wina, Gredler.
Macie swoją swobodę wypowiedzi :twisted:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Wielkie dzięki.

Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
Dla mnie to wcale nie bylo irytujace - po prostu zaczelismy zbaczac z glownego tematu i juz. A poza tym, co mozna by jeszcze dodac - sprawcy brutalnych przestepstw nie zawsze sa lapani, obaj znamy straszne przypadki bestialskich aktow i nie ma sensu mowic, ktory jest straszniejszy; dla ofiary to tragedia i juz. I dlatego uwazam, ze "reszta jest milczeniem".
Pozdrawiam
gredler
Fortynbras w wiadomym wierszu Poety mówi: reszta nie jest milczeniem ale należy do mnie Ja znałem dwudziestocztereletniego studenta, który został skatowany kijem baseballowym przez podpitego "młodego mężczyznę z tak zwanej dobrej rodziny" (zadał mu bodajże dwadzieścia ileś tam ciosów w głowę - a kij był wypełniony betonem) Rodzice tego studenta do dzisiaj nie odzyskali psychicznej równowagi (a działo się to w 1997 roku-on jeszcze zdołał przyjść do domu o własnych siłach - chociaż już pierwszy cios spowodowałby później zgon) - całego pierwszego listopada stoją nad grobem... przepraszam, że tak to opowiadam - ale konkluzja jest taka, że zabójcy (w chwili zabójstwa mieli 15 lat) wyszli z zakładu poprawczego odpowiednio w maju i październiku 2002 roku. Od tego roku pozostają na wolności, a ja osobiście uważam to za jawna niesprawiedliwość i że w takich sytuacjach społeczeństwo powinno samo ją wymierzać - wiem, że prawo nie działa wstecz, że kodeks karny znowelizowano dopiero później i gdyby dzisiaj popełnili to samo przestępstwo dostaliby dożywocie - tylko, że od trzech lat te sk....y chodzą sobie spokojnie po mieście z tego co wiem świetnie im się powodzi. A Michał nie żyje. Nie potrafię spokojnie i z dystansem o tym pisać. Polecam zapoznać się z tym bulwersującym przypadkiem na przykładtutaj.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Szymon, to może nieco późno już i nie bardzo na temat, ale dopiero teraz wlazłem na ten topic - tak z czystej ciekawości - skąd znałeś Michała?
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Napisałem Ci prywatną wiadomość z odpowiedzią bo to rzeczywiście nie bardzo na temat, Multanie.

Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości